sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Söndag

Kategori: Allmänt

Ännu en helg har passerat. Vi har inte gjort mycket, jag har varit sjuk. Igen! Levt på ipren och nässpray. I fredags gick jag till affären för att köpa nässpray, gick halvvägs hem och kom på vad jag glömt köpa.. Jisses va tjockt i huvudet det kan vara. Nicco har varit hemma så jag och penny har vilat en hel del, så skönt att kunna vila när man är sjuk. 



Så go lilla du 💜

Vad är det?!

Kategori: Allmänt

Vad är det som gör att man vill ha fler barn när man ser små bebisar? Förutom då att de är så jäkla små och goa? Det är ju logiskt på ett sätt såklart, annars hade vi kanske utdött men varje gång jag ser en nyfödd blir jag heeelt salig. Bajsblöjor, kräks, skrik och dålig sömn känns långt borta när man ser en liten bebis ligga och nanna bland små gosiga filtar. Jag menar nu har jag två fina, friska tjejer, varför inte nöja sig vid det? Nä jag vill nog fan ha en till iaf! Oftast.. 



 

Snart helg igen

Kategori: Allmänt

Nu längtar vi allt till våren och sommaren. Jag är så trött på att vara inomhus. Det har ju fan regnat sen september nu, med inslag av snöiga dagar och blåst. Jag vill börja röjja i trädgården och plantera blommor! Vi har lite planer till våren, det måste upp ett ordentligt staket. Det ska vi bara göra! Sen vet jag inte hur vi ska göra med uteplatsen. Antingen får den stå kvar ett år till eller så river vi allt och börjar om eller så river vi lite och öppnar upp ner mot trädgården (så man kan se ungarna från uteplatsen). Vi vet inte riktigt. Det behövs antingen göras vid eller göras om, trät är murket och dant. Och att göra vid något som man vill och ska göra om är waste of time. Jag skulle vilja ha en del med tak och en del utan, fin natursen och massor av växter! Jag tror inte jag vill ha trall, gillar mer stenplattor. Sen tror jag att jag ska ta mina sparpengar och köpa en lekstuga till ungarna.. Satans dyra de där lekstugorna. Men ska vi köpa en vill jag köpa en fin som de kan va i även när de blir lite äldre. 






Jävla sötunge! 

Bananas

Kategori: Allmänt

Igår gick loppan bananas hela kvällen. Socker och trötthet är inte en rekommenderad kombo.. Gråt och skrik hela kvällen. Idag har Penny gått bananas. Kommer ihåg denna perioden med loppan med vid 7-8 månader, innan de börjar förflytta sig själva. Jobbig tid, mycket bärande och gråt.. Men det går över fort så det är bara att hålla ut utan att balla ur. 




Amma

Kategori: Allmänt

Penny har ju börjat äta riktig mat nu men jag ammar fortfarande. Hon är ju 7 månader så det är snart dags att sluta amma på dagarna iaf. Med Ellie ammade jag tills hon blev 8 månader och delammade några månader till. Jag fick ju någon form av mjölkstockning nu när jag var iväg (svårt att säga för hela brösten var ju stenhårda) och nu har jag åkt på fanskapet igen. Det är säkert bara för att jag håller på att trappa ner amningen men fan va ont det gör.. Jag kan inte minnas att jag hade några problem med Ellie?! Lite sår och så men inte alls som med Penny. Nu har det krånglat från och till hela tiden. Det enda som hjälper är ju att amma men då kallar man ju på mer mjölk! Ont i hela kroppen och känner mig sjuk. Hoppas det blir bättre tills imon. Så förbannad blir jag med, nicco tror att jag ömkar mig och hittar på. Du är ju sjuk hela tiden säger han! Fan han hade inte pallat en dag med två ungar och mjölkstockning.. Och jag lovar det hade han inte! Varför i helvete är karlar befriade från allt med graviditet, barnafödande och amning egentligen? Det är så orättvist. 



Sonny angel

Kategori: Allmänt

För ett tag sedan råkade jag se en söt liten filur på nätet. De är små änglar som ger lycka och skyddar ägaren. Tänkte att de måste ju tjejerna ha så jag klickade hem några stycken. När jag öppnade packet blev både töserna och jag lite förälskade. Så jädra söta!


Sen hörde jag att det är samlardockor och att de finns i olika serier. Omg! De har olika teman då som typ blommor, djur, jultema, kakor osv. Och så finns det speciella dockor som egentligen inte finns officiellt. Man köper dem i kartong utan att veta vilken man får i en serie, men de finns öppnade att köpa med. Bara det att då kan man ju inte få de där speciella dockorna.. Ja det finns massa mög med dessa dockor iaf. Och jag är hooked! Inte visste jag att jag skulle börja samla på dockor vid 29-årsålder.. De är inte jättebilliga precis så jag måste hejda mig lite men en serie är påväg hem till mig! 

