sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Roliga stunder

Kategori: Allmänt

Att ha barn kan ibland göra att man hamnar i situationer man aldrig skulle hamna i eller att man skrattar så hårt att man får träningsvärk magmusklerna. 
Som när Nicco skulle byta bajsblöja på Ellie. Hon var hyper och ville inte ligga still, hon skrek och fäktade med armar och ben. Nicco blir irriterad och jag kommer fram för att underhålla Ellie. Nicco drar snabbt av blöjan och innehållet i blöjan dunsar ner på mattan. Jag börjar flabba, Ellie hänger på och till sist hänkar Nicco på i gapflabb. Jag skrattar ju åt att det ligger en bajskorv på mattan och Nicco skrattar tydligen för att vi skrattar för han märkte tydligen inte att bajskorven landat på mattan mitt framför honom. Eftersom jag trodde att vi skrattade åt samma sak gjorde jag honom inte uppmärksam på bajskorven. Ni kan nog gissa vad som hände sen? Jag tar loppan och ska sätta henne i duschen, efter nån minut hör jag "vaaaaaa faaaan, hjäääälp miiiig!!" 
Jaaa, självklart trampade han i bajskorven. Nicco kommer hoppande på ett ben mot duschen och fy fan vad vi skrattade! 


Snyggt!

Kategori: Allmänt

Det är så förbannat snyggt med hatt! 
Synd bara att jag inte ser klok ut i det. Fast så är det med det mesta som jag tycker är sådär råsnyggt. Det passar inte på mig. 
Jag älskar kläder, klänningar, hattar och skor. Men jag har fel ansiktsform för hatt, fel kroppsstorlek och så kan jag inte gå i höga klackar.. Buuuhuu! 



@hm

Lite nytt

Kategori: Allmänt






Lite nytt i Ellies garderob! 

Och så fick hon en fin jacka av mormor som jag får visa en annan dag! 

Kärleken

Kategori: Allmänt

Nu ligger jag i sängen efter en dag på liseberg. Vi har haft en jädrans bra dag! Ellie är hos mormor och morfar och tröttar ut dem lite. Sooom jag saknar henne! Jag tycker verkligen att det är extremt jobbigt att inte ha henne nära. Tur att jag kan ligga och mysa med hennes kudde, täcke och filtar i sängen som luktar loppa. Sniff, sniff! 

Fantastiska lilla människa ❤️




Jaha

Kategori: Allmänt

Vi trodde ju nästan att vi inte skulle få någon höst men de senaste dagarna har det varit kallt. Och Ellie har ingen tjock jacka, ingen overall och ingen halsduk. Och inga riktigt varma höstskor! Och det behövs när det bara är 7,8 grader ute. Vet inte om jag vill beställa på nätet heller, svårt att se hur tjocka kläderna är osv.. 



Jag vill ha ett belgiskt våffeljärn

Kategori: Allmänt

Resultatet av amerikanska tv-seier har gjort mig sugen på att införskaffa ett belgiskt våffeljärn. Men har man någonsim sett ett i en affär? Nope, inte jag iaf! Men det finns på nätet. 



Dagar som gått..

Kategori: Allmänt

Igår var vi en runda i stan. Käka, gjorde pass åt lillan, storhandlade och köpte lite inredning. En byrå till loppan, lite förvaringslådor och korgar. 




Vi har plockat hallon och Ellie har gått själv på cykelvägen när vi skulle handla. 


Tänk att loppan är så stor! Snart 14 månader. Springer, babblar, driver oss till vansinne och fyller livet med den bästa kärleken som finns! Åå herregud vad jag älskar dig min lilla terrorist! 

Ett ben fel

Kategori: Allmänt

Är jag den enda med detta problemet? Samma jäkla sak med alla byxor som sitter åt på vaden. Sömmen hamnar på benet istället för i sidan! 



