sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

5 veckor

Kategori: Allmänt

Inatt 03.51 blir Ellie 5 veckor. Hon har redan varit hos oss i 5 veckor! Kan ni fatta? Tiden går fort när man har roligt och Hon växer ju så det knakar! Gick förbi vagnen när hon låg och sussa så sött i den och fick en chock över hur stor hon är redan. Hon tar ju nästan hela liggdelen nu! Jisses.

Glass

Kategori: Allmänt

Äter glass i tvättstugan.. Ibland behöver man bara 5 minuter! Andas lite, vara själv och påminna sig själv om hur bra man har det även om det är lite för mycket ibland.

Maaaat

Kategori: Allmänt

Och nu ska vi äta middag! Klockan 23 på natta.. Inte bra någonstans. Stackars lilla Happy fick somna in ikväll så det blev lite dåligt med mat idag. Usch så jobbigt det är när djur dör, fy tusan!
Men hon har det bra i hundhimlen nu med massa mat och lekisar.

Och Ellie har sovit som en stock så jag fick pumpa ur nästan 200ml när vi kom hem (och då spar jag ändå mycket i ena ifall hon skulle vakna) så fasiken va jag hade ont i tuttarna. Och det går ju inte få liv i henne när hon väl somnat sitt kvällspass så det är pumpa som gäller..

Ellie

Kategori: Allmänt

Faen, hennes efternamn gick inte igenom! Så nu måste vi ta patent på det istället. Jäkla bajssystem. Så nu heter hon Magnusdotter som sin mamma och det är ju lite knäppt om man säger så..

Ellie Lotta Erika gick ju bra men Niccosdotter var tydligen inte bra eftersom jag eller Nicco inte heter så.

Ellie eftersom vi tyckte att hon såg ut som en Ellie och det är ganska ovanligt, inte ens 1000 personer heter det i Sverige. Sen Lotta efter både hennes mormor och farmor kallas för Lotta och Erika efter min syster och min morfar. Så det är mycket släktnamn på den lilla tjejen!


Boarp

Kategori: Allmänt

Igår blev det en roadtrip (kul det hade varit om amerikanarna slängde sig med svenska ord) till Boarp. Och jag fick vinterblommor av min fina mamma! Lite annat krimskrams fick följa med hem och vi hade några trevliga timmar ihop. Vi fick även kollat in det nya willys i Båstad och där fanns det ett litet cafe inne som hade god hamburgartallrik så mätta blev vi med.

Nu ska vi snart knata iväg till bvc för mätning och vägning. Blir kul och se om tösabiten gått upp något.

Tjejer

Kategori: Allmänt

Alltså varför har ni helammande mammor inte sagt hur fantastiska ni är?! Herrejävlar! Man måste ha nån konstig extraväxel för att orka med att helamma i så många månader. Att gå upp ibland 5-6 gånger eller mer per natt, alla nätter och att fortfarande fungera som människa är fan beundransvärt! Man sover ju aldrig en hel natt. Innan så samsov vi och jag liggammade men nu den senaste veckan har jag gått upp på natten och satt mig i soffan och ammat och sen lagt henne i spjälsängen igen för att hon ska vänja sig att sova i sin säng. Plus att hon äter bättre om man sitter upp så då behöver hon inte äta lika många gånger.. Och jag är så trött att jag blir knäpp. Vänjer man sig eller?!

En sak är säker, hade det varit männen som ammade hade det varit ett jäkla hallå. Man hade kanske fått amningsstolar och kuddar, amningsbidrag mm av staten..

Obehaglig

Kategori: Allmänt

Faaan nu är jag rädd för babymonitorn med. Vi köpte en igår på gekås och nu skulle vi börja använda den. Självklart kommer jag på att det skulle vara jävligt obehagligt om den sätts igång och man får höra något märkligt ljud som inte kommer från Ellie. Typ som någon annan som pratar eller ett spöke kanske! Jaha, nu kommer ju jag inte våga använda den när jag är själv! Fan va trött jag blir på mig själv ibland..

