sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Pippiparken och tårta

Kategori: Allmänt

Igår var vi iväg och firade födelsedag i Halmstad. Först åt vi kebab och sen blev det tårta. Var så mätt att jag nästan kräktes! 


Ungarna var nog sugna på lite tårta! 

Zelda då...

Kategori: Allmänt

Ikväll hände något som inte ska hända. Zelda bet Ellie i ansiktet. Inte nafsade utan bet. Vi busade och satt i soffan jag klappade zelda och Ellie satt bredvid och skulle vila sitt huvud mot zelda, alltså inga drag i pälsen eller slag, inga vevande händer utan allt var lugnt och jag satt ju bredvid och hade koll. Men jag hann inte reagera innan hon först bet och sen ett nafs. Ellie blev såklart jätterädd och ledsen.. Blev lite röd men det gick inte hål. Precis vid ögat. Tänk om det hade tagit ögat.. Hon har morrat och nafsat innan mot Ellie och om jag ska vara ärlig (dumt nog) har jag bara väntat på att det ska hända något.. Barn är barn och hundar är hundar. Jag förstår zelda, hon har sina konstigheter och hon gillar inte barn. De gör henne nervös för att barn är opålitliga och intensiva. Men. Jag vet ärligt talat inte om jag kan eller vill ha en hund som jag inte litar på med mitt barn i närheten. Nästa gång kanske det tar riktigt illa? Ska vi bara gå runt och hoppas på det bästa? Zelda är en bra hund och en bättre bästa vän men hon har en del hjärnspöken och hon är aggressiv för att hon är osäker. Hon ska inte bo i ett hus där det finns barn. Både för barnets skull och för hennes skull.. Jag tror tyvärr inte att det kommer bli bättre heller, så vi får nog börja tänka på vad vi ska göra både för Ellie, kommande barn och för Zeldas skull. Det är ju inte kul för henne heller.. 


En utedag

Kategori: Allmänt

Först var vi ute på gården med leksaker och trädgårdsverktyg sen gick vi ner till parken och lekte lite på lekplatsen där. Ellie var mest intresserad av zelda och struntade i lekplatsen.. 


Och så plockade vi lite blommor (loooma eller maaa som loppan säger) 





Ellie vill ha..

Kategori: Allmänt




@hm 

Maxi 50 år

Kategori: Allmänt

Loppan sov borta för första gången i lördags. Det gick hur bra som helst! Jag och Nicco var på stan och slirade. Var långt ifrån nykter, skulle nästan påstå att jag var helt jäkla väck.. Det blir inga fler utsvävningar för mig på ett bra tag! Vissa saker är helt borta och det är inte okay att dricka så mycket! Jag börjar sticka istället.. 


Passa på

Kategori: Allmänt

Mellan regnskurarna får man passa på att vara ute. Annars blir den lilla damen rastlös och lite grinig. Så skönt med trädgård, måste vara oerhört jobbigt att bo i lägenhet mitt i stan om man har rastlösa barn. Är förbannat glad över att vi köpte huset innan vi fick barn. Nu måste vi bara få upp staket så vildingen inte springer ut på vägen.. 



Inte utan mitt äpple! 

Något har hänt

Kategori: Allmänt

Ellie kan somna själv! Fattar ni vilken skillnad det är att slippa vagga henne? Det har hänt innan när vi ligger i sängen och ska sova men aldig att hon slumrat till själv annars. Men igår låg vi i soffan och slöglodde på tvn och så plötsligt somna hon bara. Så jäkla gött! Och så ingen nattamning! Det är också för jäkla bra! Så nu slutar vi med det. Hade ju tänkt sluta helt när hon var 6-8 månader men sen blev det som det blev och som förälder måste man välja sina fighter. Ingen biggie så att hon ville äta innan hon somna istället för välling, men hade jag fått bestämma hade vi slutat tidigare. Det är som de säger då, det blir bara lättare och lättare ju äldre de blir! 



