sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Systrarna

Kategori: Allmänt

Alltså det är så fint att se att Ellie tycker om sin lillasyster. Eller Baj, som hon kallar henne. Det är inte som i bajs utan Baj som i bebis som jag först trodde. Vi har riktigt bra dagar, inga utbrott och det flyter på bra. Nicco ska bara jobba denna veckan ut sen är han ledig 3 veckor för att sätta upp köket. Förra veckan jobbade han alla dagar och en del övertid. Jag trodde det skulle bli fruktansvärt jobbigt att va hemma med barnen under denna månaden men det har gått ganska smärtfritt. Visst är det strängt och tar på krafterna men jag är ju med dem jag älskar allra mest! Och tydligen orkar man mer än vad man tror. 



Ni är så älskade ungar! Loppan och lilla Buddah. 

Got ya!

Kategori: Allmänt





Liten söt rackare! Släpptes ut med en liten skadad tass men det överlever den nog. 

Förbereda

Kategori: Allmänt

Idag ska vi ut i verkstan och upp på vinden där för att hämta lådor och börja packa ner saker från kök och vardagsrum. Vi ska slänga och ge bort mycket från köket och faktiskt köpa nytt. De sakerna vi har är gamla, söndriga och ofräscha så det behövs. Helt nytt porslin och grytor, skålar och redskap. Den servisen vi har tål inte micro och inte maskindisk men den är fin och ska sparas och has till kalas. 
Jag längtar efter att börja! I slutet av veckan börjar väggen åka ner! 

 
Denna väggen är det som ska rivas

Senaste

Kategori: Allmänt


  









En liten mus i vårt hus

Kategori: Allmänt


Var snäll och ignorera smulorna i hörnet och den fula tapeten. Ja jag vet att det är skitigt men det är inte lönt att städa noga nu när det ska rivas. Ser ni det lilla hålet? Där inne bor husmusen. Den springer in och ut hela tiden, in under soffan i tvrummet och tillbaka efter ett tag. Vill inte döda den lilla sötnosen! 

Penny 10 veckor

Kategori: Allmänt


Pennys första morgon hos oss. 


Min lilla gladfia! 
Hon är så goooo den lilla plutten. Skriker inte så ofta längre men vill helst inte ligga själv. Hon kollar ständigt efter loppan och ler stort när Ellie kommer inom hennes synfält. Sover från midnatt till 09-11 men vaknar för lite käk ett par gånger per natt. Sover inte så mycket på dagarna, några tupplurar oftast. Hade nog sovit mer om loppan inte hade väckt henne stup i kvarten. Äter gör hon nästan 1 gång i timmen om hon får bestämma. Det är det som är lite jobbigt med kräkbarn.. Längtar tills vi ska börja med smakportioner och gröt. De mättar så mycket bättre och de slutar kräkas hela tiden. Ellie fick banan på 4-mån dagen och det ska Penny också få. 
Lilla skruttan 💗 

Zoo

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit på safari i trädgården. Vi hittade nyckelpigor, spindlar, flugor och andra småkryp som Ellie tyckte skulle gå och lägga sig. Gå och nanna säger hon till alla kryp och flygfän. Sen hjälpte hon mig att rensa rabatter och tvätta lite innan vi gick in. Det blev ingen middagslur idag så em/kväll blev trotsig och högljudd.. Ja hon behöver la fortfarande sin tupplur på dagen. 


Plocka hallon 



2 veckor

Kategori: Allmänt

Alltså om 2 veckor kommer vårat kök! Vi ska alltså börja riva om typ 12 dagar. Ni fattar inte hur glad jag är! Ett kylskåp som fungerar, en spis som inte håller på att falla sönder, en kran som inte droppar, frys inomhus och diskmaskin. Fantastiskt är bara förnamnet! 



Sofforna som ska köpas. Lutar åt ljusgrå men de mörka är mer praktiska.. 

50 nyanser av Ellie

Kategori: Allmänt

Ja vad ska man säga?! Igår tittade den loppa jag känner fram igen. Go och glad, rolig och medgörlig men givetvis lite busig. Det är som att universum visste att jag behövde en paus för att inte gå i taket, hehe. 

Igår var vi på stråk och käkade kinamat. Man får ju försöka passa på när de inte är i stugan, vilket de oftast är. Ellie har blivit helt bananas i "momor" och snackar om henne hela tiden. Inatt vaknade hon till och sa "momor" i halvsömn tom.

 Vi planerar köket och vardagsrummet men kommer knappt någonstans. Vi ska ju öppna upp mellan köket och vardagsrummet vilket gör att vi måste byta plats på soffan och tvn till andra sidan rummet och soffan passar inte där.. Så vi behöver nog köpa ny soffa. Det ena medför det andra, som vanligt. 


