sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Ungarna sover

Kategori: Allmänt

Alltså när man har ett barn så tänker man på hur mycket tid man hade till att göra ingenting eller att göra vad man ville när man inte hade barn. Nu tänker jag på när jag bara hade ett barn och hur mycket tid jag hade då. Nu är det i princip omöjligt att göra någonting när de inte sover. Bara att ta sig till affären, handla och ta sig hem är ett projekt som tar typ 3 timmar! Först ska alla bli klara för att gå ut, skötväska och vagn ska göras redo (dubbelvagn ska monteras ihop då den inte går genom dörröppningen) och sen ska vi gå till affären. Ellie vill gå, sen vill hon sitta vagnen, sen vägrar hon båda och vill bli buren.. Sen ska vi lyckas handla utan att Ellie river hela affären och det blir mest spring efter henne istället för att handla. Sen ska vi gå hem med vagnen fullastad och en bebis som börjar skrika efter mat och inte vill ligga i vagnen. Ellie vill inte heller vara i vagnen utan vill bli buren.. Eller börjar hon bli trött och grinig och springer åt fel håll. När man väl lyckats ta sig innanför dörren och pustar ut inser vi att vi inte ens fått med oss hälften av varorna vi behövde för att laga mat.. Ett tips till er andra: se till att ha körkort och bil innan ni skaffar barn. Och lita inte på att er partner tar körkort under tiden du är gravid, inte under första graviditeten och inte under andra graviditeten. Även om han lovat på hedersord.. Flera gånger. Jag älskar dig Nicco. Meeen faaaan! 

2

Kategori: Allmänt

Snodde lite bilder av mamma från igår. 







Hon var så lycklig hela kvällen! När alla gått hem kom hon och satte sig i mitt knä och somnade så snabbt att jag inte ens hann säga godnatt och få en godnattpuss. Så utmattad av glädje var hon! Massor av fina presenter fick hon av bästa familjerna och vänner, alltså riktigt fina presenter. Vilken fin dag och kväll, tacksam över alla som firat vår lilla loppa 💗

Elsa och Anna

Kategori: Allmänt

Ellie springer runt och säger Elsa och Anna hela dagarna. Undrar hur många gånger vi har sett Frost nu?! Jag går runt och sjunger låtarna från filmen och nicco skrattar åt skämten från filmen varje gång de visas.. Frostfeber! Man förstår ju att den har blivit poppis när ens 2 åring blir beroende. 
Imorgon fyller Ellie 2 år. Herregud vad har dessa 2 åren tagit vägen? Och jag har redan hunnit med ett barn till, graviditet och förlossning. 
Jag älskar dig något så in i min fina tös! Du får mig att skratta även när det är som jobbigast! 


Ca ett år sedan

Tattootime

Kategori: Allmänt

Nu är det snart dax att inprinta barnens namn på mig! Har inte riktigt bestämt mig för hur och var men deras födelsetider hamnar nog på fingrarna (tycker det är så snyggt med tatueringar på fingrar och händer). Och namnen kommer kanske bli som ett armband med olika berlocker på handleden. Det blir inget stort och maffigt utan har sagt till tatueraren att det ska vara nätt och feminint. 
Egentligen borde jag göra klart min arm först men jag får ta det sen när barnen är lite större och nicco kan ha dem så jag kan åka till skåne och få den gjord. 


Presenterar

Kategori: Allmänt

Penny Anna Lovisa Niccosdotter



Torsdag

Kategori: Allmänt

Ja vi gör inte så mycket om dagarna. Det är ju inte så fint väder så vi är knappt ute heller. Hade velat ha en dag på stranden eller vid sjön men det är ju kallt. Det går bra här hemma. Ellie har lugnat sig faktiskt. Jag tar varje ledig sekund och chans jag får att gosa henne lite extra så hon vet att hon fortfarande är min lilla loppa. Penny har det bra hon med, lite magont men annars är hon lugn och go. Vi börjar få in lite rutiner och det är jätteskönt! 



