sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Champange

Kategori: Allmänt




Jag är lycklig över mina nya fina (dyra) kastruller. Champange från ica hemma. Älskar färgen! 

Nu

Kategori: Allmänt




Såhär långt är vi komna. Vi har vatten, spis, ugn och diskmaskin! Wiiho!
Och så vill jag bara säga att jag har bakat idag. 🤘🏻

Wild west

Kategori: Allmänt






Ja i fredags var det lite fest! Ett tag var jag ganska berusad. Otroligt skönt med en avstickare från renovering och barn. Konstigt det är när jag bara ska vara "Emma" och kan slappna av och äta i lugn och ro. Jag hade nästan glömt att hon kan vara lite smårolig ibland och tom. få andra vuxna att skratta. Det kan ju bli lite konstigt när man som inständ småbarnsförälder förväntar sig asgarv när man säger något med en rolig röst eller försöker leka tittut med bordsgrannen som såg lite ledsen ut.. 

Baka

Kategori: Allmänt


Jag har alltså inte kunnat baka ordentligt på några dagar. Från och till sen Penny föddes har det varit krångligt med bakningen kan man säga. Men alltså de senaste dagarna har varit en bakkatastrof. Det gör så satans ont när jag försöker baka så jag håller mig ifrån det. Alla som fött barn vet att det är vanligt att det kan bli svårt med bakningen och man kan få alla möjliga problem med baket. Jag har försökt med lite olika saker som ska underlätta bakningen men njaaa. Och eftersom jag inte bakar ordentligt så blir det bara värre och värre när jag väl ska baka.. Man skulle kunna säga att jag har fått en spricka i baket. 
Förstår du ingenting eller tror du att jag tar bakning väldigt seriöst? Ersätt ordet baka med bajsa. Aj som fan. 

Panik

Kategori: Allmänt

Igår innan vi skulle gå och lägga oss satt jag och ellan i soffan. Hon lekte med två enkronor och på nån tusendels sekund hade hon stoppat den i munnen när jag inte såg. Hon satte sig i sittern som lutar lite bakåt och börjar hulka. Mitt hjärta hoppade och jag förstod direkt att det var kronan. Jag vände henne upp och dunkade henne i ryggen men hon bara väste så den satt ju fast i halsen! Upp och ner på ungen och dunka utav helvete igen.. Sen vände jag henne rätt för att höra om hon fortfarande väste och då hör jag tydligt att hon sväljer den.. Började andas normalt och ville leka direkt. Ringde 1177 och de sa att vi skulle åka in med henne. Kirurgen sa att det antagligen var lugnt och att den nog kommer ut. Ska hålla koll på bajsblöjorna, kuuul. Fy fan vad rädd jag blev.. Och som tårarna forsade ner när jag konstaterat att hon andades normalt. Man är inte så tuff när det händer något sådant! 



Vad i hela världen skulle jag göra utan dig älskade lilla loppan!? 

Måndag igen

Kategori: Allmänt


Sett från soffan! En halvö på plats och bänkskivan på.. Nu börjar det likna något minsann! 

Börjar likna något

Kategori: Allmänt




Sakta men säkert går det framåt med köket. Tur vi har pappa och bosse som har hjälpt oss extremt mycket! De isolerade med kol innan i huset och när man då ska ha ner det kan ni ju gissa själva hur svart hela huset har varit av kol. Koldamm överallt! Det har varit det värsta av allt, det där jävla koldammet.  
Nu börjar skåpen komma upp och el/avlopp är klart. Det börjar närma sig så smått! 

Förälskad

Kategori: Allmänt


Penny snart 16 veckor. Hon är väldigt olik sin syrra i sättet. Lugnare och "lättare" om man nu får säga så. Man behöver liksom inte vagga henne till sömns eller dra vagnen i 30 min innan hon somnar. Hon somnar snabbare och sover hela nätter så det är och blir mycket lättare eftersom alla får sova. Lilla pennsan, inte visste jag att du fattades mig! Nu när du är hos oss är det så självklart ❤️

Så irriterad

Kategori: Allmänt

Snart rinner det över! Jag håller på att tappa det helt. Här är så jävla smutsigt och äckligt fast jag städar flera gånger om dagen. Ellie är alltid skitig överallt. Hon skriker och gapar non stop. Gör absolut inte som man säger, slänger allt på golvet, slåss och nyps.. Driver mig till vansinne. Det måste vara fruktansvärt jobbigt att vara Ellie just nu. Får typ ingenting gjort hemma för hon kräver fullständig uppmärksamhet hela tiden.. Må detta ta slut snart innan jag exploderar. 

Status

Kategori: Allmänt


Balken på plats och hela väggen nere! 

Kaos

Kategori: Allmänt

Renovera inte ett kök när du har 2 små blöjbarn. Det kan bara gå åt helvete. Nä men denna dagen har varit jävligt tråkig. Skrik, gråt, svett och tårar. Ellie har ju pisstråkigt här hemma. Hon får inte göra något kul knappt. Jag är så trött på att höra mig själv säga nej, du får inte, nej, nej, nej, inte nu, sluta, nej.. Bllläää! 



Sitter och väntar på att penny ska somna så jag kan ta tag i städningen. Nicco skulle natta loppan och komma ner och hjälpa mig men jag tror han somna för det var 1 timma sen.. 

