sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Seriejunkie

Kategori: Allmänt

Letade efter en serie att följa. Jag måste ha serier att följa. Letade och letade. Började kolla "the wire". Passade inte mig alls. Hörde om "true detective" och det är ju skitbra! Mörk och deprimerande med bra skådespelare. Passar mig perfa! 


End of an era

Kategori: Allmänt

Carro slutar blogga. Det är end of an era. Jaha ja. Men jag bloggar på. Mitt minne sviker mig ibland och jag vill komma ihåg graviditeten och vad vi gjorde när loppan var liten. En dag skriver jag ut alla sidor och gör en bok. En minnesbok. För jag är inte lika duktig som mamma, som skrev ner de första åren med mig och carro. 

Jag vill komma ihåg alla stunderna med loppan. Det är skrämmande att jag glömt så mycket redan. Hur det var den första tiden osv. Hur hon för två dagar sedan stod nyduschad mot kistan i vardagsrummet och plötsligt kikar det fram en liten bajskorv från den lilla rumpen. Som jag skrattade. Och som hon skrattade. Det vill jag ju inte glömma. Den lilla bajskorven! 



Utelivet

Kategori: Allmänt

Det forna utelivet som inkluderade en baksmälla har numer bytts ut mot promenader och timmar sittandes på en filt för att utforska gräset, pinnar och löv. Loppan älskar det. Hon sitter så fint i vagnen och bara tittar och tittar. Man ser att hon njuter av att ta in allt världen har att erbjuda. Alla små djur som kryper, fåglar som flyger och alla färger på blommorna. Det är vad vi sysslar med dessa dagar. Och idag ska vi utforska glänninge. 

På tal om forna utelivet. Jag vet inte om jag lurar mig själv. Jag försöker hålla fast vid att "gå på fest och dricka lite sprit och lyssna på aphög musik" men de dagarna kanske är över för mig? Eller kanske inte? Kanske på paus?! 




Tiden går

Kategori: Allmänt

Loppan blir 9 månader i dagarna. Man märker hur tiden går när man har barn. Snart är hon ju för tusan 1 år. Snart är det dags för inskolning. Eller snart och snart. Hade tänkt vid jul. Det blir spännande och skrämmande. Att lämna sitt barn till helt främmande människor. Ahhhh. Men hon måste ju skapa sin värld. Inte bara hänga med mamma hela tiden.. 



Onsdag va?

Kategori: Allmänt

Vilka underbara dagar. Snart är det över säger de på vädret. Aprilväder. Måste få iordning rabatterna innan bara. De på framsidan av huset ska vara fina och ogäsfria men de på baksidan ska få växa vilt. Tror det blir fint faktiskt! Sen ska vi ha en sandlåda, gungställning och en pool med på baksidan. Blir nog bra.



Ute

Kategori: Allmänt

När vädret är så gott måste man passa på att vara ute! 


Hur söt är denna trötta lilla damen då?!
Tänk att kunna somna så!

Gla påsk!

Kategori: Allmänt

Vi hade en fin dag i sandhamn med familjen. Mamma gjorde en mumsig påskbuffe och alla hamna i matkoma. Påskharen hade varit där så vi fick gå ut och leta ägg med! 





Äntligen kom solen

Kategori: Allmänt

Nu har vi varit ute i det fina vädret. Köpte årets första jordgubbar. Som jag skrattade när loppan tog sin första tugga på de röda bäret! Hon tyckte tydligen att de var sura.. 




Stora tjejen. Står där som om hon alltid gjort det och inte alls lärts sig det för bara några veckor sedan. 

Piss.natt.snark.

Kategori: Allmänt

Nicco snarkar som ett as! Klockan 23 var jag lite irriterad och drog bort hans kudde så att han skulle ligga plant och snarka mindre. Den planen gick inget vidare. Vid 02 var jag förbannad och gick ner och bäddade vid soffan. Kom upp igen och då snarkade han inte jättemycket så jag stannade i sängen. Vid 04.30 var jag vansinnig men orkade inte gå ner och lägga mig. Det är det sista jag minns så jag måste ha somnat efter det. Inatt sover han på soffan. 



En utemöbel tack!

Kategori: Allmänt

Våra gamla skröppliga utemöbler var inte mycket för världen länge. Och pengar behöver sparas istället för att slösas så vi gav efter för lastpallssoffor. Jag tycker la sådär om det måste jag säga. Men Nicco kan ju få bestämma något här i världen och det blir säkert jättebra! Vi har ju faktiskt en perfekt uteplats för det här stora bygget. 



Snart helg igen

Kategori: Allmänt

För mig är du allt.
Du är mina andetag och mina hjärtslag.
Lilla älskling. 



Hönsmamma

Kategori: Allmänt

Jag är en hönsmamma. Varje dag sen loppan kom har jag varit en hönsmamma. För vissa är jag kanske löjlig eller jobbig men jag vill ju att hon ska ha det bra. Jag vill inte att hon ska frysa för att hon har för lite kläder på sig. Jag vill inte att hon ska äta för mycket mat med socker i för att vi vet att det är skadligt. Jag vill inte att hon ska vara ledsen när jag kan göra något åt det. Jag vill inte att hon ligger i sin egna säng om hon sover bättre hos oss. Jag vill inte lämna bort henne när hon vill vara hos mig. Att hon inte sitter i gåstolen för länge, badar för ofta, äter för lite, får luftat rumpan tillräckligt.. Ibland önskar jag att jag inte var sån. En sån som oroar sig för alla småsaker. Men jag vet inte. Kanske någon behöver tänka på småsakerna med? 



Tisdag

Kategori: Allmänt

Vi har bättre dagar här hemma. Inte mycket gnäll eller skrik. Men hon är fruktansvärt mammig! Nicco kan knappt hålla henne när vi är hemma. Hennes farmor skulle ha henne nån/ett par timmar i söndags så att jag kunde bli klar med hennes rum. Efter 30 min borta var loppan åter på ängelholmsvägen. Hon hade kollat och letat efter mig hela tiden och när hon blev trött och skulle sova kom krokodiltårarna och farmor fick köra hem henne igen. Lilla loppan boppan.. 


Barnrum

Kategori: Allmänt

När jag var gravid med loppan gjorde vi om det som skulle bli hennes rum. Nytt golv och målade väggar osv. Jag ville ha neutralt i rummet och sen göra något roligt på nån vägg. Funderandet och tidsbristen har dragit ut på tiden men nu är det klart. Väggdekor var svaret! 


Så jäkla skönt det är att det nästan är klart. Sen är det kökets tur att få en budgetrenovering! 

Sjuk

Kategori: Allmänt

Det är fasiken vad jag blir sjuk ofta nu. Innan var jag nästan aldrig sjuk. Kanske har att göra med att man inte sover ordentligt? Funderar på att göra om sovrummet. Bara madrasser på hela golvet. Så får alla gott om plats att sova på. Att vara sjuk och ha en bebis är.. Utmanande. Jag vet att jag klagar ganska mycket här men va fan, det är min klagomur. Nicco har varit hemma och haft loppan lite så jag fått vilat en del men va fan jag skulle behöva sövas några dagar.. Idag jobbar han igen och loppan vaknade vid 05 med gallskrik. Det har fortsatt hela jäkla dagen. Dessa jävla tänder. Varför ska det göra så ont när de växer?!