sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Äta och sova

Kategori: Allmänt

Kan inte förstå hur mycket sömn man kan behöva egentligen? Kan sova 16 timmar/dygn utan problem. Måste bara äta mellan sovtimmarna. Somnar direkt när jag sätter mig ner.. Kanske det är pågång ändå? Vågar knappt gå hemifrån ifall vattnet skulle gå. Och ikväll ska vi på födelsedagskalas..

Falskt alarm

Kategori: Allmänt

Tidigt imorse trodde jag att jag skulle föda barn! Med täta sammandragningar som sträckte sig upp i ryggen vilket jag inte känt tidigare. Men efter att jag somnat till ett tag försvann dem så det var bara förvärkar. Men nu blev jag något stressad! Måste ju packa förlossningsväskan, tvätta lillans alla kläder och sängkläder, koka nappar osv. Hon kanske kommer vilken dag som helst ju! Jippie!

Nyköpt! Om hon kommer snart behöver hon nog en mössa, 14 grader sommar!

V.37

Kategori: Allmänt

Jag går ju in i v.37 imon/ons (beroende på vilken app man går efter). Eftersom bebisen är "klar" händer det inte så mycket förutom att hon samlar på sig fett och går upp i vikt. Och väcker sin mamma 345 ggr/per natt..

Midsommarhelg

Kategori: Allmänt

Yes det var den midsommaren. Vi har haft det bra med midsommarfest hos vänner med lekar, jordgubbar och en jäkla massa snapsar. Tror de drack upp 3 eller 4 flaskor snaps. Herregud va folk häver i sig sprit märker man nu när man inte dricker.. På midsommarafton var vi även på stråkvägen för att äta midsommartårta och få kransar bundna av min fina mamma! Allt enligt tradition.

Tråkigt att man glömmer ta kort bara..

Torsdag

Kategori: Allmänt

Imorse var vi hos bm. Pratade om förlossningen och skrev sammanfattning av graviditeten samt förlossningsbrev. Känns bra att ha en liten plan för förlossningen.

Och idag så kom dagen med kvav sommarvärme och jag svullnar upp som en ballong, kan knappt andas och svetten rinner.. Försöker att sova men det blir bara nån timma åt gången då det ska kissas, vändas, ta halsbrännatablett, ätas eller drickas.. Börjar bli lite grinig av all missad sömn känner jag. Nästa gång ska jag va höggravid på vintern..

Men allt var bra som vanligt, mitt järnvärde hade gått upp så det var ju bra. Och jag har inte gått upp något sen vi var där sist! Så jäkla skönt. Men lillan har växt och magen med så det betyder egentligen att jag gått ner i vikt eftersom hon ökar i vikt hela tiden.

Onsdag

Kategori: Allmänt

Hbg och revben

Kategori: Allmänt

Igår var jag och syrran i hbg och hälsade på faster. Det var trevligt att lämna laholm för några timmar och andas stadsliv igen! Som jag saaaaaaknar det! Vi lunchade, gick på stan och fikade i fina hbg. Jag spanade även in rådhuset för det kan ju hända att man gängar sig en dag man inte har något att göra. Och ja, där skulle jag kunna tänka mig att bli Niccos.

Den lilla (snarare stora) i magen har gett mig världens ömmaste revben då hon sparkar mig på samma ställe 546 ggr om dagen. Känns som att min lunga är punkterad! Just det! V.36. Och kim kardashian födde 4,5 veckor förtidigt.. Lyllos!

Diverse kroppsdelar sticker ut och bildar små "högar". Min lilla loppa, snart ses vi! Mamma och pappa vill ha dig här hos oss nu på direkten!

Boll energi

Kategori: Allmänt

Har varit ute några timmar i trädgården vilket slutar i total lamhet. Jag längtar efter att få min småfeta men ändå fullt fungerande kropp tillbaka! Och sen när jag ammat klart ska jag köra lchf och gå långa promenader med vagnen så jag blir någelunda okay att glo på iaf! Nu däckar jag snart..




Jag, Kim och Kate

Kategori: Allmänt

Tydligen har jag nästan samma bf som Kim kardashian och Kate middleton. Inte illa pinkat med ett prinsessbarn och ett ja, musikaliskt modellbarn? Och så vårt genibarn ;) jag har för mig att de också väntar töser..


Nedräkningen har börjat

Kategori: Allmänt

Det är 40 dagar kvar om hon föds i v.40. Jag har sagt till henne att hon gärna får komma till oss i v.38 om hon känner sig klar då.. Imorse tror jag att jag fick en ordentlig sammandragning som skrämde brallan av mig. Fy fan va ont det gjorde! Då får man lite panik över att man kanske kommer ha så mycket ondare sen.

Det har varit en tråkig natt. Somnade i sängen men vaknade nån timma senare och badade i svett och kunde inte somna om. Så jag kollade en film och gick sen ner på soffan och där låg jag nårra timmar innan jag äntligen slumrade ett tag. Så nu är jag lite trött. Vi ska till stugan och städa lite och syrran skulle köpa shorts i stan så det blir kaffe och försöka snygga till sig någorlunda nu. Och så regnar det idag efter veckor utan regn är det skööönt!

