sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

50 shades of grey

Kategori: Allmänt

Eftersom jag läst böckerna så ville jag se filmen också. Filmen var okay bra. Skådespeleriet var inte det bästa. Det fanns stunder då jag bara himlade med ögonen inne på bion.. Jamie Dornan (mr. Grey) har spelat seriemördare i The Fall (brittisk miniserie) och där var han bra, men jag tycker han saknar den pondus och karisma har har i böckerna. Dakota Johnson (Ana) gör inte heller en lysande insats. Jag vet inte om det beror på att jag läst böckerna innan, men de får nog ingen oscar för sina roller.. Det hade kunnat bli så jäkla bra men det slutade med okay. Personligen hade jag gärna sett Jax Teller som Mr. Grey. Aka Charlie Hunnan som enligt pressen var påtänkt från början. Vem som skulle spela Ana är svårare, Sophia Bush kanske? 







Barn gör vad de ser

Kategori: Allmänt

Som vissa vet har Nicco en fruktansvärt äcklig ovana. Eller jag tycker att det är det iaf. Det räckte att loppan såg honom göra det 1 gång... 




Rensa, städa och slänga

Kategori: Allmänt

De senaste dagarna har jag gått igenom Ellies rum och alla saker och lagt undan kläder som är för små. Det har aldrig riktigt blivit klart på hennes rum. Inte helt 100. Där är en inbyggd säng (som är 15 cm för lång för en vanlig madrass) som vi inte riktigt vetat vad vi ska göra med.. Om vi ska bygga om den lite så det blir en säng eller om hon ska ha en vanlig säng och så gör vi något annat med det utrymmet. Och nu tittar vi på ett annat hus så det blir la inte gjort nu heller. Nicco är helt inställd på att vi ska köpa nytt hus men jag är lite si och så. Det är lättare att köpa hus när man inte redan har ett. Nu ska vi ju isf sälja detta och det kan bli krångel med det osv. Där tror jag att vi balanserar varandra rätt bra. Nicco ser bara till det positiva och tänker att vad som än händer om det händer, fixar vi då medans jag tänker på allt som kan bli problem och bromsar lite. Jag vill också ha ett större hus med tvättstuga inne och två toaletter men jag vet även hur vi fungerar och hur lång tid det tar för oss att få upp en list.. Just med detta huset finns det lite att göra, och vissa saker kan man inte vänta med om man inte vill ha bekymmer senare. Och så ska vi få en liten tjej till, kanske mitt i allt då.. 



Vansinne och hormoner

Kategori: Allmänt

Vid några tillfällen sen Ellan föddes har hon drivit mig till vansinne. Alltså så där riktigt jäkla förbannad när man ser rött. Nu har hon äntligen somnat efter kampen om att putta bort spjälsängen från sängen och jag drar in den igen. Den måste ju stå där så hon inte ramlar ner från sängen. Höll på i 30 minuter! Och så skrattar hon när jag säger nej och drar in sängen igen! Blit tosig! Det slutade med att jag flyger upp ur sängen, tar tag i sängajävlen och nästan kastar ut den ur rummet. Sen kommer ellan efter och gråter för att sängen inte står där den ska.. Vi lägger oss i sängen igen och då börjar hon istället banka med fötterna på väggen... Ååååå. Herrejävlar. Efter bråk och gnäll somnar hon efter ytterligare 30 min. Jag hämtar madrass och lägger bredvid sängen och kryper ner igen. Hormoner och trotsande ungar går inte ihop.. Gonatt! 

Ellie 19 månader

Kategori: Allmänt

Loppan blir snart 19 månader! Det är som att jag tittade bort i 2 sekunder när hon var nyfödd och nu helt plötsligt är hon så stor! Faaaan va snabbt det går. Alla säger att man ska njuta och ta vara på tiden när de är små och det har jag gjort men det går ändå för fort! Jag tror, jag skriver tror för att jag inte har något att jämföra med, att Ellie är ett "mellan barn" alltså hon är inte jättejobbig och inte heller jättelätt. Jag menar med sömn, mat, humör och allmäntillstånd. Med sömnen har vi nog tur, hon har sovit hela nätter sen hon var 8/10 månader. Äter gör hon mest hela tiden och hon är oftast glad. Förutom när de jäkla tänderna kommer upp! Hon har perioder då hon är extra mammig, men det gör inget. Jag försöker ta vara på de stunderna och dagarna för det kommer en tid då jag säkerligen kommer att vara jobbig och töntig enligt henne.. Mitt lilla hjärta. Hon kan 15-20 ord och dessa säger hon nog 1 miljon gånger per dag. Mamma, pappa, zelda, sitta, titta, elle/ella (ellie), maj (katt), biii (bil), backa (macka), äta, nanna, oj, nej, kaa (dricka), där.. Och hon är helt jävla fantastisk! Och det bästa jag vet är när hon skrattar det där bebis/barn skrattet som bara ungar kan! 



