sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Lillasyster troligen

Kategori: Allmänt

Antagligen är det en liten lillasyster i magen. Bebisen är iaf frisk och har allt på sin plats, alla armar och ben och en fin hjärna! Hehe! 
Vi blev framflyttade till bf 7 juli, undrar dock om det stämmer.. Men det spelar ju egentligen ingen roll, barnet kommer när det kommer i vilket fall som helst. Vi ska tillbaka på torsdag eftersom hon hade lite svårt för att se blodådrorna som går på hjärtat. Det är någon ny grej de har lagt till på ultraljudet för att kunna se om där skulle vara några problem. Det var vanligt att man fick fick komma tillbaka pga det så jag är inte orolig. 

Iaf, som jag sa! Det är Niccos öde att vara omgiven av fina tjejer! 



Varit i helvetet och vänt

Kategori: Allmänt

Natten mot torsdag var vi inte så tuffa. Nicco hade tydligen släpat hem vinterkräksjukan. Vi trodde bara att han käkat köttfärs, som han brukar bli lite dålig i kistan av. Han var kass alltså. Och som ni kanske vet har man inte alls samma immunförsvar som vanligt när man är gravid (för att inte kroppen ska stöta ut fostret) så ni kan ju gissa vad som hände med mig. Rann från alla kroppsöppningar var 15de minut. Att spy galla en natt var 15de minut och samtidigt sitta på toaletten.. Man borde få en medalj när man gått igenom det! Fick även feber, frossa och muskelvärk. Och när jag trodde jag var klar första gången jag varit nere på toa och kommer upp i sängen hör jag att den lilla börjar kräkas i sängen. Upp med henne och in i duschen sen blev det vakennatt i soffan. Hon kräktes ett par ggr till och ville inte äta men annars ganska pigg. Skönt det! Igår åt vi bara glass och drack saft och annat skit men idag har vi fått i oss lite mat och massor av dricka. Peppar peppar, hoppas inte att det kommer igen. Vissa familjer blir ju inte av med skiten.. 



Rastlös

Kategori: Allmänt

Som jag skrivit tidigare har jag blivit väldigt rastlös på den senaste tiden. Men vad ska man göra? Alla jobbar och har sitt. Visst jag är lite dålig på att hitta på saker med. Vi hade kunnat gå till simhallen, gå på öppna förskolan osv. Men så styr vädret så mycket när man inte har bil och körkort. Den största ångestgrejen i mitt liv! Nicco ska ju ta sitt, jag har sagt att jag inte åker in till bb om han inte kör in. Men iaf, jag tror att det är hormoner som gör mig så rastlös.. Annars mår jag toppen. Trötthet och ont i ryggen, men det hör ju till! 


Vecka 18

Kategori: Allmänt

Snart så får vi se dig! Hoppas vi får reda på om det är en lillebror eller lillasyster! 



Sovrutiner

Kategori: Allmänt

Tidigare sov den lilla 2 ggr om dagen vilket vi nu minskat till 1 gång på em. Men nu den senaste veckan vill hon inte sova alls på dagen?! Gogglade lite och de flesta ungarna sover på dagen tills de är iaf 3-4 så vad händer? När hon inte sover blir hon ledsen, irriterad, förbannad och grinig. Samtidigt. Idag gick jag bort till glänninge med vagnen och hon var på g att slockna flera ggr men helt plötsligt bara sätter hon sig upp.. Bläää! Provar att gå upp och lägga oss i sängen men då börjar hon hämta leksaker och hoppa i sängen. Hon behöver liksom sova men kommer inte till ro.. 


En dag när hon inte sovit middag slutade det såhär.. Sittsovandes. 

Saker jag funderar på som förälder och har lärt mig

Kategori: Allmänt

- Hur mycket tid hade jag innan egentligen? Och vad fan gjorde jag med den? Det är helt otroligt hur mycket man kan hinna på 1 timme utan ett barn som vill ha din uppmärksamhet. Seriöst, vad fan gjorde jag av all tid?! 