Husarrest

Kategori: Allmänt

Nu har jag officiellt varit hemma i 9 dagar! Alltså jag har inte varit utanför tomtgränsen på 9 dagar.. Börjar tappa det lite. Vi var ute med ungarna i början av förra veckan och efter det blev jag kass och jag insåg samtidigt att jag nog behövde landa lite och vila upp mig ordentligt, både psykiskt och fysiskt. Men idag tänkte jag försöka gå till syrran en sväng iaf med Penny. Jag kan ju inte lämna henne hemma, även om det nog hade varit lägligt med en liten paus för mig. Den senaste veckan har varit kaosartad! 


Måndag

Kategori: Allmänt

Dagarna flyter samman och det är bara en evig spiral av amma, byta blöja, försöka röja upp efter den stora virvelvinden (ellie) och att hålla alla nöjda. Ett stort hurra för att Penny sover bra på natten! Det är verkligen guld värt. Just nu sover jag med båda i sängen, Ellie bredvid och penny i ett nest på andra sidan om mig. Funkar bra än så länge. Det hade ju givetvis varit lättare om Ellan sov i sin säng men det är inte läge för det nu och hon behöver så mycket närhet som möjligt just nu märker jag. Det är verkligen konstigt att gå från att ha en ganska lugn tjej som oftast gör som man säger och sällan skriker eller trilskas till att hon gör precis tvärt om. Visst har vi haft jobbiga stunder och dagar men de har snabbt gått över och/eller haft en förklaring. Att hon inte sovit ordentligt, hungrig osv. Men nu verkar det som att hon utforskar sina tonlägen hela tiden. Det är väldigt höga toner på allt just nu. Men hon är samtidigt väldigt go också. Vill mysa med oss mer än vanligt och säger "kom" till lillasyster och sträcker sina armar mot henne. Vill vara med och byta blöja på henne, tvätta henne och klappar henne på huvudet, pussar och drar sin lilla nästa fram och tillbaka på hennes huvud. Hon blir så glad när jag ammat klart lillasyster och fått be ellie att vänta med vad hon nu vill och jag säger; så Ellie kom nu och sitt hos mamma ett tag. Så myser vi en stund och jag nästan riktigt känner hur hon slappnar av i hela kroppen. Otroligt viktigt att tänka på att hon också får lov att vara liten tjej, just nu med mycket som snurrar runt i huvudet som hon inte har verktygen till att hantera. 





Helg

Kategori: Allmänt

Efter velande fram och tillbaka mellan massor av olika förslag har vi äntligen enats! Som med Ellie ville vi ha något inte alltför vanligt, ganska kort och funkar både på barn och vuxen. Så vi har bestämt oss för Penny! 



Värre dagar

Kategori: Allmänt

Jag har varit så kass alltså! Mjölkstas heter det tydligen och är inte kul alls. Brösten fylls med blod och vätska och blir som tegelstenar. Jag har haft feber och frossa blandat med rinnande svett, huvudvärk och yrsel. Nyförlöst och med en snart 2 åring som tydligen gick in i 2 års trotset när lillasyster kom. Jösses vilka dagar vi haft alltså! Jag vet inte ens vad jag ska säga.. Min älskade goa lilla tös har haft sånna utbrott. Slänger sig på golvet, dunkar huvudet i väggen, skriker och gråter. Det känns som att det är mitt fel för jag har ändrat på hela hennes liv och rutiner. Otroligt jobbigt! Jag vet ju att trotset är en naturlig del i ett barns liv och det ska tydligen vara den värsta tiden nu men det är bara så fruktansvärt jobbigt att se henne så förtvivlad och arg när hon inte får göra som hon vill. Sen blir man ju galen på att hon testar gränserna med allt med. Kastar allt på golvet, gör saker hon inte får osv.. Låt det gå över fort! 