Webbis

Kategori: Allmänt

Vilket dåligt kort det blev på Ellie på webbisar. Självklart tycker jag att hon är det finaste i hela världen oavsett och alltid men lite tråkigt är det..
Här är hon ju bara några timmar gammal och svullen och så men vinkeln känns lite fel va?


Förvirrad

Kategori: Allmänt

Det var ju igår vi var på gekås inte i tisdags! Herregud vad allt smälter samman. Men vi hade en toppendag och fick handlat mycket.. Ellie handla mest, hon måste ta efter sin moster! Tycker dock att de blivit lite sämre på både kläder och inredning på gekås. Bara massa ljusstakar och tantakläder eller tonårskläder. Konstigt att man på något vis blir så mycket fattigare ändå..

Nu är det helg igen och det verkar bli en fin dag. Det är iaf en fin morgon och Nicco är pappaledig så något får man ju hitta på idag.

Gekås?

Kategori: Allmänt

Vi ska antagligen till gekås imorgon. Funderar över hur det ska gå till egentligen. Ellie ska ju inte vistas bland så mycket människor på en gång så jag tänkte att jag och nicco turas om att vara i bilen eller gå med henne utanför.. Hade det inte varit för att jag verkligen behöver handla det mesta så hade vi ju stannat hemma för att det blir så himla krångligt med en liten tolla. Nicco kan nog inte riktigt reda ut det här med att köpa amningskläder och mascara..
Man har ju sett många gå runt med nygräddade bebisar inne på gekås men jag vågar nog fan inte det med tanke på alla baselusker. Det hade inte varit kul med en sjuk liten bebis! Om man hade haft med vagnen inne kanske för då ligger de ganska skyddade men har man med en vagn så får man ju inte plats med varorna i bilen..


En dag i soffan

Kategori: Allmänt

Eller några dagar i soffan snarare. Vad gör man annars när man är mammaledig med en treveckors och helammar? Blir lite mer aktivitet när hon är lite större.. Men idag ska vi försöka ta oss till min stackars piratsyrra som inte är så pigg. Det tar tar ju lite tid att komma iväg nuförtiden..


18 dagar

Kategori: Allmänt

På 18 dagar har jag gått ner 15kg. Ja det bara rinner av de där gravidkilona. Tack vare amningen kanske?! För jag har inte gjort ett piss för att tappa dem. Men jag saknar ändå magen, speciellt när man ser andra gravida. Men fan va mycket lättare man känner sig. Och jag kan sova på mage eller rygg, det är inte helt fel det!


Min älskade unge! Tänk att jag inte visste om dig eller att du skulle komma för 1 år sedan. Du som redan gett mig mer än någonting annat i livet. Så många skratt och glädjetårar. Nu ligger du här i min famn och sover. Att jag har fått dig i mitt liv är ofattbart!

7 timmar

Kategori: Allmänt

Yeah sovit sju timmar (liggammar) och jag väcker Ellie vid sju! Hur snäll unge?! Igår var nog första dagen vi hade det lite körigt här hemma. Jag lagar en carbonara och har lämnat över Ellie till nicco. Hon lägger en full bajsblöja och mer därtill då blöjan måste ha suttit fel för hon hade bajs upp till öronen nästan.
Han byter men hon har ju fort. bajs överallt så det får bli ett bad. Nicco ska bada henne, det är bajs överallt, jag försöker laga mat, telefonerna ringer, zelda sitter vid dörren och vill ut, jag för göra om maten för jag hittar en pälsäng i den och Ellie skriker efter mat. Nicco ropar efter mig.. Handdukar ligger överallt och det är tom bajs på golvet. Jaha tänker jag, nu är vi verkligen småbarnsföräldrar.. Säger man så även om man "bara" har ett barn? Kanske småbarnförälder?

Tisdag

Kategori: Allmänt

Herregud, när jag gick upp imorse var det 11 grader ute! Är hösten redan här? Och igår la jag in täcken till sängen igen, har fryst rumpen av mig på morgnarna de senaste dagarna. Idag ska jag och Ellie ut och se världen lite. Tänkte gå och handla nu när hon är 16 dagar borde det vara okay att gå in i affären med henne.