Det där med att svära

Kategori: Allmänt

Jag älskar svordomar och använder mig flitigt av dem varje dag. Jag tycker att de liksom har sin plats i språket. Fan, helvete, jävlar och olika varianter ex. fan jävla helvete. Satan är också bra. Satans jävla skit. Och faaaaaaan med mycket betoning på a får vi inte glömma. Men hur gör man när det kommer till barnen? För min del får de gärna svära när det är befogat. Men det tror jag inte andra tycker. När de kommer till dagis och börjar svära när det går tokigt lär jag få mig en avhyvling av personal eller andra föräldrar vars barn har lärt sig "fan" av mitt barn. Men är det inte förlegat att man inte får svära? Alla svär ju! Förutom de som går i kyrkan. Varför får inte barn uttrycka och betona sina känslor med ett faaaan?! Sen finns det andra ord som jag inte tycker att man ska använda som svärord. Ex. fitta, bög, hora.. Och de vill jag inte att ungarna springer runt och skriker. Ellie snappar ju upp ord lite här och där, undrar när faaaaaan kommer. 



Penny

Kategori: Allmänt


13 veckor 

Sakta men säkert..

Kategori: Allmänt





Idag kommer elektrikern igen och sätter upp mer el så kommer micro och kaffebryggare på plats. Jag haaatar att leva i kaos. Det är inte bara verktyg och kartonger överallt utan även leksaker och annat mög. Men det är så roligt att se del för del bli klar. Det är mycket kvar, men vi har gjort en del! 

Söndagsmorgon

Kategori: Allmänt


Min stora tjej väckte mig imorse genom att viska mamma och pussa mig på kinden, pannan och munnen. Helt jävla underbart! Min goa tjej det. 💗

När de sover är de som bäst

Kategori: Allmänt





Yeeey

Kategori: Allmänt


Kyl, frys och skafferi på plats! Bara finliret, passbitar och knoppar kvar. Imorgon börjar vi riva det befintliga köket, på denna väggen fanns det ingenting innan. Ni måste tänka att taket ska bli vitt och alla golven ska bytas ut så ni inte tror att vi ska ha kvar plastmattorna.. Allt tar så mycket längre tid än man tror. Speciellt när man har två små barn som behöver eller vill ha något typ hela tiden. Och när man inte kan så mycket får man stanna upp och tänka många gånger. Men jag är sååå glad att vi är på gång! 

Jag och döden

Kategori: Allmänt

Så långt tillbaka jag kan minnas har jag alltid varit så fruktansvärt rädd för att någon i min närhet ska dö eller bli sjuk. Alltså riktig ångest. Det har gått i skov, av och till, mer och mindre. När Ellie föddes blev det mycket värre ett tag och det var så fruktansvärt.. Det försvann mer och mer men nu börjar det komma igen med Penny. Jag är inte bara rädd att det ska hända henne något utan att det ska hända någon något. Hjärnblödning, cancer, trafikolycka.. Å fy fan. Jag mår illa! Mamma skrämde livet ur mig för några år sedan som gjorde att jag bröt ihop på en buss i helsingborg, carro har gett mig några vakna nätter när hon gick igenom något (var så rädd att fråga henne hur det var att jag skakade och med hjärtat i halsen, men det vet hon inte om), pappa är jag alltid orolig över för han är så hastig och stressig plus att han röker, nicco är klantig och orädd.. Och mina barn. Det kan jag inte ens prata om. I min hjärna fattar inte jag att vi alla kan leva med att vi kan dö när som helst. Jag kan få en propp i hjärnan och vara död om några minuter. Hur kan ni andra inte ha ångest över det?! Förstår ni inte att vi kan dö, att någon kan dö? Och inte finnas mer?! Nicco förstår mig inte alls. Tycker nog mest att jag är löjlig.. Och det är jag ju men jag verkar inte kunna släppa det utan har accepterat att jag har dessa tankar och oro. Men onödigt är det ju egentligen för det hjälper ju ingen att jag går runt med ångest och oro över att något kan hända någon..

Nu kör vi!

Kategori: Allmänt


Såhär såg det ut igår när köket levererats. Elektrikern har varit här och satt upp uttag så kyl och frys kommer nog på plats idag hoppas jag. Allt är ju integrerat så det är lite mer pill än att bara sätta dit dem. Men det är det värt. Kyl och frys är ju inte direkt snyggt tycker jag iaf! Imorgon börjar vi nog knacka ner kakel och lite av nuvarande köket. Vill helst göra allt nu men vi får ta det i etapper. 

Söndag

Kategori: Allmänt

Vi har varit på stråk hela kvällen, barnen somnade i vagnen så vi fick en lugn och skön promenad hem. Och en lugn stund i affären. Skönt att handla i lugn och ro. 

Igår var vi och köpte nytt golv! Det blev inte alls de vi kikat på tidigare. Tänkte mig ett mörkt golv men det blev ett ganska ljust nu istället. Nu när jag vant mig vid tanken på ett ljust golv tror jag faktiskt att det kommer bli bättre med det än ett mörkt. Så jäkla spännande! Imorgon kommer köket. Kan nog knappt sova inatt, det är som dan före dopparedagen! Fast ändå inte eftersom det inte kommer upp direkt.. 




Lilla hjälpredan