sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Ännu mera sjukstuga

Kategori: Allmänt

Javisst. Efter senaste inlägget fick Penny skyhög feber i 2 dagar sen förkyld igen. Ellie blev sjuk i fredags.. smittade moster och mormor. Nu är de fortfarande kassa och Ellie ligger i soffan och sover. Penny är gnällig och vill ha min ständiga uppmärksamhet och vill inte vila. Låt fan eländet ta slut efter denna förkyldning! Orkar inte torka mer snor nu.. 


Annat då? Fyndade en säng till Penny på loppis. 160 spänn för en gammal vitmålad växasäng. Och en hylla på köpet! Sen fick hon sängen av mormor så det blev väldigt billigt. Och det blev så bra, ett riktigt fynd! 
Jag hade redan madrass och den passade perfekt, ibland ska man ha tur med tydligen. Sånna saker lever jag länge på! 








En förkyldning och möjlig maginfluensa

Kategori: Allmänt

Igår när jag skulle hämta loppan på förskolan är det första hon skriker ut "mamma ***** kräktes på mig". Åååå here we go again tänkte jag.. Var helt och fullt beredd på att vakna inatt och duscha, städa och bädda om och om igen. Men hon klarade sig tydligen! Så jäkla gott. Nog för att det smittar bra med magsjuka men tacka fan för att den inte är luftburen. Smittan sprids endast genom kräk och poop.. Det är därför jag har klarat mig när ungarna varit sjuka de senaste gångerna. Extrem handtvätt, dusch och ALDRIG händer i ansikte. Inte klia ögon och pilla i munnen (eller näsa för den delen). 😂 


Sen kan man ju få direkt stänkspya i ögon och mun när man har hand om magsjuka barn.. jag vet, äckligt men sant. Då är det definitift kört. Då är det bara att vänta in helvetet. Ja iaf, vi verkar ha klarat oss denna gången. Om jag fortfarande är hemma med Penny nästa är blir det ingen förskola för Ellie årets första månader! Vi har nog varit sjuka 2 av 3 månader. Penny den lilla stackaren har fått mest och värst skit. Och idag ska hon vaccineras igen. Lilla stackaren. Hoppas hon inte blir sjuk igen nu. 






Torsdag

Kategori: Allmänt

Jag och Penny sitter i soffan och slappar ett tag. Ellie är på förskolan, var tufft att lämna henne idag. Hon höll min hand så hårt och ville inte släppa taget. Egentligen vill jag bara ta med henne hem igen.. Men förnuftet säger till. Hon har ju bara sina 15 timmar och då är det viktigt att vi tar dem så hon är med i gruppen. Hon har varit borta tillräckligt när hon varit sjuk.. 


Jaha, annars händer inte så mycket. Känner mig lite trött och nere. Måtte våren komma snart. Börjar kolla lite smått på jobb och studier. Vet inte hur det ska bli med det när det inte finns några dagisplatser i laholm. Egentligen vill jag ha Penny hemma tills hon blir 3 med men vi hade behövt en inkomst till. Eller ja, behöver och behöver, det hade underlättat. Men ja, förskolan har ju inga platser så det blir kanske inget med det. Söka kan man ju alltid göra sen får man se om man kan lösa det när tiden kommer. 



Ny vecka

Kategori: Allmänt

Var nyss och lämnade Ellie på förskolan, fyyy vad kallt det är ute! Har vi tur blir det en fin maj detta året med för jag vet inte hur länge till vi tyar med detta väder.. huuuvamej. Växer snart fast i soffan. Skönt det ska bli med bil denna sommaren. Kommer nog vara på stranden en hel del. 


Annars har Penny haft en släng till av magsjuka, jag har målat lite och satt upp lister, Ellie sjunger på och har nu börjat intressera sig för annan musik än frostlåtarna. Nu är det mer "oh oh I got stamina, oh oh I got stamina.." och "let me love youuuu let me love yooouuu". Skönt det!