sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Det var ett jäkla liv..

Kategori: Allmänt

Om den där amningen! Överallt, hela tiden. Läser en del mammabloggar och det är verkligen en het fråga. De som ammar mot de som inte ammar. De som inte vill amma alls och de som ammar i många år med samma barn. Varför är det så känsligt? Herregud, det är därför vi tjejer har bröst, för att kunna mata våra barn. De är inte till för någonting annat egentligen. Rekommendationen är helamning upp till 6 månader och sedan delamning upp till 2 år. Min personliga åsikt är att man bör amma om man kan just för att det är det bästa för barnet. Det skyddar mot sjukdomar, övervikt och PSD. Därför tycker jag att man inte bör vara allt för självisk och bara säga "jag vill inte" som många gör idag. Vill man inte just amma kan man ju pumpa, det går ju lika bra. Sen kanske alla inte kan och då är det ju som det är.. Sen vill jag inte amma ett barn som kan gå och tugga själv men då har ju redan barnet byggt upp eget immunförsvar och kan äta fast föda så då ser jag inte vitsen med att amma längre. Men alla gör som de vill, och det kan de la få?

Elaka bissingar

Kategori: Allmänt

De senaste dagarna har varit tuffa för lilla Ellie. Maniskt tuggande på allt och gnäll och skrik nästan hela tiden. Jag känner mig så hjälplös. Nu när hon är såhär kan man inte heller lämna henne ensam någon minut för att typ hälla upp kaffe. Då går hon bananas! Stackars liten! 



Nytt men gammalt

Kategori: Allmänt

Loppisfynd! 




Och jag har alltid undrat vad detta är, nu vet jag att det är en gammal kaffekanna! Trodde det var nån slags spritdrycksgrej.. 
 

Ny vecka

Kategori: Allmänt

Som börjar med solsken! Jäklar vad jag längtar efter sommaren nu. Jag och Ellan har kommit överens om att hon ska ha slutat amma till sommaren. Helst i vår. Jag hade ju tänkt sluta när hon var 6 månader men det funkar så bra nu och hon verkar villa fortsätta så då kör vi ett tag till. Hon äter på några minuter så det är inte längre någon längre process som tar en halvtimma. Och så får hon vanlig mat innan så hon kanske förstår sambandet. Men jag längtar som tusan efter att ha en normal bh på mig och ha tröjor som inte är amningsvänliga!   


Hon har börjat ligga på sidan när hon nannar! Stora tjejen! 

Det händer mycket

Kategori: Allmänt

Det händer så mycket med Ellie nu. Nästan varje dag gör hon något nytt och gör något nytt konstigt ljud. Nu kan jag lämna henne sittandes (väl skyddad med kuddar och filtar runtomkring) lekandes på golvet medans jag diskar eller plockar. Och jag märker tydligt att hon utvecklas mycket just nu. Jaha, snart 7 månader sedan vi var på förlossningen! 




Helg

Kategori: Allmänt

Igår var vi tjejer i familjen ute på en kort loppisrunda i Halmstad efter sjukhusbesök och en ganska äcklig fika. Jag brukar inte säga att mat är äcklig men den baguetten jag åt var faktiskt rälig. Men vi fick med oss lite fynd hem så slutet gott! 

Nu ligger tösabiten och sover i mitt knä och nicco jobbar. Vi tänkte nog ta ut grillen ikväll om det inte börjar regna. Gott med kött! 




Nasty men gött!

Kategori: Allmänt

Det där "soft feet" är grejer det! Mina fötter flagnar och flagnar och blir lenare och lenare. Men själva flagnandet är inte så mysigt! Det tyckte nog inte syrran heller när jag tömde min strumpa på död hud i hennes soffa.. (Inte med mening). Inte trodde jag att jag hade ett ton med död hud på fötterna. Obs!! En äcklig fot!! 




 

❤️

Kategori: Allmänt

Den 14 februari vaknade jag och loppan och låg kvar i sängen en stund och mös. Eller, jag mös och Ellie låg mest och rulla runt. Vi gick ner och i vanlig ordning går vi mot kaffebryggaren först. Då möts vi av ett dukat bord med blommor, nalle, kärleksbrev, choklad och lite andra presenter! Pappa nicco kan om han vill! 



