sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Jävla piss

Kategori: Allmänt

Alltså de senaste månaderna har inte direkt varit lugna och rofyllda. Först kom Penny och loppan blev bananas och kom i trotsåldern. Jag blev jättesjuk med inflammation i båda brösten, hög feber och orörlig. Sen fick jag problem med bakingen (läs tidigare inlägg). Vi började renovera och var utan kök i typ 3,4 veckor och allt var kaos. Sen blev vi sjuka alla 4a.. Jag skriker och gråter när jag går på toa igen. Sen har vi nån veckas lugn för att sen bli sjuka igen! Nicco jobbar typ konstant även fast han ska vara kompledig eller föräldraledig. Och då menar jag att han jobbar från morgon till barnen ska nattas. Vilket betyder att jag har barnen konstant utan att ens få en liten paus. Och tro mig det behöver man. Sen får vi en skön jul och det var ju fantastiskt! Men sen går kylen sönder.. Och penny blir jättedålig med hög feber och kräver konstant närhet om man inte vill se sitt barn skrika och gråta.. Jag håller på att bli sjuk, få mens och nicco jobbar hela jävla tiden. Och så säger ikea att de inte lagar kylen förrens den 5 jan!! Och så ska man ha middagsbjudning på nyår.. Nu gör det även förbannat ont att gå på toa igen.. Kan eländet ta slut någon jävla gång?! 

Tom

Kategori: Allmänt


Ut med julen och in med nytt. Har en hel del nya grejer som ska få komma upp och hänga med oss! 
Denna poster passar verkligen in hos oss. Det första nicco sa när han såg den var- stryk Tom Ford och skriv Emma & Nicco! 

Snö som kom och försvann

Kategori: Allmänt

Tomtarna har officiellt lämnat sina platser och åkt ner i kartonger igen. Mitt vemod är på ingång, som alltid! Vissa får höstdepp och jag får "julen är slut depp". Varför vet jag inte, tidens gång är något onödig att fundera över.. 
Snart ett nytt år. Ett år jag inte ska vara preggers! Jag ska sluta amma, dvs få tillbaka min kropp som bara min. Penny kommer att lära sig gå och säga det magiska ordet - mamma. Ellie kommer att kunna säga långa meningar och växa till en liten 3 åring! Hon kommer börja på föris och få en del i hennes liv som är hennes, utan mamma och pappa. Det känns bra! Och det betyder ju även att jag kommer få se henne lussa till nästa jul! Det längtar jag efter! 
Det blir ett bra år, 2016. Vi ska skåla in året här hemma med vänner och jag ska lova att vara positiv 2016. 



Precis innan nysen! 

Shine and sparkle

Kategori: Allmänt

Juldagen är snart slut. Ligger i soffan och huset är tyst. Inte ens en mus hörs. Vi har haft en fin jul på stråk, som alltid! Mamma fixar och donar så fint. Julklappar, tomte, spel och mat. Alla samlade! Det bästa som finns är ju när vi allihopa är tillsammans såklart. 

När man försöker få till ett fint julkort: 






Tillslut blev det okay:





Trassel

Kategori: Allmänt

Ja alltid är det lite vemodigt när julen börjar närma sig. Jag vill liksom inte att den ska vara över. Kapitel 12 går alltid så snabbt, snabbast av alla månaderna. Vi var och köpte lite klappar i lördags, fan vad mycke folk tänkte vi. Jaha klart idolerna var där.. Hujedamig. Klapparna är nästan klara, skulle behöva köpa nån mer.. Det är så roligt att ge julklappar men det är så svårt när personerna inte önskar sig något speciellt.. Jag är likadan själv. 



Bmi

Kategori: Allmänt

Alltså när jag var på bvc med Ellie senast så sa sköterskan att "hennes bmi är perfekt". Va?! Sa jag. - Ja vi har börjat med bmi på barnen nu, svarade hon. Jösses! Är det inte lite tidigt på 2 åriga barn? Och är inte bmi dessutom missvisande? Tänk om man har ett barn med högt bmi då? Ska barnet banta då? Nej lilla lisa du får inte lördagsgodis för du är tjockare än dina kompisar... Eller tror de att man inte matar sitt barn om det är lågt? Jag förstår intentionerna men herregud, hon är 2 år! 


Lite rädd men roligt! Kolla pennsan! 

Ett nytt liv?