Den dagen vi fick reda på att du låg i min mage

Kategori:

Jag hade gått några dagar över förväntad mens men det är inget ovanligt så jag tänkte inte så mycket på det. Det var dagen efter min födelsedag och det kommer jag aldrig glömma för att vi skojade om att (eftersom jag var sen) det hade varit en häftig födelsedagspresent. Nicco hade varit iväg med en kompis och då köpt ett test utan att jag visste om det. På morgonen den 24 november kissade jag på stickan och det dröjde inte länge innan texten "Gravid 3+ veckor" kom upp. Nicco tittar på testet helt förvirrad som om att det vore ett stort mattetal han var tvungen att lösa.. Det var ju en chock men samtidigt så självklart. Trehundramiljoner tankar och ännu fler orostankar men glädjen var ännu större och när nicco gick till jobbet 20 min senare sa jag hej då pappa och så började resan för 35 veckor sedan och 18 kilo sedan.

Detta kortet är taget 30 min efter att jag kissat på stickan. Alltså i vecka 5, 6. Nu blir det lite avklätt men ni kan ju låtsas att jag är på stranden och har bikini på mig.
Den andra bilden är tagen i v.34 och plus 18 kg!



Och anledningen till att jag ser så risig ut är att jag alltid tar veckobilderna på morgonen..

Helgen

Kategori:

Bra helg som har gått i ett förutom idag. I fredags höggs det ner två granar i trädgården. Blev mycket bättre nu! Sen hade vi kaffegäster och senare svärmor på besök som fyllde år igår. Så igår var vi först och åt jättegod tårta hos henne för att sen äta kebab. Sen va vi på grillfest i trädgårdsstan och spelade kubb och fightades med knott. Jäklar med knott! Spenderade kvällen i tio lager kläder och plastpåse på huvudet.. Men vi hade trevligt iaf!

V.34

Kategori:

Vi har ju gått in i 34de veckan! Nästa gång vi ska till bm så ska vi prata förlossning och förlossningsbrev. Jag kommer nog köra på lustgas och kanske ryggmärgsbedövning. Tänker att jag tar det som det kommer och gör som jag känner då. Det viktigaste för mig är att (efter att bebisen mår bra) jag blir ordentligt sydd o h fixad efteråt så jag slipper kissa ner mig och att saker "hänger ut" som man har hört om.. Peppar peppar!

Nyinflyttad på ängelholmsvägen!

Kategori:

Its a happy, happy day! Idag fick vi vagnleverans! Alla mina nojjor över vagnen är som bortblåsta. Den är snygg och lätt att köra, väger typ ingenting. Det som jag var rädd över var att den skulle vara för låg men den är perfekt i höjden med. Sitt och liggvagn, bilstol och vagnväska i ett paket. Så jäkla bra. Jag och nicco har turats om att köra i vardagsrummet, något exalterade om man säger så..

Ahhh!

Kategori:

Kolla vad jag hade på min gardin! Aldrig sett något liknande innan. Nu är den jag hade avliden, dödsorsak hårspray.

Bästa familjen!

Kategori:

Bm och föllsedag!

Kategori:

Idag fyller min allra bästaste fästman 28 år! Hurra, hurra, hurra! I lördags blev han firad av vänner och idag kommer familjerna och äter tårta.
Imorse firade vi med att gå till bm. Och jag hade bara gått upp 1 kg sen vi var där sist för 3 veckor sedan! Härligt. Allt var bra. Magen följer kurvan, blodsocker bra, blodtryck bra osv..
Men så hemskt det var när bm skulle kolla om hon var fixerad, trodde jag dog fanimej! Hon låg rätt men inte fixerad som sist så vi får hoppas hon kommer tillrätta snart..

Svullen? Fy tusan!

Söndag

Kategori:

Vaknade på soffan för 1 timma sedan. Det är konstigt att man känner sig bakis fast man inte dricker. Vad beror det på? Iofs somna vi inte förrens 04 så man är ju lite trött men jag känner mig lite tung i huvudet och lite bedövad, som att man druckit lite lagom igår.. Weird. Men det var en bra kväll med många skratt och lustigheter.

Tanken idag var att vi skulle åka och köpa födelsepresenter till nicco men han ligger och snarkar i soffan med ett glas vatten brevid hehe. Vi får la se vad som händer, gissar på att dagen kommer se mer ut såhär;

Morgon lördag

Kategori:

Igår var vi och grilla hos vänner och satt ute hela kvällen. Sommarkvällar alltså! Kom hem ganska sent till ett stekhett sovrum och med en nattuggla i magen var det omöjligt att somna. Nicco fick se vad jag tror var en fot puta ut långt från magen inatt.. Woow sa han och skulle ta mobilen för att filma. I samma stund ligger hon blixtstilla och putar inte med något.. Hon är nog lite blyg lilla tjejen!