sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Kallt

Kategori: Allmänt

Idag är det kallt och friskt! Vi är påväg till rowico utförsäljning och hoppas på att fynda ett soffbord. 

Igår sov Ellie från 17 på eftermiddagen till imorse! Förutom korta matstunder har hon tom sovit sig igenom blöjbyte och klädbyte. Och nu sover hon igen! Skönt med lite paus även om jag saknar henne när hon sover så. 



Muttdoktorn

Kategori: Allmänt

Idag ska jag på efterkontroll och samtidigt ska Nicco ta Ellan till bvc. Det är allt lite jobbigt att ligga i stolen, men det ska göras det med. De kollar så allt ser bra ut efter förlossningen, om man har några problem osv. Jag tror inte jag har läkt helt men har inga större bekymmer därnere.. Fick nått stygn och inre små bristningar och det är jag ganska glad över. Kunde ju varit mycket värre! 

Höstmys

Kategori: Allmänt

Älskar dessa ljusklot! Att man kan bli lite lycklig över ett par ljusklot sådär, visst är det härligt?! 





2 månader

Kategori: Allmänt

Ellan fyllde två månader inatt. Hon lyfter sedan länge huvudet själv, ler, skrattar och "pratar". De senaste dagarna har hon även börjat slå med knöten hand på leksaker som hänger! Greppet borde komma snart. Då blir det fram med lite leksaker. Kommer tiden alltid gå såhär fort? Kommer inte lilla Ellie alltid vara en liten bebis att gosa med? Kommer hennes underbara bebisdoft försvinna?! Åh herregud.. Visst tar det på krafterna att ha en bebis men när det blir sådär jobbigt, man har inte sovit, har inte ätit på länge, ont i ryggen, spända bröst och när det ser ut som fan hemma och man är på bristningsgränsen, så påminner jag mig själv om att denna tiden med Ellie, när hon är bebis kommer inte att vara för evigt. Visst är det självklart för tiden går ju alltid oavsett och carpe diem och all sån skit men ni fattar vad jag menar va? 






Söndagsmys

Kategori: Allmänt

Ellie är deckad, ljusen tända och filmen är vald. Godis, pannacotta, glass och kaffe finns, alltså en riktig filmkväll. Det är ju dessutom regn och rusk ute! Bara ett problem, nu är det bara jag som inte snarkar.. 



Ellanpellan

Kategori: Allmänt




Förevigt på hennes pappas hals. 

Helgen som gick..

Kategori: Allmänt

Firande av syster och fight i mario party har denna helg bestått av. Jag loosade som vanligt! Är otroligt dålig på mario party men tycker att det är jäkligt kul att spela ändå.

Nicco är just nu och förevigar Ellies namn på halsen och jag har en chokladmousse i kylen som jag längtat efter att sätta tänderna i. Och så premiäravsnittet av sons of anarchy! Så jäkla bra. Happy day!

Kolla in myskorvarna!

Syster

Kategori: Allmänt

Min allra finaste syster fyller 24 år idag! Jag är så glad över att just hon är min syster, bättre finns inte! Hon är lite speciell; skulle bäst beskriva henne som en envis, otroligt snäll, godhjärtad, lättrörd, givmild social och stressad "moralkärring" (i bästa mening) men även lite galen och med hjärtat på exakt rätt ställe, som alltid vill väl. Här har ni en tjej som hade klarat att styra en nation. Med känslorna på rockärmen och en järnhand av sammet!

Å just det, snygg är hon med!

5 kg

Kategori: Allmänt

Vår lille tolla väger nu 5,1kg och är nästan 60 cm lång! Inte konstigt att hon växt ut så många kläder redan. Åh lilla Ellie du får inte bli stor så snabbt. Hon har ju växt typ 1cm/veckan..

Idag får vi nytt värmesystem till huset inkopplat. Pellets istället för olja. Fatta att vi köper olja för ca 45.000/år? Det kommer att dra ner på kostnaderna ganska mycket!


3 timmar

Kategori: Allmänt

Vilken natt vi har haft. Ellie ville inte sova mer än korta stunder och jag i min trötthet trodde hon hade kräkts när hon va blöt så jag bara torkade bort det lite grann och fortsatte amma. Hon fortsatte skrika och när nicco tog henne för att byta så hade hon ju haft bajskalas, inte kräkts. Så det är bajje i sängen och ja lite överallt, vi har ju gottat runt oss i det i sängen.. Så mysigt. Så denna natt har varit till ingen nytta för sömnen. Nu har jag äntligen fått henne att somna så nu säger jag godnatt!