De första dagarna

Kategori: Allmänt

Okay, det är en stor skillnad på att ha ett barn och två barn. Speciellt två blöjbarn. Jag är trött, lättirriterad, känslig och har ont. Framförallt känner jag mig förbannat otillräcklig som mamma och det har jag aldrig känt med bara ett barn innan. Under nästan två år har det varit jag och Ellie och vi har nästan alltid haft samma rutiner. Jag har alltid prioriterat henne och har haft tiden till det. Nu går det inte längre och det är en omställning. De första dagarna var nog omvälvande för henne. Hon har varit så trött och uppjagad men idag har hon varit lite lugnare. Klart hon undrar vad det är som händer och vad det är för en liten filur vi kom hem med. 



Hon har tagit dockan som sin "bebis" och gör allt med den som hon ser att jag gör med lillasyster! Hur jäkla söt?! 

Förlossningen

Kategori: Allmänt

Natten mellan torsdagen och fredagen började smått med förvärkar lite då och då. Sov ganska okay ändå och gick upp och började dagen. Värkarna försvann och vi hade fikagäster hela dagen. Vid 17 gick jag och Ellie upp i sängen och la oss och vi somnade gott i ett par timmar. Vid 19 vaknade jag av en värk som var tuffare än de tidigare. De fortsatte och var ganska regelbundna men inte jätteonda. Vi gjorde pannkakor och visste inte om det var på g eller bara täta förvärkar. Kollade på tv och det är typ allt jag minns från fredagskvällen. Försöker komma ihåg men det går inte. Vi måste ju gått och lagt oss iaf för jag sover mellan värkarna och timar dem till var 15de minut först. Sen var 10de minut och då är klockan ca 04 på morgonen. Jag går upp på toa och funderar på om jag ska väcka nicco eller inte men tänker att det är bäst att vänta lite till så han är utvilad. Går upp och lägger mig i sängen igen och försöker sova men inser ganska snabbt att det är lönlöst. Värkarna kommer plötsligt med ca 4-5 minuters mellanrum och efter ett tag börjar jag bli lite nervös över att vi inte ska hinna in. Smärtan är hanterbar men det gör fan ont. Går ner till Nicco och ber honom ringa in till Hstad och säga att vi nog kommer snart. Där är tydligen fullt och de säger att de hade tänkt/glömt ringa oss och berätta det. Så vi hänvisas till Helsingborg. Fan tänker jag. Vi kanske inte hinner dit och jag får föda i bilen. Ellie ligger och sover fortfarande, ovetandes om allt. Moster Carro är snäll och kommer och passar henne. Tänker att det är skönt för henne att ellan sover men i samma sekund så vaknar hon av allt springande fram och tillbaka härhemma. Vid 07 åker vi mot Hbg och mina värkar sinar! Tänker att det är lika bra vi fortsätter och kollar läget ändå. När vi kommer fram har jag det ganska lugnt och de sätter en värkmätare på mig för att kolla hur intensiva de är. Jag ligger i nästan 1 timma och har svaga värkar och jag tänker att vi får åka hem igen.. Så frustrerande! Men hon undersöker mig och jag är visst öppen 3 cm så stanna ska vi. Så värkarna hemma hade gjort sitt. Vi slussas vidare och får deras finaste rum med utsikt över sundet. Perfekt! Vi blir erbjudna frukostbuffe men jag är inte alls sugen på att äta. Nicco är alltid sugen på att äta däremot så han äter