sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Jag vill inte att det ska ta slut..

Kategori: Allmänt

Ellie har inga knubbiga småbarnshänder längre.. inga gulliga små knubbiga lår. Inga oförståliga skrik och inga tjocka små fötter. Hon är snart 4 år och när jag tittar på henne undrar jag hur det gick till. När försvann hennes små bebishänder? Och när blev hon lång och smal istället för liten och knubbig? Pennys bebishänder håller på att förvandlas de med. Alldeles snart blir de vanliga händer. De tjocka små låren är också snart borta. Borta för alltid. Man glömmer så snabbt, jag glömmer så snabbt. Om några år kommer jag knappt minnas hur de är idag. Ibland önskar jag att de var små för alltid. 


En dag kommer jag inte snubbla över 6533 leksaker om dagen. En dag kommer jag inte att byta fler blöjor eller torka en snorig näsa. En dag finns här inga leksaker längre och inga små händer att fatta. Inga små armar som slängs runt ens hals.. Jag vill inte att det ska ta slut. 





Det där med socker

Kategori: Allmänt

Ellie började få lördagsgodis för ca 1/2 år sedan, när hon var över 3 år gammal. Innan dess hade hon bara smakat choklad. Nu får hon själv plocka ca 5-8 bitar smågodis på lördagen. Egentligen är det kanske lite tidigt? Och eftersom Ellie får måste ju Penny få, hon får bara choklad.. men ändå hon är inte 2 år än. Usch jag är så kluven med det där godiset, fikat och glassen. På ett sätt skulle jag vilja banna det helt men samtidigt vet man ju hur fantastiskt det är med godis och götte. Jag menar det är mer än tillräckligt med socker i maten vi äter. Och andra sidan älskar jag fika (hahah) och tycker att det är så mysigt att sitta ner och fika tillsammans. Nu kan man ju fika frukt och sånt med, vilket vi gör på vardagarna men till helgen och så är det gott med något bakat.. allt är väl en balans och det är ju skitsvårt att hålla sig från socker. Fan bara i yoggi är det ju ett halv sockerkar i. 


Nu kommer påsken och en jäkla massa godis. Jag valde att lägga målarböcker, stämplar och pennor i påskägget med ett jättestort kinderägg istället för massa smågodis. Det känns faktiskt bättre! Kanske slinker ner något kläderplagg med..