sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Torsdag

Kategori: Allmänt

Nu får la regnet ge sig! Varit inne nästan hela veckan.. Va fan gör man? Ritar, leker, städar, viker in tvätt, övar på att gå med Penny, läser böcker, fikar.. 
Och väntar på sommaren. Ellie väntar och längtar. För på sommaren kommer poolen upp och man kan bada när man vill. Och så kan man ha klänning på sig ute. Och så kan man gå och köpa glass! Det längtar hon efter. "Mamma och Ellie klänning och gå handla glass". 




Olika stadier

Kategori: Allmänt

När man inte får sova ordentligt på ett tag så blir man ett monster. Den första tiden är okay, man är lite trött men det funkar. Man lever på hoppet om att man ska få sova nästa natt. Efter ytterligare nån natt utan ordentlig sömn blir man deppig och ledsen. Känslig och ganska ordentligt trött. Man börjar fantisera om att man ligger i tvättstugan och sover eller cyklar iväg någonstans och lägger sig under ett träd och sover.. Jag funderade mycket på att lägga mig på vinden under denna period. Nu är jag förbannat trött och arg. För det är nästa steg. Ilska. Förbannad över allt. Förbannad på allt. Vill bara vara ifred och sova. Imorse när Penny vakna blev jag irriterad och försökte få henne att somna om, efter ett tag såg jag att Ellie var vaken och då började jag lipa! Att få Penny att somna om kan gå men det går inte med Ellie.. Sen dess har jag varit arg. Dessa förbannade tänder alltså. Penny sover inte mycket, bara gnäller och rullar runt i sängen.. Nu har jag inte sovit på en vecka mer än ett par timmar i stöten. Låt det ge med sig snart! 



Kolla gosehanden ❤️

Grillat

Kategori: Allmänt

Fasen va gott det är att det är grillsäsong igen. Kom hem från kusinerna för nån timma sen med trötta barn. Härligt när de är helt uttröttade, bums i säng bara. Lite kul är det att den tredje kommande kusinen har samma bf som när Penny föddes. Fast det vet man ju aldrig när de behagar komma ut.. 



Well hello there

Kategori: Allmänt




Så blev det tyst i huset, alla sover utom jag. Det är så märkligt, jag kan vara så trött på dagarna men så fort det blir mörkt ute blir jag pigg. Toppar med energi vid denna tiden på dygnet. 

Jäkla väder, försöker få ordning på trädgården men det är ju riktigt busväder. Ungarna blir rastlösa av att va inne så mycket som vi varit de senaste dagarna. Men det är ju inget roligt ute när det blåser och regnar. Så skönt att det snart är maj! Blir bara bättre och bättre väder nu. 

Diagnoserat mig själv

Kategori: Allmänt

Jag tror jag har GAD! Generaliserat ångestsyndrom. Det stämmer jävligt bra på mig iaf, jag kanske bara har en släng av det men jag känner igen mig mycket i beskrivningen. Den ständiga ågren över allt som även paralyserar mig. Oron som gör att jag aldrig kan somna till mina tankar. Ångest över allt! Oro över allt! Jag är ju alltid rädd för allt nästan. Ju mer jag tänker på det ju mer passar det. Varför har jag aldrig tagit det där jävla körkortet? Varför har jag inte gjort saker jag egentligen velat göra? Varför har jag aldrig haft ett riktigt fast jobb? Herregud jag är ju snart 30.. Katastroftankar och spänningshuvudvärk varje dag. Undrar om det är så?! Eller så är jag bara en jävligt orolig människa som blir paralyserad av rädsla för typ allt.. Jag trodde att min oro hade med åldern att göra, man blir äldre och förstår att man inte är odödlig osv. Men det kanske bara är att jag är lite knäpp då. 



Vår

Kategori: Allmänt







14 grader och strålande sol. Varit ute nästan hela dagen. Krattat, grävt, eldat och grillat korv. Så gott det är när man kan börja använda trädgården. Slängde ut en filt och lät Penny upptäcka gräs, pinnar och löv. Woow så spännande det var! Och att slippa overaller, vantar och tjocka skor tyckte jag var wowigt. 

Bjuden på mat

Kategori: Allmänt


Ellie bjöd på lite kvällsmat tidigare. På hennes rum får man alltid något gott att äta och lite kaffe. Hon gillar att hålla på med mat och dukar så fint fram. Först en duk, sen servisen och sen hämtar hon maten ur ugnen. Jag älskar de nu få stunderna bara jag och Ellie får tillsammans. Hon är så go, snäll och omtänksam. Min mystjej. Detta är en fantastisk tid, vid 2,5 år. Jag är helt betagen av henne. Hon är amaaazzballz! 

9 månader

Kategori: Allmänt

Imorgon blir Penny 9 månader. Hon har tagit 2 steg själv, kryphoppar och står själv en stund. Eftersom hon är självmordsbenägen (stoppar allt i munnen) kräver hon vår ständiga uppmärksamhet. Alltså jag städer och plockar hela dagarna men nog fan hittar hon något att stoppa i munnen.. Ellie gjorde inte det, så detta är nytt för mig. 
Hon älskar all mat och tuggar i sig allt hon får. Lax, torsk, broccoli, sallad, (småsten, hår, dammtussar, sockludd). 
Hon är rolig och älskar att busa med sin storasyster. Vill ha allt hon leker med och bli arg när ellie säger nej. Hon blir även arg när ellie tar leksaker från henne. Redan temprament. Hon sover ganska mycket, gärna 3 ggr per dag. 
Hon älskar bollar, ballonger och tvättlapparna på sin filt. Hon är 74 cm lång och väger ca 10 kg. 



Hon har napp ibland när hon sover eftersom jag försöker sluta amma.. 
Jag älskar dig så mycket fina Penny 💜

En torsdag

Kategori: Allmänt

Alltså ibland är mina dagar bara ångest. Jag får nog snart söka hjälp! Jag har fantomme ångest för allt. Är jag deprimerad då? Va fan kommer alla tankar ifrån? Och varför? Den senaste tiden har jag fått typ "attacker" av huvudvärk, illamående och trötthet. Spänningshuvudvärk.. Alltså att nästan ständigt ha ångest och oro är fruktansvärt jobbigt. Vad fan gör man?! Hur ändrar man sina tankar? 



Äntligen

Kategori: Allmänt

Ja äntligen är nicco ledig! Puh hujedamig så gött det är. Ungarna sover, jag ska ta mig an en ny serie. Vad ska man ta? Har sett allt värt att se. Måste nog se om något.. Ja så gör jag, ser om serier. Kollade Shameless nyss, det var bra. Annorlunda mot vad jag brukar se. Bisarr och smutsig emellanåt men ändå bra. Hatar när netflix bara har typ 3 säsonger av 7.. Det gör mig tokig!