Nytt i barngarderoben

Kategori: Allmänt






Lite nytt till den lilla i familjen! 
Börjar fylla på höstkläderna för varmt är det inte längre! Måste köpa regnkläder, halsdukar och vantar. Man skulle haft ett torkskåp så behöver man inte köpa dubbelt av allt.. 


Och sen då?

Kategori: Allmänt

Jag har aldrig funderat speciellt över döden. Inte heller varit speciellt rädd för den. Rädslan att förlora någon nära har varit och är större. Men nu sen jag fått barn har jag blivit otroligt rädd om livet och rädd för döden. Jag tror ju egentligen att när man dör så är det slut. Som med alla levande organismer. Djur, blommor, människor. Alltså vetenskapligt, allt har ett slut. Men samtidigt på något sätt tror jag på anden. Men egentligen inte för att "själen" är ju hjärnan som formas olika på alla människor.. Naaa jag vet inte vad jag tror riktigt. Men det behöver man ju inte veta eller bestämma sig för vad man tror heller. Jag vet bara att livet verkar bli mer dyrbart när man får barn. Rädslan över att lämna sitt barn men också tanken på den sorgen barnet skulle få bära. Fan va sorgligt det blev nu! Jaja det är ju måndag. Jag är säker på att jag hade en poäng men den har jag tappat.. 


Tv premiär

Kategori: Allmänt

Ikväll smäller vi på stort och startar tv! Paradise hotel och idol, jajemän! 
Min man har laddat med Ben&jerrys och  den nya tv-boxen ska hämtas snart! 


Mammas duktiga hjälpreda! 

Passerad helg

Kategori: Allmänt

Ännu en helg har passerat! Kallare väder och mest innemys med en avstickare till kinan. Imorgon ska vi upp tidigt för Ellies första tandläkarbesök så natti natt! 



Va hos min syster..

Kategori: Allmänt

..och kom på att jag är mamma. Har nog aldrig kännt det så tydligt förr. Vi pratade om deras tidigare helgbravader och vad de skulle göra i helgen. På bara några minuter blev jag en gammal avdankad trasa! Va fan livet är la inte slut för man är morsa?! Det blir ju vad man gör det till men ska jag asa med ongen på kalas? Nä men jag skulle ju kunna låta hennes pappa ha henne. Varför får jag sånna skuldkänslor bara jag tänker tanken? Varför ifrågasätts det en massa när en mamma inte är hemma med sitt barn? Men en pappa kan va ute och slira och ingen tycker att det är konstigt? När man blir förälder så måste man faktiskt göra vissa uppoffringar oavsett vad folk säger. Jag och Nicco var ganska klara med att vi inte skulle lämna bort Ellie tidigt och att hon skulle börja förskola ganska sent. Jag känner lite så att väljer man att skaffa barn så kommer barnet först. Oavsett vad det gäller. Nu börjar hon bli ganska stor och har släppt en del av seperationsångesten så nu är det inga problem att lämna henne. Alltså är det inga problem att lämna bort henne för att hon är okay med det. Nu precis när det börjar bli lite lättare med henne och man får lite mer tid till annat och hon kan hänga med andra än mamma och pappa, då börjar Nicco snacka om syskon.. Jaha, då ska man börja om igen.. Fast han får lugna sig en stund till tror jag allt.

Sover med kopplet.. Det är nog hennes snutte. Hon har inget annat hon har tytt sig till. 

Inredning

Kategori: Allmänt

Loppan sover och jag ska titta på Ernst. Man får en del inspiration av honom, inte att göra just det han gör men att göra saker hemma. Jag kommer in i sånna perioder då jag bara vill hålla på med inredning och då händer det lite här och där. Sen kommer det månader när jag knappt gör någonting. Jag är inne i en sån period nu. Matsalsmöblemanget är nästan klart, har målat fönster på ovanvåningen och vi ska ta tag i golvet i både vardagsrummet och köket. I vardagsrummet ska det läggas ett nytt golv då parketten är sönder på flera ställen men det svider lite då det kommer kosta en del. Stort rum och vill lägga ett hyffsat bra golv där.. I köket ska det nog målas men vi funderar på om det inte är enklare att köpa plastmatta ändå? Men att måla är ju så billigt.. Sen har vi la börjat kolla lite på andra hus. Vi vet nog inte ens om vi vill flytta men ska vi inte flytta måste vi bygga ut. Huset är lite litet om man vill ha fler barn tyvärr! 