Läget är inte under kontroll

Kategori: Allmänt

Puh! Nu andas jag ut efter en lååång dag. Ellie har varit på ett jäkla humör och Penny har inte velat ligga själv på hela dagen och kvällen. Ellie har ont i munnen och Penny ont i magen. Jag har ont i öronen.. Är det inte den ena är det den andra och oftast är det båda två som skriker. Jag älskar er något vansinnigt och in i norden men jösses vad ni kan testa mitt tålamod. Jag verkligen avskyr vad som har hänt med min och loppans relation. Vi hade det så lätt innan (om man jämför med nu). Men jag tänker inte ge med mig när hon vill ha något eller vill göra något som hon inte får och det är då hon blir helt galen. Jag hoppas att det ger utdelning sen när hon blir större så det blir värt alla tårar och skrik.. 



Things about me, myself and I.

Kategori: Allmänt

• Jag älskar kläder men jag tycker inte att jag klär mig snyggt. Kläder sitter liksom inte bra på mig! Jag har konstig kroppsform och har lite för många extrakilon. 
• Tycker att höga klackar är apsnyggt men är för bekväm för att gå i det. 
• Tänker ofta på döden
• Har lite bacillskräck 
• Undrar vad alla i min familj är när jag hör ambulansen
• Förlåter lätt men glömmer aldrig
• Vill alltid ha rätt
• Är galen i julen och allt som hör till
• Älskar tv-serier och film
• Tar lätt åt mig
• Tycker att det värsta som finns är att göra någon illa 
• Tycker att mitt största misstag i livet är att jag inte tagit körkort
• Vill gärna ha större umgängeskrets men när jag träffar nya människor tycker jag att de flesta är konstiga? (Kan va jag som är konstig)
• Vill utbilda mig till psykolog
• Kul med tanke på förra punkten, det som skrämmer mig mest i livet är sinnessjuka människor. 
• Har inga som helst problem med att vara själv
• Tycker att det är jobbigt att be om hjälp
• Tycker att det är kul att städa
• Vill nog ha 4 barn. 2 nu och 2 lite senare
• Hatar vältränade killar
• Har alltid beslutsångest 
• Tycker att det är kul att handla, även mat
• Sover bättre än någonsin med två barn i sängen
• Älskar gamla, antika saker 
• Extrem nattmänniska. Älskade att jobba natt



Dagen

Kategori: Allmänt

Ellie har kindtänder på gång och det märks och hörs kan jag säga. Jag blir helt jäkla galen på hennes gnäll från morgon till kväll. Jag fattar att hon har ont men jag kan inte hjälpa det! Det är så jobbigt att höra det heeela tiden. 

Till något roligare! Köket är beställt! Wiihoo! Kommer om 3 veckor så nu ska vi bara haffa en snickare. Vi hoppas på att vara klara till min födelsedag i november och der borde gå. Så jäkla förbannat kul! 


Andra besöket på ikea för pennsan igår


Vilket mimspel! 


Ute och leker



Häckafan

Kategori: Allmänt

Ute hela dagen! Klippt häckar, sågat ner träd och börjat förbereda inför hösten. Skönt att bli riktigt trött i kroppen istället för att bara vara trött i knoppen. 

Imon börjar en jobbig period. Nicco ska jobba 6 dagar i veckan i 1 månad.. Då blir vi alla sådär trötta och lättirriterade. Nicco blir trött för att han jobbar mycket och jag blir trött av att va hemma med barnen. Men så är det. 



Herregud

Kategori: Allmänt


Har ni sett något så mysigt som Pennys lår?! Nej det tror jag inte! Sammetslena och goa! 

Barn i samhället

Kategori: Allmänt

Vi funderar på att gå ut och äta ikväll. Premiär med två barn. Det kan bli spännande.. Jag är lite si och så med det här med småbarn på restaurang. Det är liksom inte så kul för de andra gästerna om både Ellie och Penny skriker. Sen är det ju det där med amningen. Jag är definitivt för amning på allmänna platser och jag bryr mig inte men tydligen har andra problem med det. Ska jag låsa in mig på toaletten och amma sittandes på toastolen då? Mysigt! 





Penny

Kategori: Allmänt

Här har vi en liten tjej som börjar förstå att hon kan styra sina händer! 



Namnam

Kategori: Allmänt


Igår frågade Ellie om "nam nam" aka godis hela dagen. Jag sa att det var slut och så fortsatte det hela dagen. Hon frågade, jag svarade. Vi lägger händerna på huvudet och säger "ååå nej nam nam slut". Jag har gömt kexchoklad längst in i skafferiet och byggt ett berg av annat över den så att hon inte ska se att det finns godis. Någon måste ha glömt att stänga skafferidörren för helt plötsligt kommer hon springandes med kexchoklad i handen, överlycklig. Hon skriker "maaaamma mamma nam nam", som att hon hittat största skatten. Hon var så stolt över att hon hade hittat nam nam till oss. Helt galet vad mitt hjärta fylldes med kärlek! 

Innan jag blev mamma..