Kategori: Allmänt






Senaste dagarna i bilder. Penny gick snabbt från att vara en liten knodd som bara låg till en galning i gåstolen! Sitter själv, provar mat och står med stöd själv. Va tusan hände?! Du skulle väl vara liten föralltid.. Och Ellie babblar på. Nya ord, meningar.. Hon är så hjälpsam lilla loppan. Hjälper mig med allt, min ständiga följeslagare. Slänger saker i sopan, lägger tvätten i tvättkorgen, slänger sin blöja i sopan, hjälper till med tvätten osv. 
Så sjukt det är när man tänker på att för lite mer än 3 år sen visste jag inte ens att ni skulle komma. Vad ni skulle heta, se ut och berika mitt liv med. Folk börjar fråga om vi ska ha fler.. Jag kan inte tänka mig att Penny skulle vara den sista. Men det dröjer iaf några år innan. Jag börjar tänka på ett nytt liv nu. Ett sundare och smalare liv. Alltså såhär ser jag det. Gör jag det inte nu kommer jag aldrig ta tag i det. Alltså min hälsa och övervikt. Men jag måste hitta en hållbar deal. Ingen diet, ingen bantning utan en förändring för resten av livet typ. Inga förbud utan en balans på allt. Mer motion och mycket mindre socker. Ja jag funderar helt enkelt på hur det skulle funka. Jag är dålig på att hålla mig på stigen så det måste vara hållbart och hanterbart.. 

Rutiner

Kategori: Allmänt

Kan vara kul att läsa tillbaka på våra rutiner så såhär ser det ut hos oss just nu.

Vi vaknar runt 8-9. Ibland sover de till 10 tom! (Ni förstår varför jag inte är så trött). Ellie är hungrig direkt så det fixar jag först. Nu har hon fastnat för fil och flingor och velat ha det ett tag, annars macka eller havregrynsgröt. Penny ligger och mornar sig på ett täcke på golvet och jag sitter oftast med Ellie och dricker min frukost. Sen myser vi i soffan ert tag och jag ammar penny. Sen är det påklädning och efter det gör vi något. Leker med lego, ritar, går ut, handlar osv. Sen äter vi lunch. Rester eller något lätt. Sen leker vi, kanske går ut, ärenden, beror ju på vädret. Och ibland vilar ellan middag. Sen fikar vi, frukt oftast. Sen kommer nicco hem och då dricker vi kaffe. Sen är det kvällsmat, då äter vi ordentlig mat. Gör oftast jättemycket mat så att det räcker tills dagen efter med. På det sättet slipper jag tänka på lunch dagen efter, vilket underlättar mycket när man är själv med barnen. Sen är det bad eller dusch och mys i soffan. Jag fixar tvätt och städning och sen är det läggdax. Nicco går upp och lägger sig med loppan och jag ammar penny till sömns i soffan. Sen lägger jag henne i babynestet och går upp när hon somnat. Så ser en dag oftast ut hos oss nu. 



Småpill

Kategori: Allmänt

Snart är allt klart i kök och tv-rum. Det är bara småpill kvar. Lådan byggde pappa och bosse igår så nu ska jag spackla och måla den. Det är alltså en låda för att täcka fläktkanalen eller vad det heter. Har börjat lacka väggarna med.. Igår satte jag fast stänkskydden som inte blev så bra första gången. Får se hur det blev nu. Vill gärna bli klar innan jul så vi får nog sättafart nu. 


Här ser ni det nya golvet :) inget orange över det! Haha! 

Verkstad och vind

Kategori: Allmänt

Jag och pappa har lagt ner några timmar på att slänga, sortera och rymma upp vår verkstad och vinden. Alltså det var mycket som åkte till tippen. Det är en skön känsla att slänga saker man inte behöver eller vill ha. Lättnad! Jag tror pappa får många klappar av tomten iår, han har varit jättesnäll! 
Ikväll var jag, pappa och carro och åt i Båstad på en lite finare restaurang. Jag tog lamm, det var inte ett smart val. Tänkte att jag ville testa ett bra lamm.. De andras mat var mycket bättre. Men jag tog dessert minsann! För ni vet väl att det är desserten som är det viktiga?! Den var god! 
Jag ser knappt vad jagskriver, min display är ganska sprucken efter att jag missade fönsterkarmen när jag skulle lägga den ifrån mig.. Jaja, ny 6s är påväg hem till mig! 




Ellie och Penny

Kategori: Allmänt

Ellie pratar på mer och mer och det kommer nya ord titt som tätt. Meningar med 6-7 ord. Dags att försöka läsa för henne på allvar. Hon bara tar boken, bläddrar lite och sen lägger den ifrån sig när jag försöker läsa.. 
Hennes humör har blivit bättre och hon pussar och myser med lillasyster ofta. Allt har blivit bättre nu när vi nästan är klara med köket och det inte är rörigt och smutsigt hela tiden. Detta gör ju även att vi fått tillbaka våra rutiner med mat, vila (vilket vi försökt vänja av loppan med men det funka sisådär) och läggdax. Sååå skönt! 
Penny är fortfarande en glad tjej men nu börjar de jäkla tänderna växa.. Gnager och gnager gör hon. Och gnyr. Hon sover förbannat bra på nätterna så jag är nästan aldrig trött på dagarna. Hon rullar runt som tusan och sitter själv korta stunder. 


Finaste i hela världen är ni!