Vecka 21

Kategori: Allmänt

Nu är vi i vecka 21. Det går långsamt nu tycker jag. Det gick så fort innan.. 
Jag känner av henne under dagen nu med, vilket är skönt! 
Ja magen växer och kläderna blir mindre, som det ska vara. Längtar som fan efter henne, ska bli så spännande att se hur hon ser ut och om hon är lik Ellan. Hon var ju jättelik Nicco till en början, nu tycker jag (och andra) att hon är lik sin mamma. Så det ska bli kul! 




Arga flickor

Kategori: Allmänt

Glor på nyhetsmorgon där de pratar om arga små flickor. Men snabbt övergår det till killar och att de tar all plats vilket lämnar flickorna till hörnen. Både bokstavligt talat på förskolan och psykiskt. Är det vi föräldrar och vuxna som "lär" dem det omedvetet? Hur kan det annars bli så när barn ska vara oskrivna blad? Eller sitter det i oss från grottmänniskan? Killar leker oftare krigslekar, härjar och slåss medan tjejer leker fint med dockor. Men är det verkligen ett problem? Problemet är väl isf effekterna av skillnaderna? Ex att killarna tar mer plats i sociala sammanhang, på arbetsmarknaden och i skolklasserna. Men det borde vi äldre kunna styra?! Lärare, pedagoger, föräldrar och chefer. Varför tillåter vi pojkar få mer plats? Varför tar vi inte en svart tejp och delar rummet i två, på ena sidan leker man med dockor, ritar och pysslar. På andra sidan leker man med bilar, svärd och spring. Sen får de själva välja var de vill vara. Då får båda sidor lika mycket plats! Sen ser jag inget problem med att flickor bara vill vara på ena sidan eller tvärtom. Om en pojke vill vara med dockorna borde inte heller vara ett problem. Så länge vi vuxna inte påpekar att han ska vara bland pojkarna så är det inget problem! Barn är enkla på det sättet. Ibland är det bara vi vuxna som krånglar till det. 

Valentin

Kategori: Allmänt

Det är sjukt hur mycket jag saknar loppan! Hon är hos mormor och morfar idag. Vi har varit på universeum i Gbg. Den lilla damen är inte så förtjust i att åka bil så hon har det bättre där. Det var sådär tycker jag, hade förväntat mig lite mer men det är nog mer för lite större barn. Regnskogen var nog det roligaste med "lösa" djur. Nu vill jag hem till Ellan! 





Mysmorgon i soffan på otursdagen

Kategori: Allmänt






Föda barn i sverige

Kategori: Allmänt

Att föda barn och att vara gravid i sverige är gratis. Du betalar för din plats på bb efter att du fött på förlossningen och för maten du får serverad tror jag. Pappans vistelse (som är frivillig) betalar man dock 280 spänn för per natt har jag för mig. Om man har tur då och får en plats på familjehotellet. Annars får inte pappan vara kvar över natten. (Jävligt konstig regel). Vi fick ett rum som man delade med ett annat par på bb samt en toalett som man delade på. Det tyckte jag inte var så roligt alls. Jag menar man har precis fött barn, man har ont och det forsar blod från mellan benen. Kommer ihåg att jag fick städa toaletten i 20 minuter var gång jag besökt den. Och att försöka göra nummer 2 med två främlingar precis utanför dörren.. Njaa. Det finns ju ett "familjehotell" också och vi ville gärna ha ett rum där men det var fullt så istället åkte vi hem. Så totala kostnaden för förlossningen blev 180 spänn. I andra länder, ex usa kostar det kanske 70,000 kronor att föda barn om det inte behövs några extra insatser eller intensivvård. Då kan det springa iväg till flera hundratusentals kronor.. Har man försäkring går det kanske på 20,000. Fy fan vad sverige är ett bra land att föda barn i! Här betalar man inte för gravidvården heller. Det gör man i många andra länder. Och föräldraförsäkringen då? Den finns inte heller överallt! Vi kan vara lediga flera år med våra barn! Vilken grej när man tänker på det! 

Jag känner dig!

Kategori: Allmänt

Nu så känner jag av den lilla donnan i magen. Mest när jag ligger och sitter still. Det är en skön betryggande känsla de där buffarna och sparkarna. Halva gravidtieten är nu gjord. Tänk att vi ska få ett barn till att hålla kär. Vilken lycka! Detta är nog sista gången jag är gravid så man får ju passa på att njuta av magen och sparkarna. Kan kanske, långt borta kanske tänka mig en trea när denna lilla är 3,4 kanske isf. Tror många tänker så och sen blir det inget eftersom man gått så långt ifrån spädbarn och blöjor då. Men man vet ju aldrig! 