Kategori: Allmänt

Innan jag blev mamma hade jag lättare kunnat vända bort blicken från bilden på den lilla syriske pojken som ligger livlös i vattenbrynet. Jag vill inte se ett dött litet barn i mitt nyhetsflöde. Ni säger att vi måste se skräcken i vitögat och att vi som inte vill se blundar för sanningen. Så är det inte. Jag mår bara fruktansvärt dåligt av att se en liten död pojke ligga livlös, uppspolad på en strand. Han har säkerligen varit fruktansvärt rädd, utan mamma och pappas trygga famn att söka skydd i eller iaf få tårarna torkade av någon han kände väl. I en drömvärld hade denna lilla pojken varit för liten för att förstå det som pågick och varit skyddad på så vis men ett barn på 3 år förstår skräcken och uppgivenheten i människornas ansikten runtomkring, även om han inte förstår varför. Som mamma hade jag inte velat att en bild på mitt döda barn blir en symbol eller en publik handling. Det är tragiskt och ännu värre är att den lilla pojken är 1 i statistiken. Men. Det finns en sak vi måste få klart för oss. Liknande händelser, fruktansvärda saker sker hela tiden. Överallt i världen. Barn dör varje sekund för att de inte har mat och/eller vatten. Barn dör i sjukdomar som vi hade kunnat rädda! Vuxna, gamla, unga och barn dör hela tiden. Av krig, religion, makthavare osv.. men vad gör vi som har resurserna till att hjälpa?! Vad gör vi? Vi postar en bild på fb, beklagar oss, gråter och så skänker vi en peng. För alla kan göra något. Så har vi lättat på samvetet. Men alla andra som svälter eller dör då? Nästa krig då? De andra krigen då? De andra flyktingarna då? Jag säger inte att vi inte ska hjälpa, självklart ska vi det. Men för fan posta inte en bild på en död stackars pojke och skänk en slant för att lätta ditt samvete för att sen vräka i dig en stor middag, lägga dig i din soffa och slöglo på tv i ditt miljonhus.. Jag fattar inte vad det är som är så jäkla svårt. Bara öppna gränserna, folk dör ju för fan! Patetiskt! Resten löser vi sen, när folk är trygga. 



Bvc med pennsan

Kategori: Allmänt

Idag ska vi på mät och väg med penny. Mamma kommer hit och hänger med ellan under tiden så jag slipper bråka med ellie om att hon måste sitta i vagnen. Alltså det är inte så att jag inte vill ha med henne men hon kan bli heeelt galen. Skriker, gråter och ålar sig ur bältet i vagnen. Och det kan ta 1 timme att gå en väg som annars tar 15 min att gå. Jag kan ta det annars men ska man vara någonstans en viss tid kan det bli körigt. Så ja, idag väljer jag den enkla vägen. 




Lycka

Kategori: Allmänt

Lycka när man är småbarnsförälder är att kunna gå och handla med sina barn och allt flyter på. Det gjorde det igår. Ellie och jag gick hand i hand till affären, hon hjälpte mig att välja äpplen och bananer, hjälpte mig att bära varorna och bad om att få sitta i vagnen självmant. Penny låg och sov i vagnen den mesta tiden. Jag och loppan hade riktigt roligt! Hon är så go och glad när hon får hjälpa till. 



Kräkbarn

Kategori: Allmänt

Både Ellie och Penny var/är riktiga kräkbarn. Det är kräks hela tiden, överallt. Inte bara efter att penny har ätit utan det kommer upp hela tiden även när hon rapat bra. Men hon växer och frodas så något får hon behålla iaf. Har ca 30 handdukar i omlopp och det är inte för många kan jag säga. 

Penny är en glad tjej som ler och snackar mest hela tiden. Skiner upp som en sol när man pratar med henne och man får de sötaste gensvaren från henne, "Oooo" och "eerrr". Det funkar bra med Ellie, men hon vill helst att lillasyster bara ska ligga och nanna. Lite tjuvnyp nångång sådär men hon är mest snäll vid lillasyster och vill hjälpa mig med henne. 



En som kan allt tack!

Kategori: Allmänt

Så bökigt allt är! Jag vill bara leja bort allt. Men det går ju inte om man inte vill betala för det. Det är väggar som ska rivas, golv som ska läggas och tak som ska målas och det ska upp ett nytt kök. Det är jätteroligt att planera men det är pisstråkigt med mått och att få ihop allt. Vi skissar och skissar och mäter och mäter.. Nu har vi fått lite hjälp av någon som kan det där med att planera hur det ska va, och det är jag jäkligt glad över! 

Penny blir snart 2 månader! De växer så snabbt. Vissa kläder i 56 går inte att få på längre.. Penny har mycket mer av det gosiga "babyhullet" än vad Ellie hade. Ellie var stor och lång men ändå smal. Herregud de där valkarna de får är ju något av det bästa som finns! Jag älskar pennys små, korta knubbiga ben som avslutas med små lena fötter och gosar dem så fort jag får chansen!