sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Festival

Kategori:

Kollar på nyhetsmorgon där de snackar om "festivaldöden". Hultsfred, peace & love, siesta.. Osv. Inställt. Så himla tråkigt. Livet är bättre på festival helt enkelt. Jag förstår bara inte varför folk inte köper biljetter? Annat att göra? Dåliga artister? Utomlands? För dyrt?

Det är väldigt tråkigt iaf! Nu har jag inte varit på "tältfestival" på många år men det är ganska trevligt att ha alternativet om man skulle känna sig sugen eller om nån bra artist skulle komma. Fast nu börjar jag kanske bli för gammal?

Camp Ullabella Hultsfred 04, 05, 06.. Så kul vi hade! Och ja, jag börjar nog bli lite gammal när man inser att ens glansdagar nästan var för 10 år sedan!




Torsdag

Kategori:

Snart helg och fint väder! Nicco fyller år så han ska firas med vänner, grillegille och tårta på lördag. Jag har inte ens köpt en föllsepresent till honom och har inte en aning om vad jag ska köpa.. Är superdålig på att komma på bra presenter i vanliga fall med men det är extra svårt te nicco eftersom han inte önskar sig något.

V.33

May. 29, 2013

Kategori:

V.33

Kategori:

Känner mest blä på allt just nu. Jisses vad jag klagar.. Men det är tydligen vanligt att man känner sig nere nu mot slutet av graviditeten. Ingenting är roligt utan allt känns tungt och tråkigt. Har hur mycket som helst att göra och som skulle behöva fixas och tid har jag men orken är bortblåst. Matlusten är borta och jag vill bara gå och dra täcket över huvudet och ligga i sängen.. Introvert negativ surkärring beskriver mig bra. Känns åt fan då man egentligen är världens lyckligaste med bebis på väg, världens bästa kille och familj och egentligen inga problem i hela världen?! Dessa hormoner alltså! Dra åt fan!

4 små tassar

Kategori:

Som jag saknar dig lilla misen! Att man kan fästa sig så och älska ett sånt litet liv på några dagar! Det trodde jag inte. Har nog aldrig haft så många gråtattacker i mitt liv, inte heller så många hörselhallucinationer. Hör mjaoouu från och till hela dagarna ;) Jaja, nu är hon i sitt nya hem där hon kan vara utekatt och umgås med andra djur så jag får la sluta med min hängmule nu! Ahh lille vän, hoppas du har det bra.


Nicco städar

Kategori:

Eftersom jag inte ska anstränga mig så mycket så tänkte Nicco dammsuga huset. Detta hör ju inte till vanligheterna direkt då vi inte tillämpar jämställdhet hemma. Iaf, han börjar på ovanvåningen och är klar på 2 min. Sen kommer han ner och säger; detta skulle jag kunna göra på heltid! Så fortsätter han och svetten rinner och svordomarna börjar komma.. Ytterligare 7 min går. Och han är klar! Wow säger jag, ett helt hus dammsugit på 9 min, det är fan inte dåligt! Du kanske skulle göra detta på heltid eftersom det tar mig 40 min att dammsuga huset säger jag. Va?! Va fan gör du då säger han.. Ja va fan har du gjort frågar jag honom.. Så frågar jag om han dammsugit toaletten? Va? Ska man det? Ja hur fan tror du annars det blir städat där? Ja sen frågade jag om han tagit mattorna? Njaa.. Har du tagit under saker? Näää.. Flyttat på saker? Näää.. Nä nä, tro fan det går att dammsuga på 9 min då, men rent blir det ju inte iaf!

Han är bäst på mycket och duktig på det mesta men jag tror han är sämst på att städa!


Här tex. Slänger han ihobba litta käk :) Teld sitter och hoppas på att han tappar en liten bit..

V.32

Kategori:

Ja nu börjar vi allt närma oss. Den lilla i magen är nästintill färdigbakad och ska nästan bara gå upp nått kilo eller två till och träna på att andas. Sist vi var hos bm låg hon rätt med huvudet ner men var inte fixerad så vi får hoppas att hon hittar rätt plats igen så bm slipper vända henne eller så det inte blir ett kejsarsnitt.

Just nu sitter jag och gråter floder till Mannen som talar med hundar.. Antar att jag är lite överkänslig idag?

Gravidhjärna!

Kategori:

Herregud jag glömde ju att vi hade världens bästa fredag i Sandhamn! Så fint väder och världens bästa familj med goda mackor och kaka i solen. Hur kunde jag glömma det?! Gravidhjärna..

Jaja, idag är det måndag och jag vaknade tidigt och slängde ihop en cheesecake och tvättade nårra tvättar och sen var min energi helt borta så jag somnade på soffan 2 timmar.. Det är helt otroligt att man kan sova en hel natt, vara uppe ett par timmar och känna att man måste sova igen, vara vaken ett par timmar och sen sova igen för att gå o lägga sig för natten ett par timmar senare.. Sova sova sova..


Lördag

Kategori:

Denna värme! Så skönt det är.

Igår hade vi grille här hemma, trevligt. Synd att vi har världens minsta grill bara.. Mycket folk och hundar, har alla hund nuförtiden?

Idag är sista värma dagen innan det kommer en tid med det egentliga svenska vädret så då får man passa på att va ute idag ju.. Citygross, Hockey och eurovision blir det nog med idag om jag inte somnar, efter 2 riktigt dåliga nätter med sittsömn i soffan hade det varit skönt att få sova ordentligt..

Glukosbelastning igen..