Nu tittar vi på trueblood!

Måndagsmorgon

Kategori: Allmänt

Har varit vaken 1 timme och har inte hunnit smita in på dass och morgonkissa än. Ellie äter i lugnan ro och jag kissar snart ner mig. Och lilla teld vill också vara med så hon sitter också i knät och vill ha uppmärksamhet. Har ju inte varit ute med henne än så det är nog det hon väntar på.

Visste ni att telia har en app som heter zappa som är som tvdosan? Apbra eftersom jag ofta glömmer ta dosan innan jag börjar amma och ofta blir fast på någon jäkla skitkanal eller hamnar mitt i en film. Du måste ju givetvis ha en box från telia för att det ska funka!

Lilla teld vaktar lilla Ellie fast det ser mer ut som att hon ska ta en tugga av henne!

En söndag

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Ellie hängt i soffan med tända ljus och bara myst. Äntligen har jag fått se på Devious maids (skitbra ny serie, kolla in!). Sen var det pokerspel här så vi förflyttade oss till sängen och fortsatte vårt häng. Det är pisstråkigt att sitta och glo på när de spelar poker, det tycker Ellie med så vi låg och snacka lite och slötittade på tv istället.. Nu ska vi se en film och käka kladdkaka. Hinner la knappt se blrjan av filmen innan jag sover..

Lugna dagar

Kategori: Allmänt

Imorgon börjar nicco jobba igen efter 2 veckors ledigt. Blir spännande att se hur det går när jag och Ellie är själva. Hon är en snäll liten tjej men är nog en nattmänniska (som sin mamma) och vill helst inte sova själv så det blir nog en del lååånga nätter.

Dagarna består mest av fika med vänner nuförtin. Sitta och tjöta skit några timmar och sen är det nästan läggdags.. Är fortfarande ganska mör i kroppen och knoppen. Det är mycket att ta in med en liten tolla!

Napp

Kategori: Allmänt

Jag har funderat fram och tillbaka om det här med napp. Nicco ville att hon skulle ha napp men jag var lite osäker eftersom det kan bli svårt att avvänja dem från nappen sen. Så jag gjorde min hemläxa och läste på om napp och det finns ju nästan bara positiva saker med napp. Speciellt att det minskar risken för plötslig spädbarnsdöd. Okay hon ska ha napp tänkte jag när jag läste det. Så nu tränar vi nappanvändning. Hon har inte fått kläm på det riktigt än men det kommer nog. I början spottade hon bara ut den men nu kan hon ligga med den ett tag innan den ramlar ut. Och i ärlighetens namn är nappen en befrielse. Ellie gillar och bara ligga vid bröstet utan att äta utan bara sutta och med nappen kan hon ligga och sutta utan att jag blir sittandes. Men självklart är det även mysigt att hon ligger hos mig länge men det kan bli lite stressande när man ska iväg eller är hemifrån.
Alltså, napp is the shit! Så ni vet.