Snäll som sin pappa

Kategori: Allmänt

Ellie börjar dela med sig av hennes leksaker nu. Sträcker ut sin hand mot en och lägger leksaken i min hand eller i ens famn. Hon fattar kanske inte att hon ger den så men det är ändå kul. Om det finns något jag vill att hon ska få från sin far så är det framförallt hans snällhet. Han är snäll mot alla och har alltid varit det, sen vi var fjortisar. Han gjorde aldrig skillnad på folk. Alla fick alltid vara med, tönt som tuff. De som hade gått i specialklass och inte hade några vänner var alltid välkomna när Nicco var med. Det är en egenskap jag älskar hos honom! Och den egenskapen hoppas jag verkligen att loppan får hon med! Jaja, det börjar bra med att hon delar med sig av hennes saker iaf. 



Ellies låda

Kategori: Allmänt

Ellie har en egen kökskåda full med massa leksaker och annat hon gillar. Där sitter hon när jag diskar eller lagar mat. Funkar oftast ganska bra, förutom att hon kastar ner allt på golvet. 



En liten nattuggla

Kategori: Allmänt

Här har vi en pigg liten busunge kan jag lova! Hon far runt i den där gåstolen som en vilde klockan 23! 



Huset sover

Kategori: Allmänt

Huset sover, bara jag är vaken. Då passar man på att fixa lite innan man går till sängs. Detta roliga, eviga flyttande på saker. Får inte till det i vardagsrummet! Tror det är mina fula fönsterkarmar som gör det så fult. Snea och fula är dem.. 



6 1/2

Kategori: Allmänt

Stod nyss i köket och diskade och hade satt Ellan i gåstolen med disneysånger på youtube igång på datorn. Hon lalar och dadar men så blir det helt tyst en stund. Jag smyger och tittar, där sitter en liten tjej helt inne i videon med en napp i munnen att gnaga på. Så sitter hon i 10 minuter! Jag står bakom henne och bara njuter av att titta på henne. Så vänder hon sig om och får syn på mig och hela hennes ansikte lyser upp och hon ler det största leendet jag någonsin sett och sträcker upp sina armar mot mig för att hon vill komma upp. Där och då kom det en liten mammatår.. Det finns vissa stunder jag aldrig vill glömma och detta är en utav dem. Det är verkligen de små vardagliga stunderna som helt plötsligt kan bli så magiska.. Hon är helt klart bäst vår lilla loppa! 



Soft feet

Kategori: Allmänt

Detta ska tydligen vara en riktig superduper grej som man får lena babyfötter av. Har de på fötterna just nu och ska verka i 90 min, sen om ett par dagar ska fötterna börja fjälla ordentligt! Spännande! 



Må konstigt

Kategori: Allmänt

Jag har mått så konstigt de senaste dagarna. Sån jäkla huvudvärk, matthet och illamående till och från. Orkar ingenting men är ändå inte sjuk liksom. Tur jag har haft mitt " kvinnobesök" nyss.. Här blir det inga syskon på ett tag hoppas jag! 

Köpte en ros och satte i köket, vilken vår och sommarlängtan som följde med det köpet. 




New in

Kategori: Allmänt

Igår blev det en hel del fynd på gekås! Nya täcken, kuddar och sängkläder att krypa ner i va så jäkla gött. Mest gillar jag nog vår nya lampa! 



Nu får det bli vår

Kategori: Allmänt

Nu är jag trött på dåligt väder och innesittande. Jag vill sitta ute och dricka morgonkaffe och ligga i gräset på en filt med Ellie och ha en liten uppblåsbar pool som hon kan leka i! Jag vill åka till stugan och ha lata dagar i solen och grilla.. 



Vad ska jag me den te?

Kategori: Allmänt

Ibland hittar man fina saker man vill ha men man vet inte till vad! Men denna lilla "ärdetenväskaellerplånbok" kommer nog komma till användning ändå! 



Liten totte på liten tjej

Kategori: Allmänt


Försöka få med allt hår när loppan inte är still en sekund var inte lätt. Nåja..