- Hur lite sömn man egentligen behöver för att orka en hel dag. Men samtidigt hur mycket man behöver sömn för att fungera som människa. Utan sömn blir jag tydligen som ett litet monster. Nu pratar jag inte om att man sover dåligt några nätter, utan när man inte sovit ordentligt på ett par veckor. 

- Jag trodde att jag skulle vara en heeelt annan typ av mamma. Den där som aldrig skulle ha problem med att lämna ifrån sig barnet eller inte oroa sig över småsaker, låta barnet sova själv osv. Det blev inte riktigt så. 

- Hur viktigt det är för mig att Ellie är/blir väluppfostrad. Att hon är snäll och mest av allt, omtänksam. Inte bortskämd! 

- Detta låter ju galet men hur lite jag egentligen tycker om barn. Jag har svårt för andras ungar. Många är ouppfostrade, egocentriska och så jäkla jobbiga! Fast det är kanske inte barnens fel.. Ungar i 4-6 års ålder är nog värst. Obs! Inte alla, men många! Men de kan va charmiga också, andras ungar.. 

- Hur förbaskat jobbigt det är när andra människor ger råd och tycker och tänker om dig som förälder. Råd och tankar du inte ens bett om.. 

- Hur att ens livsmission plötsligt bara består i att få ens barn att må bra och ha det bra. 

- Hur sjukt mycket kan man älska en liten människa?! Och att man kan sakna dem när de sover. När de är vakna vill man bara att de ska sova! 

- Att jag hellre köper saker/kläder till henne än till mig själv. 

- Hur skönt det är att inte festa hela tiden. Visst kan jag bli sugen på en liten fylla då och då, men när jag får välja mellan fest och fylla och äta gott, ligga i soffan och mysa och vakna pigg vinner det sistnämnda. Och det trodde jag aldrig! Jag saknar det knappt. 

- Hur kul det är att hitta på saker med Ellie. Se hur hon reagerar, vad hon gillar, vad hon inte gillar, vad som får henne att skratta osv. 

En bra dag

Kategori: Allmänt

Jag och ellan har haft en förbannat bra dag! Vi käka frukost i soffan, som dessutom var smörgåstårta! Kollade Dr. Phil (som vanligt) och sen tog vi på oss och gick ut i snön. Vi hade ju snö förra vintern med men det minns hon nog inte och vi hade ju lite snö efter jul med men hon kände, klämde om smakade på snön som om det vore första gången hon såg snö. Sen gick vi in och käkade spagetti med köttfärsås och hon tittade på blabla. (Babblarna) som egentligen inte är babblarna utan vad som helst på youtube. Där slockna hon efter ett tag och jag la mig ner i soffan och vilade jag med. När hon vakna käkade vi frukt och lekte lite under bordet. Sen kom nicco hem och kvällen spendrades framför tvn! Bra dag med en glad och mysig tjej. 

En rolig grej som ellan gjorde idag när hon och nicco skulle duscha, kommer fram till mig, vinkar och säger hejdå och kryper upp och ger mig en puss. Sen springer hon in i duschen med en väldig fart. Goa lilla loppan. 







