sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Syskonvagn

Kategori: Allmänt


Denna blir det alltså. Efter många om och men blir det en Beemoo L.A. Jag hade som krav att man skulle kunna vända sitsarna hur man ville, stor varukorg, och viktigast av allt var att Ellie skulle sitta bekvämt. Alltså att den var tillräckligt stor. Denna ska precis gå in genom vår ytterdörr utan att man behöver plocka isär den. Priset var lagom för en syskonvagn tycker jag, blev lite under 6000. Jag personligen tycker att 15,000 för en vagn är ett jäkla pris vilket många av de "finare" märkena går på om man ska ha liggdel till. Då betalar man nog mycket för själva märket. Och det tycker jag är lite dumt. Får ju se hur den är att köra men det känns bra iaf! 

Får klä sig som man inte vill

Kategori: Allmänt

Just nu är det inte mycket i garderoben som passar och jag är för snål för att köpa kläder som bara ska användas i några veckor till. Det är skönt att det blir sommar den allra sista tiden av graviditeten. Bara klänningar som gäller då. 

Nu börjar förväntningarna och nervösiteten smyga sig på. Hur ska det starta? Hinner vi in eller åker vi in för tidigt denna gången med? Kommer vattnet gå denna gången? Hur länge ska jag pinas hemma innan? Är lillan frisk? Kommer allt gå bra? Hinner nicco få sitt körkort? Längtar efter att ha den lilla ute hos oss. Längtar efter den där första gången våra blickar möts och det är så självklart att det var just du som låg i magen. Den där känslan av oändlig kärlek och "dig ska jag skydda mot allt ont". Och när storasyster och lillasyster träffas för första gången!



Vecka 31

Kategori: Allmänt

Vi hänger mest ute i trädgården, rensar och krattar. Jag försöker gräva upp nällor men deras rotsystem är ju som tusentals små hårstrån. Vi ska snart gå ut och bygga en liten rabattmur utanför tvättstugan tror jag. Ellie är jätteduktig och hjälper gärna till med allt. Vattna blommor, gräva och kratta. Det tar ju lite längre tid och blir inte alltid rätt men hon har kul iaf. Det är ju huvudsaken. 




På kinan. Duktig tjej som satt och åt så fint så! 

Namn

Kategori: Allmänt

Nicco är på mig hela tiden om namn till lillasyster. Jag vet verkligen inte! Det ska vara ganska ovanligt, inte white-trash, passa bra både på barn och vuxen och framförallt vara fint. Till Ellie hade vi några tänkta men hade inte snackat om Ellie så att det blev det var lite förvånande men jag tycker att det passar henne perfekt. Vi får nog lita på att vi ser vad hon är för någon när hon kommer ut, som med loppan! 


Jobba jobba

Klagomur

Kategori: Allmänt

Jag vet att jag är negativ härinne nuförtiden. Men jag lovar att jag inte är sån i verkligeheten! Försöker liksom hålla det borta från livet genom att gnälla här. Och det är faktiskt jäkligt skönt att spy ut alla sina egentligen obetydliga åkommor och irritationsobjekt! Så här kommer en till sak på min "helvetesjävlakropp" lista: gravidinästäppa! Jag var sjuk ett bra tag innan och den förkyldningen har lämnat mig med en ständig nästäppa. Vilket göra att jag såklart missbrukar nässpray. Jag har försökt vara utan men det är fruktansvärt och gå runt med öppen flabb hela tiden. Nästäppa plus andningssvårigheter och att bli andfådd av att stå upp är ingen bra kombo. Okay, nu har jag gnällt klart. Ska försöka vila nu, ellan sover midda. 


Vecka 30

Hur ska det bli?

Kategori: Allmänt

Jag är så himla rädd över hur det ska bli med ellan när lillan kommer. Tänk om hon känner sig åsidosatt och lämnad?! Usch hemska tanke! Hela hennes värld kommer ju förändras och det vet hon inte ens om. Jag vet att allt ordnar sig och att allt oftast blir bra men det gör på något sätt ont i mig? Jag vet ju också om att ha syskon är jättekul och jag skulle gärna haft fler själv, även om carro är bästast! 



Projekt trädgård

Kategori: Allmänt

Projekt trädgård har påbörjats. Vi är nääästan klara med tvättstugan, där ska bara upp draperi och in med två tvättkorgar. Iaf, alla granar är borta! Planen är att två rabatter ska bort och i den ena ska vi nog lägga en plastduk och sen någon slags singel tror jag eller så blir det bara gräs där. Lättare med bara gräs men det är ganska snyggt med något annat än gräs tycker jag. Vi får se. Sen ska vi nog göra om uteplatsen lite. Lägga ny marksten, kanske öppna upp den stängda sidan som är ner mot trädgården och eventuellt inglasa lite eller allt. Det är en helt okay uteplats så men den är inte snygg precis. Staket ska upp ut mot gatan iaf och vi ska lägga ut mer singel på gården. Vi är än så länge bara i planer... Vi kör på lite här hemma nu när det inte blir någon flytt. Sen tror jag vi ska sätta upp en vägg (enkel vägg som timell satte upp i äntligen hemma) på ovanvåningen och få ett extra sovrum. Men vi får se! 


