sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Torsdag

Kategori: Allmänt

Segaste veckan. Den har gått i slow motion. Har tittat på klockan vid 10 och trott den var minst 14.. Vet inte riktigt varför. Men snart är det helg iaf! 
Penny tog 4 steg innan, wiiho. Hon kör runt med läragå vagnen mycket och snabbt går det. Ellie snackar och snackar. Ibland undrar jag om hon någonsin kan va tyst. Och det är samma frågor om och om igen. 
Mamma, var är carro? 
Mamma, var är pappa? Osv. Med alla hon känner. Efter det kommer frågan om vad alla gör. Sen konstaterar vi "carro jobbar och hennes båt är i vattnet. Hennes katt heter Ellen, hon bor i hus. Stefan med. Stefan har keps. Ellie vill åka båt. Inte idag, annan dag. 
När vi gått igenom alla börjar vi om med carro igen.. Ibland vill jag dunka huvudet i väggen. Jag tror att hon testar mig för att se om jag säger samma sak varje gång. Typ pålitningstest. 
Hon är ju för go! 


Hennes älskade hatt som nu är borta.. 

Bada

Kategori: Allmänt



Syrenerna blommar och ungarna badar. 
Vi kör utan blöja, men olyckor händer hela tiden? Hur lång tid tar det egentligen att lära sig? Måste googla...

Jag och min r•v

Kategori: Allmänt

Alltså för faaan. Vi vet ju vilka problem jag har haft med bakningen. De senaste halvåret har jag gått på laxermedel för att inte bli hård i magen. Det ska man ju naturligtvis inte göra men nu har jag gjort det ändå. Men jag har provat allt. Motion, vatten, frön, katrinplommon, cocossmör... Allt! Inget funkar förutom laxeringsmedel. Förutom dessa jävla sår (ja sår, inte vindruvor) har jag nu fått en däng av ett hematom vid mitt stakars lilla rumphål. Alltså jag orkar inte. Vet ni hur ont det gör?! Seriösttttt kooom igen!!! 

Men annars är det bra! 


Familjetillstånd

Kategori: Allmänt

Ellie är numera tvärtomEllie. Vad man än gör är fel. Hon vill ha fil, hon får fil och sen jädra får man en utskällning för att hon minsann inte ska ha fil. Typ. Hon vill duscha, tar av kläderna och startar duschen.. Nääää inte "höja" nuuu skriker hon. Och så är det just nu, allt blir fel. Min fina tjej. Min lilla polis. Hon ser efter alla. Ser till så att alla har dricka och tröja, att allt är bra med alla. Äre baaa? Frågar hon. Äre baa Penny? Hon gör mig glad varendaste dag. Ser till så att jag skrattar, får pussar och kramar varje dag. Det är värt varenda grått hårstrå på mitt huvud. 






Ute

Kategori: Allmänt






Spindlar.. Blää. 

Älska

Kategori: Allmänt

Vi satt i soffan en helt vanlig måndag. Penny låg och sov i mitt knä och du satt bredvid. Som alltid. Jag tar nästan alltid din hand i min för jag vill inte att du ska känna dig åsidosatt. Idag klämde du min hand hårt och la ditt lilla huvud mot mitt lår och sa "jag älskar dig mamma". Då klämde jag din hand ännu hårdare än du klämt min innan och sa med gråten i halsen att jag älskar dig med,  lilla Ellie. 





Bada

Kategori: Allmänt



Dagar i solen, det är gött. Så gött att det är bäst med en powernap efter middan i soffan för att tya hela dagen. Idag slänge jag fram poolen så Ellie fick bada. Glädjen när hon insåg att hon skulle få bada alltså! Väntar bara tills hon får se den "stora" poolen när den kommer upp, lyckan att få bada är stor hos den tösen. 

Några citat

Kategori: Allmänt

"Inte pyjamas, banan blir lessen då" 

"Ellie saknar filten" 

"Gonatt (eller hejdå) mamma, puss!" 

"Mamma jag saknar dig" 

"Oj, gick de bra Penny?"

"Den e bra o bita i Penny"

"Simahallen, pappa ledig nästa vecka" 

"Sommar och simahallen, inte blöja då" 

"Var e Penny?"

"Mormor apa, nej"

"Morfar bor här (pekar på sin mage)"

"Lalali (novalie) bor där" 

"Inte höja (duscha) nu, nej"

"Fika nu, ja?"

"Ellie äta mat, ja?"


Några saker vi hör 1000 ggr om dagen just nu ❤️