Snackar med sitt framtida syskon

När man tror att man är opåverkad

Kategori: Allmänt

Jag kommer aldrig att glömma en händelse när jag var i Polen med folkhögskolan för att besöka Auschwitz/Birkenau och andra platser kopplade till andra världskriget. Jag vet inte varför jag minns just detta så himla starkt. Vi hade under flera dagar besökt och sett fruktansvärda saker. Vi hade en guide som berättade i detalj om hur utvecklingsstörda torterades, var i gaskamnare där naglar fortfarande satt kvar i betongväggar, ugnar som brände upp miljontals människor osv.. Och visst vi var en lågmäld grupp av elever men lyssnade och var behärskade. Jag tror det är en utav de sista stoppen på just Auschwitz, flera rum där man kan se de de efterlämnade sakerna från alla de människor som dödades. Väskor, hår, skor, personliga tillhörigheter. I en monter ligger det hundratals, kanske tusentals små, små babyskor. Olika storlekar och nyanser. En klasskamrat är då ganska höggravid och bryter ihop fullständigt. Tårarna forsar ner på hennes kinder och hon kippar efter luft. Just i den stunden förstod jag inte på riktigt. Jag förstod att det var känslosamt och vi alla var ju självklart påverkade men när jag tänker tillbaka på det ögonblicket i mitt liv just nu, gravid och med en liten tjej bredvid mig, tappar jag det nästan.. Det påverkar mig tusen gånger mer och djupare idag och jag förstår hennes reaktion på riktigt. Tänk vilken ondska. Tänk att det var människor som tog av dessa små skor från små barn och skickade dem in i döden. Små oskyldiga barn som inte ens förstod ett ord. Jag har alltid trott att helvetet och "djävulen" finns på jorden. I människans onda handlingar och i olika livsöden. Jag kan inte ens greppa den där montern och ondskan som fanns i dessa människor. Och jag kommer alltid att minnas just den stunden i mitt liv. 
En liknande sak hände mig för nån dag sedan, eller ja inte riktigt kanske men ni fattar principen. Jag sitter i soffan och tittar på tv och de visar en bebis som kämpar för sitt liv och jag bara tappar det fullständigt! Tårar rinner och jag får svårt att andas.. Ellie tittar undrandes på mig och jag kramar henne hårt. 



Mer tänder och en smörgåstårta

Kategori: Allmänt

Ellanpellan har varit grinig och allmänt gnällig de senaste dagarna, och vad ser jag när hon gapar? Jo nya tänder på g ut. Förklaringen till hennes humör. Det går över om några dagar då så det är bara att hålla ut och andas när hon testar mitt tålamod för femtielfte gången på en timma. Det är ett under att jag fick ihop en smörgåstårta mellan att en glasskål for i golvet, hand i bajsblöja, kaffeslatt på bord och golv och en total makeover i köket av den lilla busungen. En hon hade iaf kul! 





Smoothie

Kategori: Allmänt

När jag bodde i hbg levde jag typ på smoothies, så jäkla gott. Och nu fick jag en ny mixer av nicco så nu jäklar smoothas det hit och dit. Eftersom jag aldrig har varit glad för frukost passar detta jäkligt bra istället för en macka. Oftast kör jag samma recept: jordgubbar, hallon, björnbär, banan och juice, fil eller yoggi. Man kan ju köra lite nyttigare versioner med med grönsaker, frön och andra nyttiga grejer vilket är jäkligt bra om man är dålig på att äta varierat. Ellie älskar att hon får sin egna kopp och sitter och suttar på den länge i soffan. 









Vecka 17

Kategori: Allmänt

Nu är 40% av graviditeten gjord! Det går snabbare denna gången känns det som. Men det är nog för att allt nästan går i ett. Något görs alltid eller så ska något göras. Jag har blivit så jäkla rastlös. Kan knappt sitta ner 5 minuter innan jag tittar på Nicco och säger, jaha vad ska vi göra nu då?! Vill väl göra saker innan man blir fast i soffan med amningen.. Börjar skrubba köksluckor, ugn och sorterar papper i ren tristess. Men det är la bättre att göra något än att bara sitta och glo? 



2 gånger näsblod och inte få sova

Kategori: Allmänt

Den lilla damen drutta ner från soffan och bakom den idag. Näsblod och bula i pannan. Kort efter det la hon sig bara ner i soffan och somna. Nicco fick panik eftersom man inte ska sova direkt efter man slagit i huvudet. Kan även tillägga att hon aldrig somnar så annars. Så vi försökte väcka henne utan att hon vakna helt. Så fråga jag henne om hon ville ha en klubba. Då satt hon upp fortare än fan och jag visste direkt att det inte var nån fara med den ungen! Sen duscha vi och käka kvällsmat innan vi hamnade i saffan igen och efter 5 minuter ser vi att hon slocknar igen! 