på. Jag ligger i sängen och de kollar värkarna och det visar sig att de är lite nervösa över bebisens hjärtslag som sjunker när jag får en värk. Jobbigt men behöver inte betyda något.. Värkarna börjar komma igång igen och jag blir erbjuden bad, pilatesboll, gåbord och lavemang. Jag väljer gåvord och lavemang. Härligt att jag slipper bajja ner allt denna gången tänker jag. Vi blir lämnade på rummet själva en stund och jag tänker att det nog blir en lång dag här. Jag har ännu ingen smärtlindring och försöker stå ut men det dröjer inte länge förrän jag spyr i barnmorskans papperskorg flera gånger av smärtan. Ringer på dem och säger att jag vill prova med lustgasen först ett tag. Den tar knappt den heller och nu börjar tårarna spruta ut. Herregud, det gjorde så mycket ondare denna gången. De undersöker mig och "tappen är utplånad" och jag är öppen lite mer. De tar hål på hinnorna och hon flyttar på nån kant på tappen tror jag (lyssnade inte så bra) och det visade sig att hon bajjat i fostervattnet vilket kan betyda att barnet är stressat och det kan va dåligt. Kombinerat med lite dåliga hjärtslag tidigare blir man ju lite nervös! Jag ber om epiduralen och narkosläkaren kommer och lägger den nästan direkt. Det gjorde lite ont men inget mot hur värkarna kändes. Alltså, vilken grej. Från spyendes, gråtandes och skrikandes till lugn, småpratandes och glad på 5 minuter. Mina värkar steg och steg på mätaren men jag känner ingenting. Ingenting! Det går 40 minuter och sen kommer den där jäkla känslan av att vilja skita ut en oljeplattform. Det är nog ingen som är beredd på att detta skulle gå så fort allra minst jag. Barnmorskan kommer halvt inspringandes och frågar hur det är. Jo sa jag det är dags, krystvärkarna har börjat. De får eld i rumpen och fixar iordning sängen och allt som behövs. Nu har epiduralen släppt och jag börjar få panik. Ont och skriker, drar i nicco och gråter. Försöker samla kraft tills det är dags att krysta. Det är fantomme det värsta av hela grejen. Många tycker att det är en befrielse att få krysta men det tycker inte jag. Man känner hur barnet börjar komma ut och sen in igen, ut lite mer och in igen. Sen får man inte krysta fast man vill för att man inte ska spricka så mycket och det är svårt! Jag har panik till och från men försöker verkligen skärpa mig och ta i ordentligt så allt ska gå snabbt. Tror jag krystar 3•3 gånger, alltså 3 gånger på 3 krystvärkar och så slinker hon ut och läggs på mitt bröst! Kärlek vid första ögonkastet och nu tvåbarnsmamma. Jag kollar om det är en lillasyster och det är det ju. Hon är så lik sin syster. Samma lilla näsa och läppar, öron och drag. Helt jävla underbar! 
Jag är så nöjd med min förlossning och glad över att vi födde i hbg. Allt var verkligen perfekt förutom smärtan och allt blod och så. Jag sprack ingenting och behövde inte sys och fick alltså inga bestående men ;) Att vara i Hbg klockan 08 och så kom hon 13.07, perfekt! Jag kan knappt tro att det gick så smidigt faktiskt. Vi stannade de första 6 timmarna men vi ville hem så fort som möjligt. Så vi var hemma igen innan 21 på kvällen. En fantastisk dag och lillasysters födelsedag! 