Utan täcke

Kategori: Allmänt

Spädbarn ska ju inte sova med täcke pga kvävningsrisken men Ellie vill fortfarande inte ha täcke eller filt på sig när hon sover? Hon blir ju kall! När hon somnat lägger jag på en filt, 2 minuter senare tar hon bort den. Jag lägger på den, hon tar bort den. Så fortsätter det hela natten. På sommaren är det ju skit samma men nu börjar det bli svalt på nätterna.. Vad gör man? Försöker ha pyjamas med fötter men det är svårt att hitta i storlek 80.. Hon är iskall om fötterna på natten..



Wooop

Kategori: Allmänt

Vi hade tydligen fått upp värdet på huset ganska bra. Sen har Nyby tydligen blivit ett eftertraktat område med så det hjälper ju! Så skönt att veta att vi går plus och kan låna på huset om något skulle hända. Eller att vi kan renovera! 


Det där med förskola

Kategori: Allmänt

Sen Ellie fyllde 1 har jag fått frågan om förskola 5678 gånger. Jag har la inte tänkt på det så värst mycket mer än att hon ska väl börja på förskola som alla andra barn. Men nu börjar jag fundera och läsa på. Jag vill ju inte sätta henne på förskola! Mitt föräldraskap har alltid grundat sig i att barnet kommer först och att trygghet är prio nummer 1. Jag har alltid funnits där, amning när och hur hon velat, inte tvingat på napp eller välling, samsovning (vilket är rent livsfarligt enl. Socialstyrelsen), inte lämna bort henne innan hon själv verkar okay med det osv. Jag har nekat och fördröjt bvc att vaccinera för att jag har läst på och gjort det jag har trott varit bäst för mitt barn. Och jag är stolt över att jag litar på min magkänsla när det gäller mitt barn. Jag har varit nära psykbryt några gånger men ändå har jag vaggat och vaggat och vaggat, tröstat och burit, om och om igen. Varför ska jag sluta lyssna på min magkänsla och sätta henne på förskola? Jag vill inte trampa någon på tårna, alla gör som de vill och i många fall måste man göra val som man kanske egentligen inte vill. Men vi kan ha Ellie hemma. Det är inget måste för oss med förskola så varför inte göra det som känns bäst? Barn har inget behov av förskolan. Jag vet inte vart den informationen kommer från. Det viktigaste för ett barn är faktiskt mamma och pappa. Och tryggheten. Visst finns det positiva saker med en förskola med, absolut. Men jag tror inte det är det bästa. Så jag tror vi väntar ett tag till innan det blir förskola för loppan och gör det som vi tror är bäst. 




Värdera huset

Kategori: Allmänt

På fredag ska vi värdera huset. Vi har faktiskt ingen aning om vad det är värt. Vi vet bara taxeringsvärde och utgångspriset när det såldes så det kan ju vara ganska bra att veta vad det är värt. Vi har ju inte gjort några större renoveringar precis men vi har satt in pellets, lagt nya golv, målat och ändrat husets "ytliga". Nu har vi ju isolerat med. Våra tankar är att vi vill bygga ut. Nicco vill ju göra det nu på direkten medans jag är lite försiktigare. Tanken är nog att dumpa ena köksväggen och göra en stor jäkla köksö där vatten och el är nu och sen förlänga tvrummet med ett eller två rum. Funderingar går kring ett ganska stort badrum med badkar. Så den lilla toan vi har nu även blir tvättrum. Eftersom vi nu har tvättstugan i utehuset och jag hatar det! Så det är ju en riktig renovering. Och det är klart jag vill renovera, men att leva i den röran.. Och det tar ju alltid dubbelt så lång tid än vad man planerat. Och vi kan i princip inte göra något själva. Sen ska man kanske passa på nu när vi har rot-avdraget.. 