Förlossning

Kategori: Allmänt

Torsdagen den 25 juli klockan 21.33 fick jag den första förvärken. Jag hade varit iväg med syrran och Stefan hela eftermiddagen/kvällen. Vi var på eurostop och gick i affärer och när jag varit hemma ett tag slog det bara till. Gjorde ganska ont men kunde prata och röra mig samtidigt. Sen gick vi och la oss men jag kunde inte somna eftersom förvärkarna kom med 10 minuters mellanrum så jag sa till nicco att stanna i sängen och sova eftersom han skulle upp och jobba på fredagen och jag gick ner till soffan. Där låg jag några timmar och hade ont men sov emellan värkarna. På morgonen hade jag fortfarande samma onda när nicco gick till jobbet. Jag fortsatte att sova mellan värkarna och på förmiddagen släppte det i några timmar. Nicco var orolig och skickade hit sin mamma och vi satt och fikade, mådde ganska bra men var trött eftersom jag inte sovit så mycket. Eftermiddagen var ganska lugn och nicco kom hem vid 16. Vi drack kaffe ute och vid 16,30 slog det till igen med täta värkar som gjorde ont. Vi började klocka värkarna och de kom allt ifrån 2 minuters mellanrum upp till 10 minuters mellanrum. Så inte regelbundna alltså. Ringde in till förlossningen vid 19,30 och rådfrågade och de sa att vi fick komma in men kunde vi vara hemma så var det nog bättre att vänta ett tag. Så vi stannade hemma. Och klockade värkarna. Inte regelbundna men de gjorde jävligt ont. Tiden gick och jag tyckte det gjorde ondare och ondare. Värkarna kom med tätare mellanrum och jag började få svårt att prata eller tänka under dem. Kändes som att jag skulle få panik varje gång det kom en värk för det gjorde så förbannat ont. Ringde in till förlossningen igen ca 01,30 och de sa att vi skulle komma in. Sagt och gjort, ringer mamma och säger att hon ska komma. Duschar och packar väskan och så kommer mamma och syrran och hämtar oss. Vi kommer in och barnmorskan känner på magen och sätter ctg som mäter barnets hjärtslag och styrka på mina värkar. Bebben har det fint därinne och mina värkar går "bara" upp till 60-70 av 100. Och jag tror jag ska föda barn där och då.. Tji fick jag! Hon känner efter och jag är bara öppen 1cm! Då trodde jag jag dog. All denna smärta och så har jag bara öppnat mig 1 cm?! Huuuva! Fick förslaget att stanna och få sömntabletter och smärtstillande eller åka hem med samma tabletter och valde då att åka hem eftersom jag bara var så lite öppen. Så vi åkte hem igen vid 02,30 och jag var så lycklig över mina tabletter! Äntligen skulle jag få sova och slippa den värsta smärtan! Hade inte sovit ordentligt sedan onsdagsnatten så jag var trött. Vi kommer hem och jag tar mina efterlängtade tabletter och vi börjar laga lite gröt. Då lägger nicco den jävlen av en riktigt giftig mök. Och jag som har så ont så jag mår illa blir tvungen att springa till dass och kaskadspy efter att ha andats in den stanken! Hinner tänka att jag måste kräkas i duschen så jag kan ta upp tabletterna (äckligt ja men jag var desperat efter sömn). Men tyvärr så hade de två små sömnpillerna hunnit smälta och bli ett med min magsaft som nu låg över hela duschgolvet.. Där och då ville jag dö igen och definitivt inte föda något barn. Det var alltså bara att härda ut med två alvedon. Natten gick och jag försökte sova men vaggade mest omkring med fortfarande oregelbundna värkar. Nicco var ett otroligt stöd, klockade värkar och masserade ländryggen varje värk jag fick. Tiden gick sakta men tillslut kände jag att jag inte orkar mer, jag var så trött och hade fortfarande inte fått någon ordentlig sömn. Så jag tänkte att nu åker vi in igen så jag får nya tabletter så jag kan sova. Det är lördag eftermiddag nu och jag ringer mamma igen. Mamma och pappa kommer och vi åker in vid 15,30 ca. Återigen sätter de ctg och då går mina värkar upp till 80 tror jag på mätaren och jag är öppen 4 cm så vi får besked om att vi ska stanna. Men eftersom jag