Jaha, natti natti då! 

Fixa

Kategori: Allmänt

En dörrlist har kommit upp! Bara 2 år efter att vi lagt golvet. Saker blir gjorda här, det tar sin tid bara. Så nu kan vi nog snart ta tag i rummen med. Börja inreda ordentligt, fixa loppans säng och den kommande bebisens rum med. Garderober måste köpas och vår säng ska göras barnsäker med sänggavel och stopp på sidan så ungarna hålls i sängen. Ellie sover ju hos mig i sängen och eftersom vi inte kan ha sängen intill en vägg så måste vi ha stopp på sidorna.. Just nu är "stoppet" Ellies spjälsäng men nu ska ju kommande barn ligga i den så det kommer inte funka längre.. 





Vecka 16

Kategori: Allmänt

Okay. Nu börjar jag känna mig gravid. Börjar få ont i svanskota/rygg/bäcken. Hoppas inte det är fogarna som börjar bli kassa. Lärde mig idag att när det inte är så längesedan man sist var gravid så har inte musklerna och fogar och allt det där i "tjejmagen" riktigt gått tillbaka än. Och det märker jag stor skillnad på denna och förra graviditeten. Det är ju bara 14 månader mellan graviditeterna. Jag tycker mig redan ha kännt rörelser från den lilla/lille också. Ingen riktig spark men lite fladder och bökande. 
Var på glukosbelastning idag. Inte en diabetes så långt ögat kan nå. Det trodde jag verkligen inte heller. Men det är ju gratis att kolla. Lite jobbigt bara att man ska vara fastande och inte får dricka heller redan kvällen innan. Sen den där sockerlösningen man får dricka behöver man inte vara rädd för. Jag vet att det snackas så mycket om hur äcklig den är men det är inte så farligt. Välj apelsin, inte citron. Den tyckte jag var godare iaf! 



Jag gjorde muffins för att fira min diabetesfria graviditet. Ellie var nöjd! 

2.55

Kategori: Allmänt

Det tar mig 15 år att spara till denna väskan om jag sparar i samma summa som jag gör nu.. 
Jag vet inte om det är så himla kul att gå runt med den på axeln. Så kommer man där på torget i laholm med skitiga converse, jeans från h&m, nån tröja från gekås och så en Chanel 2.55. 

Kanske får spara till en annan väska istället. Nån som inte riktigt är i klass med Chanel. 



 

En del projekt

Kategori: Allmänt

Nicco har semester nästa vecka och jag tror vi ska försöka oss på att få isär oljetanken. Vi har ju tvättstuga i utehuset där vi har pelletspanna och oljetank.. Det finns ingen plats för att hänga tvätt där och det finns det inte i huset heller. Men får vi bort tanken kan man fixa till det där ute, måla golv och tak och få upp en tvättlina eller något. Just nu hänger jag tvätten i det som ska bli bebisrummet.. Jäkla kånkande med tvätt. 

Ellie 17 månader

Kategori: Allmänt

Hon känns så ofattbart stor! Äter och dricker själv ur glas. Ny ord poppar upp hela tiden. Satt i soffan ikväll och jag ser en gris på tvn och säger; titta Ellie en gris! Så säger hon helt rätt "gris". Fy fan vad jag älskar denna unge! Hon kan de flesta kroppsdelarna och vet nästan alltid vad vi ska göra när jag säger det. Hon är nästan alltid glad förutom när hon måste sitta still. Har nästan alltid ett leende på läpparna! Hon älskar sina leksakshästar, paddan och just nu att sitta uppe på köksbänken och slabba lite med vatten eller leka med köksredskapen. Hon har fortfarande ingen snutte men en filt hon haft sen dag 1 och en kanin (som vi trott jag haft när jag var liten, visade sig va gjord -99) ligger med oss i sängen och de brukar hon mysa lite med innan hon somnar. Hon sover väldigt bra, oftast hela nätter om hon inte är sjuk. Nu sover hon bara 1 gång på em, oftast 1 timma. 
Hon hatar som sagt att sitta still, som i bilstolen eller ibland vagnen. Och så gillar hon inte att klä av/på sig eller byta blöja. Då kan det bli ett jäkla hallå. 
Det bästa som finns är när man mitt i allt får en bamsekram eller en blöt puss. Och hon kramas länge eller flera gånger. Det kan bota allt tror jag nästan. Min goa loppa! 