Modter och loppan campade lite igår! 

Jädrans mygg

Kategori: Allmänt

Har inte fått ett enda myggbett på hela sommaren men nu har jag 15 stycken! Vad i hela friden? Tittade igenom sovrummet igår innan läggdags och hittade en blodfylld jäkel som åkte ut men vaknade ändå med nya idag! Eller är det gamla som börjat ge sig till känna? Kan en mygga sticka så många gånger eller har jag många som jag inte hittar? 



Ellos did it

Kategori: Allmänt





Beställning måste läggas! 

Hösten ligger i luften

Kategori: Allmänt

Jag tycker mig ana höst! Den får gärna komma nu. Vi har ju haft en toppensommar! Värme, sol och bad! Loppan har lärt sig gå, fått sitt namn och vi har gängat oss. Nu längtar jag efter rutiner med dagisinskolning, sova i tid, ordentlig kvällsmat osv.. 


Nannar middag nu

Nytt måleri

Kategori: Allmänt

Nytt målande är igång. Matsalsmöblemanget ska bli svart. Jag tror det kommer att bli bra! Stolarna ska även få nytt tyg. Vet inte om man ska slipa det lite chabby sen eller om man ska låta bli.. Tror kanske det passar bättre in om det får bli lite sletet. Tar lite tid när man har en liten hoppeloppa som springer runt och drar i allt men det går det med, tar bara dubbelt så lång tid. Så jäkla go hon är, jädrans bästaste unge! Det känns som att det händer så mycket nu sen hon blev 1 år. Nya ord hela tiden. Och hon har även sagt två ord på raken! Titta där! 





Bada och busa

Kategori: Allmänt







Efter timmar i simhallen blir man trött...



Aldrig

Kategori: Allmänt

Något Ellie aldrig kommer att få göra det är att gå på cirkus. Aldrig i livet om där är djur med i den. Djurplågeri till max. Att lära vilda djur konster och hålla dem instängda i burar och frakta dem på långa vägar.. Äckligt. Lite som att jag kräks när jag tänker på det. Och dit släpar många sina barn? Jag har själv varit på cirkus när jag var liten och det hörde la till att alla ungar gick på cirkus med djur men nu vet vi bättre då gör vi också bättre. 




Man kan titta på fiskar och ankor i det fria! 

Allt i guds namn

Kategori: Allmänt

Att människan ber och dyrkar en gud och dödar och torterar i samma guds namn.. Vad ska man säga? Jag som icke troende ser ändå gud som representant för godhet och en vägledare för/till godhet men det är inte den synen vi ser i världen idag. Jag mår så jävla illa. Varför tror vissa människor att onda handlingar leder till guds uppskattning och nåd? Varför kan inte människan tolka heliga skrifter symboliskt och positivt om de nu ska tolkas? Varför i helvete tror människor att det är guds väg att spränga tusentals människor i luften? Att en flicka ska sys ihop mellan benen och att en pojke måste bli av med en skinnbit? Att en kvinna inte får visa hår/kropp? Asså vad är det för jävla puckohuvuden som tror på det här?? Jo miljontals människor som dödar, sårar och torterar. Nä förbjud all religion. Byt ut den till kärlek, respekt och godhet. Och få bort alla som utövar religion för att få slut på eländet. Men då dödar man ju kanske ändå. Inlåsta på psyket kanske? Förr eller senare tror jag detta kriget börjar. När är det nog med offer i guds namn? Avskaffa religion!!