ska öppnas 10 cm så är det en del jobb kvar innan det blir något barn så vi får ge oss ut på en promenad. Vi går och går, apont har jag och sakta går det. Vid värkarna måste jag stå still och efter 1 1/2 timme börjar jag få jäkligt svårt för att gå och vi rör oss mot förlossningen igen. Väl tillbaka har jag öppnat mig mer, tror det var 5,6 cm. Vi får vårt rum och äntligen får jag smärtlindring! Kära lustgas, underbara du! Allt lättade, vilken lycka att få lite paus. Jag fnittrar och dansar lite för nicco av lustgasen men ruset klingar av ganska snabbt och det enda jag kan tänka på är att jag vill gå på toa men jag vågar inte släppa lustgasen mer än några sekunder åt gången så det får va. Hoppas jag kan hålla tätt där bak ändå tänker jag så att jag inte bajjar barnmorskan i fejjan. Ja, timmarna går och värkarna kommer tätt och niccos mamma kommer med mat som jag inte kan äta eftersom jag har så ont. Lär mig att andas rätt och att inte hålla andan vilket jag tydligen är bra på. Vattnet har fortfarande inte gått och jag antar att det är det vi alla väntar på ska hända så att det ska sätta igång själva krystvärkarna. Men tiden går och vattnet stannar där det är. Vid 22,30 tar de hål på hinnorna och vattnet går. Eller ja, det forsar då jag står lutad mot sänggaveln i sängen. Efter att vattnet gått höjer de lustgasen och värkarna blir ondare. Ytterligare timmar går och jag och nicco är ensamma på rummet. Vilket jag tyckte var jätteskönt, att få vara ifred. Nicco masserar mig och påminner mig om att andas rätt. Sen plötsligt kommer en annan typ av smärta som jag inte känt innan. Den påminner om att vilja trycka på när man ska bajsa men mycket starkare och gör ont såklart. Jag fattar ju inte att det är krystvärkar och fortsätter bara med lustgasen och att andas rätt. Tycker inte att lustgasen hjälper så bra längre och det är ju eftersom jag har krystvärkar. Hela min kropp vill krysta och gör det utan att jag är medveten om att jag har krystvärkar. Barnmorskan och sköterskan kommer in och fattar då att det är krystvärkar jag har och jag får inta position för att börja krysta. Vilket först blir lutad mot huvudändan på sängen. Ja jävlar i min gata, om jag haft ont innan är det ingenting mot vad jag känner nu. Satan i helve.. Lustgasen får jag inte ha längre eftersom den inte är bra när man ska krysta så ingen smärtlindring här inte. Jag försöker krysta så gott jag kan men är helt utmattad. Svetten rinner och det ser ut som att jag duschat.. Men det går inte, jag orkar helt enkelt inte mer. Min kropp är helt slut. Så de får koppla dropp som de har ett jäkla sjå med då den släpper flera gånger. Krystvärkarna kommer varannan minut och jag bli bara tröttare och tröttare hela tiden. Jag är påväg ur sängen för att gå därifrån flera gånger och skriker att det aldrig kommer gå. Men så plötsligt blir jag klar i huvudet och tänker att nu måste jag verkligen ta i så detta går över nån jävla gång. Jag tar i så jag skiter ner mig och efter några krystningar får jag känna hennes huvud på väg ut. Sen några kryst till och huvudet är ute och sedan hela lilla Ellie! Som en liten fisk slank hon ut tillslut klockan 03.51 efter mer än 50 min krystvärkar (normalt är 10-20 min) Fantastiskt skönt då smärtan släppte direkt. Hon kom upp på mitt bröst direkt och ammades medan vi kollade in vår skatt. Vår finaste lilla Ellie. Så mycket kärlek i luften, jag gråter när jag tänker på det!
Ja, sen var det dax för navelsträngen att klippas av den nyblivna pappan och dags för mig att föda fram en moderkaka som inte ville ut den heller! Fick krysta ut den med i omgångar.. Öm och jävlig. Sen skulle man sys lite men sen var förlossningen klar! Vi hade äntligen fått vår tjej. Vilken lycka! Lilla Ellie, det är så självklart nu att det var du som låg i min mage.. Likaså ditt namn som jag och din pappa dividerat om sen vi fick reda på att du låg i min mage..