Mvc

Kategori: Allmänt

Första besöket på mvc idag. Tömdes på blod, stick i fingret och samtal. Allt var super förutom mitt järnvärde. Samma som förra gången. Vill inte äta de där järntabletterna, kan ju inte gå på dass när man tar dem.. Får bli mycket grönt istället. Ja så blir det ultraljud nu den 29onde, i vecka 18. Nervigt! Har nog  fortfarande inte riktigt fattat att vi ska få ett barn till.. Det känns så himla konstigt på något sätt. Nästan hela min värld är Ellie. På gott och ont. Hela dagarna är det Ellie, Ellie, Ellie. Och snart kommer det en liten person till som också blir hela min värld. Hur ska det bli? Jag är nog mest rädd och nervös över att Ellie ska känna sig åsidosatt och att jag inte ska räcka till. Nicco kommer ju va hemma med en tid men han börjar ju jobba sen. Men klarar andra det blr väl jag med klara det?! 


Badmonstret 

Kalkon

Kategori: Allmänt

Idag har vi käkat kalkon med niccos sida av familjen. Blev gott för att vara första gången jag lagat det. Det viktigaste är ju såsen. Och den blev ganska bra. (Inte riktigt som mammas men nära). Min mamma är världsbäst på sås så det är egentligen inte okay att jämföra med henne. 

Ungarna krigade lite men sen blev det lite kramar och kusinen ville sova över fast att vi har spöken och nicco skulle äta upp honom i sömnen. Roliga ungar! 




Hästtjej! 

En storm till

Kategori: Allmänt

Vilken pissnatt! Dessa graviddrömmar har väckt mig var och varannan timma. Drömde om isvatten och skulle gå upp och dricka det hela tiden.. Jäkla lurigt för jag var inte ens törstig! 

Idag vet jag inte riktigt vsd vi ska göra. Är väldigt uttråkade och hade gärna hittat på något men det blåser ju en del idag.. 



Nyvaken efter middagsluren

2014

Kategori: Allmänt

Nyår är en tid för tillbakablick. Vad hände 2014? Början av året kommer jag knappt ihåg! (Bra med blogg så man kan kolla tillbaka). I våras blev Ellie stor, började krypa och sedan tätt efter gå. Sommaren var varm och vi var en del i stugan. Hemma viftade vi mest bort blinningar och getingar, aldrig varit med om liknande år till att ha äckeldjur. Vågade knappt vara ute i trädgården. Vi gifte oss och hade namnfest för loppan 5 juli. En dag att minnas! Syrran blev efter hårt slit äntligen lärare som firades med stor fest och sen fyllde loppan 1 år. 1 år!! Det vackraste ordet jag någonsin hört kom och jag fick äntligen veta hur det är att bli kallad för "Mamma". Magiskt. Hösten kom och den var la lite tradig. Hände inte så mycket. Vi var ofta och badade i simhallen, var på lekland och längtade efter julen. I oktober fick vi veta att mitt konstiga och deppiga humör berodde på att det skulle komna en liten till familjemedlem till oss. Ett syskon till Ellan. Jag mådde fruktansvärt dåligt och trodde jag skulle bli sjuk i huvudet. Men humöret bättra på sig och   lyckan ersatte illamåendet! Nu längtar vi efter dig lillasyster/lillebror. Julen var riktigt bra och vi hade en riktigt lugn nyår. 
Där har vi året i riktigt korta drag. 2015 är jag skräckslagen inför. Ett barn till. En förlossning till. De säger ju att ett barn är inget barn.. Två barn är tusen barn.