Valet

Kategori: Allmänt

Det är blandade känslor vi vaknar idag efter gårdagens valresultat. Jag är glad för att alliansen bryts men att sverigedemokraterna är det tredje största partiet gör mig både ledsen och rädd. Om jag ska vara ärlig så tror jag inte bara att det är renodlade rasister som röstar på sd. Jag tror det är många som är missnöjda med exempelvis äldrevården och andra välfärdsfrågor som röstar just på sd för att de vill att vi lägger pengar på vården istället för invandringen. Svenska folket är missnöjda och det är väl sd som lovat mest förändring.. Men invandrarpolitiken bör nog ses om och svenska folket bör nog läsa på mer om vad som är sanning och fakta istället för att bara rösta för att man inte är nöjd med nuvarande politik. Och det är ju verkligen inte sd som ska sköta invandringspolitiken om man säger så.  
Jag vill och hoppas att socialdemokraterna går lite tillbaka till forna tider då cancersjuka slapp jobba och att den enskilda människan är värd mer än bara en i statistiken. 
Vi ska värna om alla människor. Unga, gamla, friska, invandrare och speciellt de svaga och sjuka. Att vissa håller på med bidragsfusk ska straffa den enskilde, inte massan! Det är det viktigaste! Människan är det viktigaste. Att alla är trygga och att skyddsnäten finns och alla har mat på bordet. Att barn har föräldrar som har råd att bli friska för att samhället skyddar dem. Sen kommer faktiskt allt annat sekundärt. 

Bättre än allt!

Kategori: Allmänt

Den där känslan man får när Ellie vaknar mitt i natten, lite ledsen och halvsovandes tittar runt efter mig. Kryper upp och lägger sig så tätt det bara går och gosar in sig i min armhåla. Den där känslan av att "nu vet hon att hon är trygg" är bättre än allt. 




Krama vovve

Kategori: Allmänt



Det är skillnad på hund och hund. Denna vovve kan man göra vad man vill med utan att hon bryr sig. Ellie vill gärna kramas och vila huvudet på henne. 

Vardag

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft en riktigt vanlig dag. Loppan vaknade vid 08. Vi gick upp och gjorde gröt till henne och kaffe till mig. Likt alla andra dagar. Sen sitter vi i soffan och kollar på nyhetsmorgon och myser lite. Sen är det dags för tandborstning och ombyte. Efter det tar vi på ytterkläder och går ut med vagnen. Idag gick vi till konsum och loppan somna i vagnen när vi kom hem. Sover oftast nån timma och då brukar jag faktiskt inte göra något alls. Sitter med mobilen, kollar tv eller whatever. Det har blivit min stund på dagen då jag kan koppla av lite och släppa fokus på loppan. Sen vaknar hon och då är det lunch. Blir oftast något lättare. Sen är det fullt ös några timmar med fruktpaus och mellanmål. På eftermiddagen sover hon oftast en kortare stund. Hon behöver det, annars blir hon ganska grinig.. Ja sen kommer Nicco hem. Middag och bad, mysa i soffan.. Få fikagäster, gå iväg och fika.. (Jäkla fikande). Brukar lägga oss vid 21 nuförtiden. Lite sent för loppan kanske men det funkar bra för oss. Innan va hon ju vaken till 22, 23.. Nattuggla som sin mamma! Ja så ser våra dagar ut när vi är hemma och inte gör något speciellt. 




Choklad i halva ansiktet! 

Mysimys

Kategori: Allmänt




Älskar ljus! Kan man haför många ljusstakar? Nej! 
Som ni ser gillar jag inte den avskalade inredningsstilen. Jag gillar när det är mycket grejer överallt! Som en organiserad röra nästan. Mycket grejer men i samma färgbalans. Jag har vitt, svart och silver som "bas" hemma men det finns även guld, grått och omålat trä. Har nog ingen direkt stilkod utan kör på saker jag gillar och tycker om. Jag vill ha den där känslan, hemmakänslan som gör att man mår bra i kroppen när man kommer hem. Köper/har man saker man tycker om och inte bryr sig så mycket om hurvida det passar in eller inte brukar det bli bra ändå. 