Måndag

Kategori: Allmänt

Jag och Ellie fick följa med syrran till sandhamn idag och hälsa på mamma och pappa som nästan bosatt sig där. Tro det så härligt som där är! Mat, fika och inredning stod på schemat. Ellie sov nästan hela tiden, vilket jag får sota för nu...

Heeelg!

Kategori: Allmänt

Och idag är det 1 år sedan killen ställde sig på ett knä och fick ett ja! Enligt tradition ska man gifta sig inom ett år men det kom en liten Ellie istället så det blir kanske till sommaren!? Eller ett snabbt, spontant och enkelt vinterbröllop dagarna innan jul? För tiden innan jul är den bästa tiden på året. Så mysigt! och nu blir den ännu mysigare när vi har en liten guldklimp med!

Visste ni?

Kategori: Allmänt

Att i amerikat, när man gör en polisanmälan måste man lägga sin hand på bibeln och svära på den att man talar sanning!? Wtf! Jag hade känt mig otroligt illa till mods och kränkt! Jag tror inte på gud, är inte kristen och är inte med i kyrkan så varför i helv.. skulle jag vilja svära på bibeln?! Okay det är samma sak i rätten men.. Jag vet inte det känns så fel ändå. Vad händer om man säger att man inte är kristen då och inte vill svära på bibeln? Får man göra polisanmälan ändå? Blir rättegången av? Vissa saker får mitt blod att koka och detta är en sån sak. Jag skulle kunna skita i vilket för det är inget som drabbar mig precis men det gör mig ändå vansinnig. Antar att det är såhär människor känner för viktiga saker (typ djurrättsaktivister och politiker) när de vill förändra saker. Skillnaden är la att jag bryr mig om saker som inte är så viktiga och gör det med röven parkerad i soffan..

5:2 diet

Kategori: Allmänt

Fan den dieten har jag kört i flera år och inte fan är jag smal! Vissa dagar äter jag ordentligt och vissa dagar äter jag nästan ingenting. Så den kommer jag definitivt inte att testa! Men visst jag förstår grundprincipen med att vår kropp inte är gjord för att äta sig mätt 3 ggr per dag varje dag men fan jag borde vara slimmad nu då.. Sen tror jag att det beror på vad man stoppar i sig under de dagar man ska äta ordentligt om det fungerar eller inte. Men vad vet jag!
Den enda dieten jag tror på är lchf och det är för att jag sett syrran och hennes kille gå ner så satans mö i vikt med den!

Synd att det är så gott att äta..

Fas

Kategori: Allmänt

Det första året i ett barns liv finns det vissa faser barnet går igenom och tydligen finns det en fas vid 5-6 veckor så Ellie borde vara just i en fas nu.

Jag har inte märkt någon större skillnad förutom att hon sover mindre nu än hon gjorde innan. Men i denna fas ändras matsmältningsorganen så bebisen kan då äta mer eller mindre mot vad den gjort tidigare, bli mer "klängig" och vilja vara hos mamma och/eller pappa hela tiden, vägra somna, bli mer otröstligt och det är nu de kan börja gråta med tårar.

Idag ska vi inte göra något, en promenad blir det nog och kanske handla lite men annars hänger vi i soffan. Ska försöka få lite ordning på detta sk hemmet med. Äcklig disk och full tvättkorg.. Blä!

Nicco tror att Ellie blir Spidergirl ;)

Le

Kategori: Allmänt

Att se sitt barn le det första riktiga leendet är helt galet! Man blir helt varm i hjärtat och gråter en liten skvätt. För det är det finaste man någonsin sett. Precis som att hennes små ljud är de finaste ljud du någonsin hört och hennes skrik av förtvivlan är det mest fruktansvärda ljud som finns..

Har försökt att fånga leendet på bild men det var inte det lättaste!

Tidiga morgnar

Kategori: Allmänt

Älskar tidiga mörka morgnar. Gå upp och sätta på kaffe, tända lite ljus och kurra upp sig i soffan! Börjar smått längta efter vintern och julen. Hösten har ju sin charm med men det är så satans mycket regn då och då blir det att man inte kommer ut så mycket.

Nu står jag och vaggar Ellie och hoppas på att hon ska somna så jag kan fixa lite frukost till mig. Är lite hungrig nu, va uppe vid halv 5 och sen dess har Ellan varit vaken från och till och velat äta mycket så snart blir det kanske min tur så länge får jag nöja mig med kaffe!