 


Idag var vi ute och kände solens strålar. Vad vi längtar efter våren! 

Söndag

Kategori: Allmänt

Helgerna går minsann undan! Och vad har vi gjort? En sväng på stråkvägen, bakat lite kakor, fikat i stan, legat i soffan.. Inget speciellt. Helgen som blev en vardag. Ibland nästan dör jag av tristess. Det är en annan variant av tristess än den jag haft tidigare i mitt liv. Innan barn har man en typ av tristess och när man har barn en annan typ av tristess. Denna är snäppet värre eftersom man inte kan göra just det som behövs eller det man skulle vilja göra. Va man uttråkad innan kunde man börja måla något, fixa något eller typ vila middag eller något. Så funkar det inte nu. Tristess är också en lyx. En lyx vi känner när alla våra mänskliga behov är mättade. Egentligen en ganska äcklig känsla när man tänker på det. Inte alla människor som har råd med den känslan. Jaha vad var det jag ville säga?! Nu längtar vi efter våren. För då kan man vara ute och hitta på saker. Mer än vad man kan nu iaf. Trögaste månaden på året, februari. Och januari med. Bla bla blaa. 




Rul igen

Kategori: Allmänt

Imorgon ska vi till förlossningen igen och kolla på lillasysters hjärta! Hoppas damen som gör ultraljudet kan se bättre om det verkligen är en tjej då. Hon var lite osäker men trodde tjej. Jag har moderkakan i framläge eller vad man säger denna gången så det är därför jag inte känner rörelser lika lätt. Det har faktiskt oroat mig lite innan, loppan kände jag av hela tiden men nu vet jag ju varför. 



Ni måste prova!

Kategori: Allmänt

Pastaröra


2 scharlottenlökar 
Rökt sidfläsk 
2 vitlöksklyftor
Lite grädde
2-3 dl Creme fraiche 
En trekant brieost
Vitpeppar 
Nån matsked mjöl till redning 
Och ner med al dente kokt pasta! 

Lätt och förbannat gott! 

Titt i arkivet..

Kategori: Allmänt









Trotsa

Kategori: Allmänt

Den lilla tjejen har en stark vilja och har börjat trotsa lite grann. Speciellt med på/avklädnad och blöjbyte. Det kan ju vara påfrestande ibland om man är trött eller själv inte är på topp. Och det hör ju till att barn trotsar och på det sättet lär sig saker och hur livet funkar. Jag har en ganska sträng uppfattning om hur jag vill ha det med mina barn. Inget jävla daddande. Och att välja sina strider. Ta det som man själv tycker är viktigast och vara benhård. Inte ge vika och vara konsekvent. Sen sånt som man inte tycker är så viktigt kan man skita i tycker jag och inte vara hård. Ett barn ska inte bestämma mer än lite! Inte sånt som påverkar andra eller hela familjen. Jag tycker ofta att folk uppfattar att vara en kärleksfull förälder med att vara tillåtande och låta barnet göra som de vill. Det tycker inte jag. Man gör barnet en björntjänst tror jag. Jag ser faktiskt redan att Ellie tittar på mig undrandes om hon får göra vissa saker och väntar på mitt svar. Säger jag ja ta den den eller ja gör du så så gör hon det och säger jag nej så låter hon det oftast vara. Sen testar hon gränserna ibland, som barn ska och då blir det ändå ett nej och jag tar saken eller vad det nu är. Nej, att vara en kärleksfull förälder är inte att vara tillåtande och slapp i sitt föräldraskap. Det är att lära barnet respekt för andra och för saker. Det fulaste som finns är bortskämda ungar som inte har respekt för andra! 



Inte riktigt på g ännu

Kategori: Allmänt

Jag är inte riktigt pigg än! Känner mig fortfarande matt och dåsig. Har städat toa och handtag och sånt ordentligt idag. Har städat det efter varje besök innan också men läste igår att vanligt rengöringsmedel inte biter på magsjukebaciller. Så det blev klorin, tydligen bara det som tar de jäklarna! Jag är nästan expert på magsjuka nu. Nicco är nog trött på min besatthet men eftersom jag var så dålig får jag panik av att tänka på att bli smittad igen.. Inte ens handsprit dödar skiten helt?! Vem visste det? Sen vet man ju aldrig hur mycket som stämmer egentligen. Vissa tvättar allt i 90 grader och klorinar hela huset och får ändå smittan direkt igen medens andra städar som vanligt och tvättar som vanligt och får inte tillbaka det. Nä fy fan den skiten vill jag aldrig mer ha! 

  
Något helt annat.. 
En helt färsk loppa! Här är hon ett par timmar gammal. Jag hade äntligen fått min efterlängtade dusch på förlossningen. Vilka tider!