Min lilla "tvåa" 






Hon är häääär!

Kategori: Allmänt

Den perfekta lilla tjejen har kommit ut! Hon ser precis ut som sin storasyster och är helt ljuvlig. Just nu ligger hon på mitt bröst och sussar så sött medans jag sniffar på hennes lilla fjunfulla huvud, pussar henne lätt i pannan och ständigt lyssnar efter hennes små andetag. Hon tog mig med storm hon med! 

Förlossningen var fantastisk! Om man nu kan säga så, det gjorde ondare än jag minns men det gick snabbt och smidigt. Hon hade mer bråttom än sin syster kan man lugnt säga. Men det tar vi i ett eget inlägg. 
Jag är så trött men kan inte sova. Hon har slem och fostervatten som vill upp var 5te minut.. 



Trista långa dagar

Kategori: Allmänt

Dagarna är lååånga nu. Vaknar till regn och somnar till regn. Men jag ska inte klaga på vädret! Det som är lite tråkigt är att man inte kan vara ute bara. Vi fortsätter lulla runt här hemma. Tvättar, bakar, städar.. Sov middag i nästan 2 timmar med loppan. Gott har man det iaf! Spänningen ligger i luften och nicco frågar mig nog hundra gånger i timmen om jag känner något annorlunda. Nja. Har börjat få lite molvärk till och från men inget mer. Man längtar ju tills dess att värkarna kommer igång sen vill man typ bara försvinna. Det som är bra är ju att man har lite koll på hur ont det ska göra innan man åker in. Haha jag skrattar åt mig själv när jag tänker på första gången jag åkte in med loppan! Så in i helvetes ont i typ 12 timmar och kommer in till förlossningen och är öppen 1 cm! Den smärtan jag tyckte var olidlig då var ju ingenting mot hur det blev senare.. Är det inte lite konstigt också att man inte gråter under förlossningen? Ibland kommer det ju en tår när man slår i tån illa.. Eller det kanske andra gör det vet ju inte jag iofs. 
Hoppas Nicco kommer ihåg att filma allt denna gången. Det glömde han helt bort med ellan fast jag tjatat på honom om att inte glömma. 



Kulan

Kategori: Allmänt


Inte så långt ner va? (Magen brukar sjunka ganska ordentligt innan man ska föda). De sista bilderna på mig med ellie i magen ser det ut som hon ligger typ nere vid naveln. Fast det är ju typ timmar innan hon kom med. 

Natt!

Beräknad födsel: idag

Kategori: Allmänt

Men ååå kom nu då lillasyster! 
Ingenting att rapportera, inga känningar.. Absolut ingenting på g här. Möjligtvis en liten fis bara!







Hemma igen

Kategori: Allmänt

Landat hemma efter ett par dagar i stugan. Vilken värme, puh! Jag är glad över regnet nu kan jag säga. Slocknade 2 ggr igår på dagen, trött och jättegravid. Man får ta sina chanser att vila. Ja, bf imorgon men inget är på g. Hade med mig förlossningsväskan men den fick stå orörd. Vi väntar tålmodigt och just nu njuter jag av en sovandes Ellie i min famn. Det händer inte så ofta så de stunderna värdesätter jag högt! 



3 dagar

Kategori: Allmänt

Fan kanske jag går över tiden ändå. Inga förfärkar ens! Idag har jag iaf tvättat lillasysters kläder och filtar så det hänger på tork nu. Förlossningsväskan är påbörjad, ska ner lite toalettartiklar och kläder till syster bara. Sen ska det proppas på med godis och dricka innan vi åker. Hade inget gott med sist och det saknade jag eftersom jag inte kunde äta mat alls. Och lite godis och kex är bättre än inget känner jag. 

Imorgon åker vi kanske till mamma och pappa i stugan. Vill bara inte åka hemifrån och lämna ett kaos och ha massor av saker "kvar" att göra hemma ifall hon vill komma ut när vi är där. 


Dagens middagslur! Sover dåligt i värmen.. 

Ängelholm

Kategori: Allmänt

Lång dag i Ängelholms hembygdspark idag. Tittat på massa djur, lekt och åkt minitåg genom staden. Sen avslutade vi dagen i trädgården med en massa bad i poolen. Lilla loppan har haft det kämpigt med värmen idag. Röd som en tomat i ansiktet. Vet inte riktigt vad som hände? Tunna kläder, massor av solkräm och solhatt. Det var typ som att hennes kropp blev chockad av att det blev varmt idag.. 









Inget är på g som läget är nu. Igår när jag gick och la mig fick jag panik. Tänk om jag vaknar inatt och det startar?! Hujedamig! Just nu känner jag bara att det inte gör något om det går 1 vecka till.. Just därför kommer hon la snart. Den där pendlingen mellan "kom igen nu" och "nej inte riktigt än" sker ca 10 ggr per dag.