sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Klämdag

Kategori: Allmänt

Nyss hemkommen från bvc. Ellie hundranittio väger nu 8,9 kg och är 74,8 cm lång. Nu ligger hon och sover i vagnen och jag tar mig en kaffe bredvid. Tvättmaskinen rullar och jag får la ta fram krattfan och jobba lite. 


Carebears är bäst! 

Mamma

Kategori: Allmänt

Idag blir mamma ett år äldre och därav visare! Så vi ska grilla och äta tårta på flöjtstigen. Mysigt myyyssigt! 



Morgon

Kategori: Allmänt



Förstår inte riktigt hur hon sover. Rullar runt, uppe i sängen, nere i sängen, upp på kuddarna.. Väldigt akrobatisk sömn! Kanske är för att hon drömmer en massa? 

Första stegen

Kategori: Allmänt

Den 22 maj tog Ellie sina första steg. 2 steg från pappas famn till mammas. Jag blev lyrisk och nästan skrek "såg ni, såg ni" rätt ut! Det var kul att det hände när både jag och Nicco var med. Sen igår tog hon 2 steg till. Snart springer hon la runt som ett virrvarr! 



Pooltime!

Kategori: Allmänt





Äta själv

Kategori: Allmänt

Ellie åt korvbröd själv igår. Innan har hon bara ätit majskrokar själv. Har testat att ge henne en bit macka tidigare men då förstod hon inte riktigt vad hon skulle göra med den. Men igår så fattade hon direkt och satt och åt så fint så. Snart 10 månader. Å fy fan. Snart ingen bebis längre! 



Baka baka liten kaka

Kategori: Allmänt

Vi har många järn i elden just nu. Vi håller på med det mesta och ingenting blir klart. Lastpallssoffan står halvklar, gården är halvkrattad, loppans rum saknar fortfarande trösklar osv.. Det gör mig galen att ingenting avslutas innan något nytt påbörjas. Och nicco vill börja med köket. Broms, stopp och stanna. Veto på att allt är klart innan vi börjar måla köksgolv och tak. 



Vi bakade kolasnittar för någon dag sedan! Ellie tycker ugnen är intressant, speciellt när det finns kakor i den.. 

Pappa

Kategori: Allmänt

Idag fyller min pappa stort! Man är inte äldre än man känner sig. Och han känns inte som 60. Får se om och vad vi ska hitta på. De har gömt sig i stugan som vanligt. Men där är skönt ute så det tror jag det! 



Gekås

Kategori: Allmänt

I em ska jag till gekås själv med syrran och stefan. Nicco jobbar till 15 och vi ska åka strax efter 14. Vilket betyder att farmor ska passa loppan. I 50 minuter. Och hur tror ni att jag känner? Just det. Jag är knäpp. Möjligtvis lite sjuk. Definitift töntig. Jag kan inte hjälpa det! Jag vet ju att det kommer gå bra. Men så tar oron över. Tänk om det händer något? Tänk om hon undrar var jag är? Tänk om hon tror att jag inte kommer tillbaka? Sen kommer vettet in och jag tänker att det inte är så farligt ändå. Hon har det fint med farmor. Och så pendlar det. Det är konstigt. Alla behöver en paus då och då och jag behöver det. Men när jag har den där pausen så saknar jag henne bara. Även om det är skönt att kunna släppa fokus från loppan och bara vara. Ja anknytningen är det ju inget fel på iaf. Och tänk att nicco är ifrån henne 8 timmar per dag..



Mysig morgon

Kategori: Allmänt

För tidigt imorse satte sig loppan upp i sängen. Hon tittade förvirrat på mig sa "aahh" och slänge sig ner tätt brevid mig och somnade om. Jag la armen om henne och somnade snabbt om jag med. Det var också en såndär magisk stund som jag snackat om tidigare. Kan man vakna och somna om på ett bättre vis?! 

Jag är så jäkla lycklig över att få vara hennes mamma. För min unge är ju såklart den bästa som finns! Tänk så underbart det är att alla föräldrar känner så! 

Sover som en stock... 

Namnfest

Kategori: Allmänt

I juli blir det namnfest för loppan. Inget dop alltså. Tycker inte det passar sig då vi inte är speciellt kristna. Hon kan välja sin religion när och om hon vill sen. Jag tycker inte om religion överhuvudtaget och anser att det mest skapar problem i världen men alla gör som de vill. Men för vår del behöver hon inte "renas från synden" hon tydligen ska ha och sluta sväva i limbo.. Skulle kunna ösa på här nu men väljer att sluta snacka om det istället. Så! Fest alltså! 



Here we go again

Kategori: Allmänt

Loppans tänder har börjat jäklas igen. Vilket betyder mycket gnäll och en ledsen Ellie. Jobbigt att se henne ha ont men jag kan ju inte ge alvedon hela tiden.. Vi får göra det bästa och försöka distrahera henne från det onda så mycket det går. 



Samtal mellan moster och loppan1

Helgen som gick

Kategori: Allmänt

Vi har fikat en hel del denna helg. Det blir mycket fika när man har barn. Som ett substitut för fest typ. Vi var i slöjdladan och spanade in mammas gamla hus och hemtrakter. Loppan är så lätt att ha med sig. Hon skriker eller gnäller aldrig när man är ute så. Kanske lite i bilen ibland men annars funkar det jättebra att ta med henne vart man än ska. Hon är en ganska glad tjej! Förutom när bissarna växer. Men vem blir inte kinkig när man har ont någonstans?! 


Sova i trillevagn var super!

Nicco ledig

Kategori: Allmänt

Fan va skönt att han är ledig lite. Han jobbar 6 dagar i veckan och ofta övertid så här ska det njutas av denna ledoga tid! 



Att peka på allt och alla är jättekul just nu! 

Snutte

Kategori: Allmänt

Loppan har inte napp, inte snutte och dricker inte välling. Jag tycker ju att det är jätteskönt. Men det finns säkert fördelar med dessa saker med. Skönt att slippa avvänjningen sen med. Vi fick hem en provpåse på välling för några månader sedan men jag hade ju redan bestämt att hon inte skulle ha välling men jag tänkte att hon kan ju få prova. Det var inget gott alls som tur va! Hon tittade på mig som om jag var helt från vettet och gapade så att vällingen rann ut..




 

Mamma

Kategori: Allmänt

Ellie säger "mamma" men jag vet inte om hon vet att det är jag? Ibland säger hon det och kryper efter mig som om hon menade mig men sen säger hon det när hon bara sitter i vagnen också. Jag vet inte! Hon säger även "Ellie". Nån gång har hon sagt "titta, där". Men det kanske bara är lyckoträffar? 

Igår badade hon i vasken för första gången. Det var jätteroligt! Kul det ska bli med pool sen!




Nästa stopp; gå

Kategori: Allmänt

Lilla loppan kan sen ett tag tillbaka stå själv korta stunder. Så nu väntar vi på de första stegen. Även om det kan ta månader. Det bästa som finns för henne är när man håller henne i händerna och hon får styra vart man ska. Till trappan oftast. Den går hon också i. Med stora bestämda steg hela vägen upp. 

Igår var jag och loppan med moster och stefan i halmstad på äventyr. Köptelite nya kläder och blommor. Hon åt på max för första gången. En liten hambugare utan något på. En trevlig eftermiddag! 




Idag ska vi fixa i trädgården och sen iväg till jennica och affe och grilla. Gött! 

Valborg

Kategori: Allmänt

Vad är det för högtid egentligen?!