Kategori:

Blandade ju ihop dagarna sist och därför kör vi glukosbelastning idag. Traaaadet och hungrig är jag med. Tur Nicco är med och underhåller mig.. Eller inte, han sitter och glor ner i sin mobil.. Nu har vi snart suttit här i 2 timmar så strax får vi gå hem. De ska bara sticka mig lite till först..

Kalaskulan!

Klänningar

Kategori:

Som jag väntat på väder för klänning. Nu börjar det komma och fy fan va skönt! Glida runt i klänning som inte skaver eller sitter åt nånstans! Gott!


Äntligen har Nicco semester 1 vecka, passar jäkligt bra eftersom jag fått order om vila och att inte anstränga mig. Trädgårdsarbete är inte vila.. Hehe!



Fått heldille på frukt.. Bättre det än sötsaker.

V.30

Kategori:

Äntligen har jag sovit en hel natt utan att vakna eller behöva gå upp. Halleluja! I sängen har jag numera 1 dubbelkudde, två vanliga kuddar, en soffkudde och ett täcke som kudde.. Har man då en jäkla tur kan man hitta en någorlunda bra sovställning.

Igår gick vi in i v.30. Herregud hon skulle kunna komma om 7-8 veckor! Eller 12.. Fast det vill vi absolut inte! I v.38 har jag bestämt att hon ska komma..

Vår skatt

Kategori:

Hur ser du ut? Vem liknar du? Vems näsa kommer du att få? Har du lockigt eller rakt hår? Vår lilla skatt, mamma och pappa längtar efter dig. Vi vill mysa dig och ge dig all världens kärlek.

Det sorgligaste som finns..

Kategori:

Kan vara alla annonser på facebook om hemlösa katter och hundar. Det gör så ont i mitt hjärta att se katter och hundar som inte har någonstans att vara trygga. Om jag hade kunnat hade jag tagit dem alla! Drömmen hade varit att bo mitt ute på landet och ha en lada eller något hus där man hade kunnat ta emot dessa djur! Det hade varit mitt drömliv.. Kanske blir det så nån gång, man vet ju aldrig.

För helvete, skaffa inte djur ni inte tänker ta hand om och sterilisera era katter! Så minskar antalet hemlösa katter och vi slipper avliva katter för att ingen tar hand om dem..
Här ser ni bara en liten andel av skånes hemlösa katter som avlivats för att de inte har något hem..

Måndag

Kategori:

Vilken bra dag vi haft! Först hos bm för mäta, väga, blodsocker och bebishjärtljud, sen va vi hos Lotta och drack kaffe, kopplat in internet och tv och hela em har vi varit ute och fixat i trädgården. Utemöblerna är ute och allt är avspolat och högtryckstvättat. Nu ska grillen snart tändas och rumpen ska parkeras. Ska bli jäkligt skönt då jag för tillfället antagligen har skostorlek 48..


Här ser ni en som strax går in i v.30!

En lastbil kommer lastad med..

Kategori:

..Ett vält släp. Låg i sängen och skulle ta mig en catnap när jag hör något utomjordiskt jäkla högt ljud.. En lastbil med sitt släp liggandes mitt över gatan är det inte var dag man ser minsann. Och vår häck har fått sig en liten kyss av något som satt fast på släpet så nu har vi ingen häck på ett ställe.. Vilket tjohej det var på gatan. Tyckte det var lite synd att hans last inte tog sig in i vår trädgård då den var lastad med massa god juice, risifrutti, köttbullar och annat.. Men kanske en annan gång!

Så.

Kategori:

Nu har skänken fått den omsorg den behövde och står på plats i hallen. Blev bra grannt.

Helg blev det med ja. Vi grillade igår, ska la grilla idag.. Detta måste vara ett mycket svenskt beteende. Så fort man kan va ute i mer än 5 min utan att frysa rumpen av sig ska det grillas!

På tal om något helt annat.. Jag har låtit mig förfalla något. Såntdära som måla och fixa tånaglar och ha koll på diverse hårväxt och ja ta hand om sig själv liksom. Igår tänkte jag att nu har det gått för långt och tog fram rakhyveln för att raka benen. Är det bara jag eller är det omöjligt? Va i helvete liksom? Jag kan ju inte gå halva sommaren med orakade ben? Och för att inte tala om bikinilinje och nedre region? Hallå varför pratar inte någon om detta? Jag är i chock!
Eller finns det ett knep kanske? Där magen inte är ivägen alltså?


Puuuh.

Kategori:

Nu orkar jag snart inte mer sömnlösa nätter.. Vrida, vända, vakna.. Jag är så trött på att vara trött och orkelös nu. Trött på att inte orka ett piss och ha ont överallt.. Blääää!

1 maj

Kategori:

Alltid så skönt att vakna utvilad och pigg efter en helgdag när man vet att många andra vaknar upp som "kom och hjälp mig". Idag har vi fint väder så jag ska måla klart skänken och sen blir det nog en korv med bröd.

Idag går vi in i sista trimestern. Jag är officiellt höggravid nu. Det är så konstigt, nu när vi är här vill jag bara pausa tiden ett tag och innan ville jag bara att tiden skulle gå och att vi skulle få träffa vår tös..

På måndag ska vi te bm för ännu en glukosbelastning och sen ska vi gå oftare och oftare till bm för mätning, vägning, blodtryck m.m. Nicco som hittills varit med på alla möten får kanske svårt att vara med på allt i framtiden då det är så ofta. Isf, heeej hej v.29!