Ja nu har skrivit ner det så jag inte glömmer något. Fast det har jag säkert redan gjort.

Hembesök

Kategori: Allmänt

Nu har vi haft hembesök av bvc. Lillan har gått upp ca 400g, nästan ett halv kg redan! Väx inte för fort älskade tös! Stanna tiden ett slag.. 10 dagar redan.

Idag ska vi nog inte göra så mycket tror jag. Skönt. Det har gått i ett sen hon föddes så det är skönt att bara vara hemma med.

Efter 1 vecka

Kategori: Allmänt

Ja man vet ju att kroppen aldrig kommer att vara densamma efter en graviditet och en förlossning men hur lång tid tar det innan magen drar ihop sig någorlunda iaf? Eller den kanske blir såhär nu?
Fick dessutom ganska mycket bristningar på magen, nästan alla kom när jag gick över tiden och de går ju definitivt inte bort. Tur att de är "vita" och inte rosa/röda/lila. Men vet ni vad det värsta är? Att jag har blivit så himla slapp i huden! Vet inte om det kommer försvinna. Nu menar jag inte bara på magen utan överallt, benen, armarna, rumpan.. Som att jag har några storlekar för stor hud? Och celluliter från helvetet.. Ja, snygg och slank är man ju inte direkt! Men jag ska faktiskt ta tag i det snart, ska bara lära känna min lilla loppa och komma in i rutiner med henne sen ska jag börja med lchf och massor av barnvagnspromenader! Till jul föreställer jag mig en något smalare och hälsosammare mamma! Har tappat lite över 10 kg på 1 vecka. Men det kanske är ganska kul att kunna säga att man vägt tresiffrigt? Nä föresten, det är det inte..

Övertid vs. En vecka efter förlossning.

Säg hej till

Kategori: Allmänt

Ellie Lotta Erika Niccosdotter


Tiden

Kategori: Allmänt

Sen Ellie kom har klockan tappat några timmar. Ingenting hinns med och ändå är Nicco pappaledig nu med. Ingenting blir gjort längre. Huset ser ut som en katastrof, ingen lagar mat, blommorna vissnar.. Så är det när man har en bebis som helst sover i mammas eller pappas famn istället för vagnen eller sängen. Men det får faktiskt vara såhär ett tag nu, det viktigaste är att Ellie har det bra right?!
Snart ska vi la ha hembesök från bvc. Känns lite lustigt att de kommer hem och "tittar" men det är ju givetvis bra med. Vet inte ens varför de kommer hem? För att man själv ska slippa gå te dem? För att kolla så hon får mat? Inte en aning!

Nu blir det kaffe ute i värmen med vänner!

En vecka

Kategori: Allmänt

Inatt blir Ellie en vecka gammal! Usch va tiden går, imorgon kanske vi vaknar och hon är 14?!

Ikväll ska vi på föllsekalas i partytält, känner att det drar lite i min öltarm. Enligt nya rön får man dricka ett par öl om om helammar vilket jag gör men det känns ändå fel på nå vis? Och även om jag kan pumpa så hon får "ren" mjölk även om det inte behövs borde man kanske vänta tills hon blir lite större? Fast å andra sidan varför får pappan va lite salongsberusad när mamman är nykter men det känns konstigt tvärtom?
Sen å andra sidan är det inte livsviktigt med de där ölen heller men det hade varit trevligt att få en sommarkväll med en öl.

Nu ligger jag och Ellie och snackar skit i soffan. Hon har fått frulle och jag kaffe. Idag snackar vi mest om hur hon kunde bli rödhårig och om hur lycklig hon gör sin mamma varje jäkla sekund över att bara finnas! Allt med henne gör mig lycklig lång in i benmärgen. Hennes små nariga händer, hennes små fötter som dansar i luften, en liten buse i hennes näsa eller en bajsblöja..

Hej hej från vagnen :)

Fullt ös

Kategori: Allmänt

Nu har vår tjej varit hos oss i fyra dagar! Bästa dagarna i mitt liv! Det bästa som finns är att vara mamma, jag lovar!

https://cdn3.cdnme.se/4060930/6-3/pic_51f95289e087c3580bcfb957.jpg">https://cdn2.cdnme.se/4060930/6-3/pic_51f95289e087c3580bcfb957.jpg">https://cdn3.cdnme.se/4060930/6-3/pic_51f95289e087c3580bcfb957.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/4060930/6-3/pic_51f95289e087c3580bcfb957.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4060930/6-3/pic_51fa0dc39606ee41c39fc07b.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4060930/6-3/pic_51fa0dd2ddf2b329a7fad8b8.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4060930/6-3/pic_51fa0dd3ddf2b329cced11bd.jpg" class="image">