Tiny hand

Kategori: Allmänt



Ganska så stor liten hand på den lilla i magen nu. Över 70% av graviditeten är gjord. Ska snart gå igenom alla ellans nerpackade kläder och se vad vi behöver för nytt till den lilla. Har inte köpt något ännu och har en aning om att vissa saker som är nerpackade inte är fullt så hela eller har fläckar som inte går bort men jag kan fan inte slänga det. Jag har slängt ett par håliga strumpor och ett par tights som varit ellies, inget annat.. Sjuka sidan av mig. Kan inte slänga det men vad ska man med det till?! Kanske ett stort fint lapptäcke? Kanske! De saker jag förknippar mest med Ellie är hennes natte och gosefilt (som idag är lika fin som när vi köpte den när hon låg i magen) och hennes första pyjamas. Och då hade kanske en normal person valt att spara dessa sakerna men jag sparar på allt.. Nostalgisk much? 


Några dagar gammal!

Yes!

Kategori: Allmänt

Dagen börja med hängmule både på mig och loppan men sen jäkla har vi myst och haft en fantastisk em och kväll! Fan hålla i hatten för här går det undan i svängarna. Did some googeling, tydligen vanligt att det är en jobbig period nu vid ca 20 månaders ålder. Många föräldrar säger att det ofta är så innan de börjar prata mer och mer också så det är ju skönt att höra. Hon pratar ju inte sådär jättemycket än loppan. Hon kör stenhårt på typ 20 ord, om och om igen. Så nu kör vi mycket peka och berätta vad saker kallas och läsa böcker. Det är först nu hon har börjat intressera sig för böcker, innan har hon bara kollat snabbt och sen gått ifrån när jag försökt läsa.. 



V 29

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en riktigt jäkla pissdag! Regnet har öst ner hela dagen, ellan har surat och jäklats (hittat på hyss och inte lyssnat) och vägrat sova vilket bara gör allt dubbelt så jäkligt och så är min kropp är inte längre min. Detta är en fet gammal kärrings kropp. En riktigt tjock surig och trött kärringakropp! Jag fattar inte hur jag ska orka med mer än 2 månader till. Och jag är faktiskt förvånad. Med loppan var jag också stor och hade de vanliga krämporna men ändå hyffsat pigg och glad minns jag det som. Men detta.. Jag kan inte göra någonting utan att dö av andnöd och mitt fett är liksom överallt och ivägen! Och så blir jag irriterad på mitt jäkla fett och att jag inte får luft för allt liksom trycker på lungorna.. Ja ni hör ju själva. Och så kommer jag bara att bli fetare och fetare eftersom det gör ont att röra på sig med de jäkla fogarna som lossnar och bråck mellan benen. Nicco kallar mig för bråcket.. Fy fan. Nu ska jag somna och så kommer en ny dag imorgon med solsken, toppenhumör, snällt barn och en slank figur! 



En till helg

Kategori: Allmänt

Två granar har fällts, vi har haft över 20 grader varmt och vi har varit på shoppingrunda denna helgen. Jag har börjat kolla på "Game of thrones" igen. Jäkla bra det med. Måste alltid ha en serie att följa. Fixering! Måste glo ett par avsnitt innan jag somnar på kvällen. Problemet är bara att hitta nya bra serier.. Har alltid tankat ner hela säsonger men det börjar bli förlegat det där med nerladdning nu. Det är netflix, hbo osv som gäller. Så jag ska köpa mig en wifi repeater tror jag det heter och förstärka vårt wifi upp till sorummet och så en applebox eller en smarttv. Från det ena till det andra?! 
Jag skulle kunna berätta att jag har fått åderbråck på benen (fick jag med loppan med) och mellan benen! Ja det är sant, man kan tydligen få det när man är preggers! Bara jag inte får konkelbär i röva.. och att jag inte längre kan sköta min hygien så där top notch längre men det är kanske inte så kul att veta.. Jag börjar se ljuset i slutet av tunneln. Det är ju bara nästan kanske 2 1/2 månad kvar.. 


Denna tjej älskar när morsan bakar!

Fredag

Kategori: Allmänt

Jag och ellan brukar städa på fredagar, jag kör runt med dammsugaren och hon med sin lilla vagn. Sen tar jag fram moppen och försöker få henne att inte gå där jag moppat. Det är nästan omöjligt. Hon kanar runt på golvet och ramlar och halkar. Vi brukar få oss några goa skratt! Såpa blir ju snorhalt. Men jag måste ju använda såpa, inga kemikalier när man har barn! 







Påsk

Kategori: Allmänt

Påsken gick snabbt. Vi var i stugan på långfredagen och fick god påskmat! Påskharen hade varit där och gömt ägg i trädgården, på samna ställe som förra året. Tror påskharen har lite dåligt minne! På aftonen hade vi gäster och åt påskbuffe tills vi sprack.. Trevlig påsk! 



Nicco hade köpt en stor påskhare och lagt på köksbänken som vi skulle gömma i trädgården och sen då låta loppan leta upp den. Gissa vem som kom in med den i rummet efter några minuter?! 


Leta leta!


Hittat! 



Mys! 


Strax v. 28. Men ser snarare ut som att hon skulle kunna komma vilken dag som!