En oviss framtid

Kategori: Allmänt

Det är förändringar på gång här. Vi trodde nicco skulle jobba på svegro tills han blev pensionär. Men det går tydligen inte så bra med potatisförsäljningen. Konstigt, alla käkar ju potatis?! Men iaf först skulle de stänga efter sommaren, men nu rasar taket nästan in i lokalerna.. Så nu blir det inte mycket mer jobb. Får vi se vad som händer i framtiden. Nicco är inne på att flytta till det andra svegro, jag är inte riktigt med på noterna.. Men vi måste ju ha pengar in. Så synd att det ligger ganska långt härifrån och att det ligger i en liten stad. Mindre än laholm.. Ja vi får se vad som händer. 
Bläää! 

Båtmässa och mjölkstockning

Kategori: Allmänt

Var i Göteborg, fick mjölkstockning. 
Var på båtmässa, en snabbis på stan och åt jädra god mat. Sen ville jag gå på klubb, carro ville inte och stefan ville sådär så det blidde inget med det. Tur det för jag låg och försökte pumpa hela natten. Gick inte alls bra! Tanken var att jag skulle bli utvilad och ta det lugnt men det blir inte alltid som man tänkt sig.. Men vi hade det ganska bra ändå! 



Imorgon

Kategori: Allmänt

Imon smiter jag till Göteborg en natt. Försökte förklara för poppan loppan att mamma skulle åka iväg men att jag kommer hem igen sen. Hon viskade att mamma ska stanna himma. (Skåning). Sen packa hon upp och gömde mina kläder jag hade packat ner! Söta unge. 
Jag ska alltså iväg för första gången utan barn! Förstår ni hur stort det är? Jag har lite ågren. Men jag ska äta i lugn och ro. Gå på toaletten ifred. Äta godis i sängen innan jag somnar. Ligga och bre ut mig i sängen. Jag ska dricka sprit och röka cigaretter. Och jag ska andas. Och sakna dem så jag spricker! Kan hända att jag gråter en skvätt på kudden men det är okay. För jag behöver komma iväg! 




Penny 7 månader

Kategori: Allmänt

Nu är lillan 7 månader. Hon sitter själv utan stöd, jollrar och står med stöd. Hon har fått 1 tand, ploppa upp för några dagar sedan. Hon är ganska lätt och lugn lilla Penny. Börjar komma fram mer och mer personlighet, och det är jätteroligt! 




Jag älskar dig

Kategori: Allmänt

Jag älskar hur du flyger upp ur sängen på morgonen och säger - Hej mamma. Jag älskar att du sniffar in dig i hela Pennys huvud och kropp när du precis vaknat. Jag älskar när du bjuder bort det sista på kakan du tycker så mycket om. Jag älskar hur du alltid ligger och pillar på din filt innan du somnar. Jag älskar glädjen i dina ögon när vi ses igen efter att ha varit ifrån varandra en stund. Jag älskar att du ställer dig bakom mig när du blir lite rädd. Jag älskar att du pussar din lillasyster och skyddar henne från andra du inte känner eller litar på. Jag älskar att du säger att vi är samma. Ellie och Penny är samma. Mamma och pappa och Penny och Ellie är samma, det älskar jag kanske allra mest.  

















Vad vi gör

Kategori: Allmänt



Bygga och sova. 



Äta och krypa. 


Sjuk

Kategori: Allmänt

Idag ville Ellie gå och vila efter middagen. Båda barnen sov (jippi!) och jag kolla serier. Rätt som det är hör jag - brooouuugh och broough ahhh broougg. Helvete. På täcken, kuddar och givetvis madrassen med.. Och jag får panik. Hela Ellie är täckt av kräks. Hela ansiktet och håret.. Jag får ju ta henne i famnen och springa ner med henne i duschen. Som tur är kom nicco och kunde springa upp till Penny och ta henne. Jag kan ta det mesta av mina barns diverse kroppsvätskor.. Men detta var något i egen klass. Jag med min magsjukefobi. Hujedamig. Så ni vet vad jag har gjort hela kvällen. Sanerat. Sen ville hon inte äta men ingen feber. Sov en stund och sen var hon bättre. Åt en klämmis och sen en halv glass. Jag blir så sjukt rädd att det ska vara något allvarligt fel. Googlar som en galning. Tänker på allt hon ätit, har hon slagit sig? vilka hon träffat osv bara för att kunna utesluta allt. Det är hemskt! 
Nu hoppas jag att hon inte kräks i den sanerade sängen inatt. Och inte jag heller.. 


Förskola

Kategori: Allmänt

Ellie har fått plats på förskolan vi ville att hon skulle gå på! Så i sommar börjar hon föris. Det känns perfekt med tiden, hon blir 3 i sommar. Jag är så jäkla glad över att jag kunnat vara hemma med henne och att vi får våren och lite av sommaren tillsammans innan hon börjar. Sen börjar ett nytt kapitel.