Älskar hur den svarta matgruppen blev. Känns som att det börjar ordna upp sig i vardagsrummet nu. Vill ha en stor matta under bordet bara. Gärna en dö kossa. Och den får gärna vara lite långhårig. Usch vad äckligt det låter men jag vill faktiskt ha en. Sen vill jag även ha nya fönsterbrädor och ett nytt soffbord. Jag har haft is i magen med det där soffbordet. Jag gillar det vi har nu storleksmässigt. Men det är rangligt och det är inte det bästa med glasbord när man har barn. Sen är där några fläckar som inte vill gå bort på det.. 


Klart!

Kategori: Allmänt

Matsalsgruppen är färdigmålad och dynorna har fått nytt tyg. Det blev fint som fanken! Så skönt att det är klart. Får vi se vad nästa projekt blir. Just det, det blir ju Ellies möbler! Tänkte först babyrosa. Sen tänkte jag "fia med knuff" mönster. Nu tänker jag griffelfärg så man kan måla på bordet. Med rosa ben kanske? Yes! 

Och idag har vi även sniffat bebis. Jädrans vad Ellie blev stor helt plötsligt. Hon är ingen liten bebis längre vår lilla tjej. Ett 10 kilos barn. Jag kunde ju inte hålla tårarna borta.. Den där bebislukten! De små fötterna.. De små pipen.. Jösses! Jag ville ta me na hem! Så nu har jag sagt till Ellie att hon inte får bli större på ett tag.. 





En liten till i familjen

Kategori: Allmänt

Idag fick Ellie en liten tjejkusin! Jiiiihoo! Det är en glädjens dag! Nu blir man allt lite sugen på en liten till.. 




Personlig födelsetavla

Kategori: Allmänt

Denna tavla ska Ellie få i namnpresent av hennes mamma och pappa! 


Det är alltså en tavla som är ritad i måtten hon föddes i precis storlek. Med vikt, datum tid och namn. Har inte velat beställa den innan då namnet inte var klart än. Så himla fint! 

Äpplemani

Kategori: Allmänt


Denna unge älskar äpplen! 
Varje dag när vi går ut går hon mot äppelträdet och pekar upp på äpplena. Sen vill hon gärna sitta i vagnen och käka ett tag innan hon somnar middag med äpplet i handen. Nicco vill ta bort äppleträdet men det vill inte jag. Inte Ellie heller! Men vi måste nog beskära det lite för nu når jag snart inte fler äpplen.. 


Kan man verkligen det?

Kategori: Allmänt

Alltså detta låter kanske jättekonstigt men jag kan inte förstå hur man kan älska fler barn än 1? Hur fan är det möjligt? Jag spricker och går sönder av min kärlek till Ellie, hur kan jag ha plats för mer kärlek i mitt hjärta?! Jag vet ju logiskt att man kan det för de flesta har ju flera barn, men hur fan går det?! Jag är ju typ helt besatt av henne! Börjar ju gråta när jag tänker på henne, haha! 




Dagen i bilder. Passar på att vara ute! 

Ramla ur sängen

Kategori: Allmänt

Tidigt imorse ramla lilla loppan ur sängen och jag vaknade av ett illskrik. Där ligger ett dubbelvikt täcke under sängen så det kan ju inte gått så illa. Jag tog upp henne i sängen, lindade mina armar om denne och killa henne på ryggen så somna hon om snabbt. Det syntes inget på henne så jag var inte speciellt orolig utan trodde bara att hon blivit rädd av fallet och tänkte att där ligger ju mjukt täcke så det kan ju inte varit så farligt. Men imorse när vi vaknade var där en ganska stor blodpöl på madrassen och jag fick panik. Det syntes fortfarande ingenting! Lyfte lite på hennes läpp och ser ett märke. Lilla hjärtat då! Men ingen fläskläpp. 


Nu ska lillan nanna middag så att hennes mamma kan titta på senaste avsnittet av KUWTK. 

Överraskning!

Kategori: Allmänt





I lördags firade vi pappas födelsedag några månader för sent. Han blev tagen på sängen minst sagt! 
En fin kväll med många skratt och en övertrött Ellie!