sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

V.24

Kategori:

Nu går veckorna fort tycker jag. Snart ska vi till bm igen och lyssna på lillans hjärta och mäta magen, blir kul. Men jag tycker det är ganska skönt att "slippa" gå till bm, det mesta kan man läsa sig till på nätet eller ringa och fråga sjukvårdsupplysningen så jag känner mig ganska trygg ändå. De senaste dagarna har jag börjat tänka mycket på förlossningen.. Samtidigt som man längtar dit är jag livrädd.. Tänk om det händer något? Tänk om allt går åt pipan? Fast sen tänker jag att kvinnans kropp är gjord för att föda barn och att det oftast går bra utan större komplikationer.. Tänk att få ut sitt barn, vilken lycka!

V.24 nu! Så det är ju inte jätteeeelänge kvar!





Det blev en trip till gekås.

Kategori:

Jag, syrran och mamma skulle en "snabbis" till gekås. Hur man nu kan tro att något kan gå snabbt med carro i ett varuhus? Den lilla spillevinken får ju inte missa någon vara. Men vi har haft en fin dag med många fynd, trötta ben och knäskålar som värker. Tack för idag!

Lördag.

Kategori:

Nytt projekt startat av killen. Aldrig kan vi få ha huset städat och fint. Jag tror att någon vill ha klart så mycket som möjligt innan juli och det är ju bra men det hade varit skönt med en liten paus från rörigheten, penslar och färgburkar..

Oj.

Kategori:

Nu går jag och lägger mig. Efter en riktigt dålig natt med klåda och ligamentsmärta samt en nattuggla i magen är jag helt finito. Natti natt!

Morgon v.23

Kategori:

Idag känner jag mig ganska pigg och ska slänga upp lite byggfix och måla lite på listerna. Sen tänkte jag försöka gå en längre promenad med telda. Sist jag var ute och gick fick jag nån jäkla kramp i magen och låren, antar att det är det som kallas foglossning.

Idag går vi in i vecka 23, yiiihoo!


Soffmys

Kategori:

Kommer in i vardagsrummet och får syn på dessa två myskorvar. Mina myskorvar. Snart blir vi fyra, tre tjejer antagligen som myser i soffan :)

Ny vecka

Kategori:

Hur är det möjligt att det är måndag igen?! Helgerna går vansinnigt fort. Vi har tittat lite spjälsäng, varit på trehundra loppisar och blivit klara med rummen men ändå känns det som att man inte gjort något på hela helgen!

Nu ska det börja handlas till lillan! Vette tusan i vilken ände vi ska börja? Vad behöver en bebis i inredningsväg? Ingenting egentligen! Säng och klädförvaring.. Lite mysiga mattor att ligga på, kanske något babygym? Vad vet jag.
Nu har jag även hört att det är bra med två sängar.. Eftersom vi har ett tvåvåningshus och oftast är på nedervåningen bör hon ha en sovplats nere med. Jaha, någon trevlig liten vagga kanske? Eller lägger man i vagnen? Just det, det där med vagn med ja.. Det är det värsta jag varit med om! Fattar ingenting. Mjuklift, hårdlift, gummidäck eller plasthjul? Reglerbara handtag, vikt, ihopfällbar, svängbara hjul.. Jag som inte ens kan fatta ett beslut om vad det ska lagas för mat en dag! Men det lutar åt en svart emmaljunga iaf.


Torsdag

Kategori:

Snö har vi fått igen.. Älskar snön och vintern men inte riktigt i mitten av mars när man väntar på våren. Nu vill man liksom sitta i solen med sin kaffekopp med converse på fötterna och en tunn liten jacka på sig. Åhh, bo i Hbg och gå runt i stan i vårsolen, se när uteserveringarna öppnar, äta glass och hänga på gröningen.. Dricka en cider vid kärnan och titta ut över stan och sundet.. Tura! Åhh Helsingborg! Jag saknar dig!

Lång dag

Kategori:

Var ute i trädgården i 5 timmar! Klippte buskar, rensa i rabatterna och passade på att elda upp litta skit med. Nu sätts det upp lister.. De tar aldrig slut de där jäkla listerna!

Hallå v.22

Kategori:

Och hallå graviditetsklåda! Kul att du också bestämde dig för att titta fram. Nu kan du också hålla mig vaken på nätterna och göra mig galen.. Nu börjar det bli tungt och jag känner mig mest tung och osmidig. Som en heffakkump. Men en lycklig heffaklump! Jag hoppas verkligen inte att jag går upp så mycket mer nu..


Lördag

Kategori:

Bakade en tårta i all tristess. Blev ful men god. Och vad ska man göra nu då? Trodde det skulle bli fint väder och hade planerat att hålla på lite i trädgården och ta ut grillen för första gången i år men det blåser storm ute.. Bläää vilken tråkig dag. Hoppas kvällen blir bättre!


Glass kanske?

En litens första skor

Kategori:

Har kollat efter dessa i babyskor men har inte hittat dem i butik än. Detta måste bli hennes första skor!

Prinsessgardiner

Kategori:

Jag älskar verkligen ikeas "prinsessgardiner". Har nog 15 par! Men det gör ju inget när de kostar 39kr/paret.

Lilla loppan

Kategori:

Teld är på bättringsvägen men fortfarande lite pasig. Igår matvägrade hon för att sen spy 3 liter galla på det nylagda golvet.. Det är något som är fel med hennes mage tror jag, tippar på magkatarr eller irriterade tarmar som kommer och går. Hon mår såhär några ggr i månaden så nu får vi göra något åt det. Det blir endast hundmat och hundgodis nu, vilket känns tråkigt för hon älskar verkligen "människomat". Men nu är det som det är och vi får testa detta innan vi beger oss till hunddoktorn.


Mitt hjärta

Kategori:

Första kläderna inköpta

Kategori:

I söndags var vi på gekås och tittade på babykläder för första gången! Går in i v. 21 idag så det är väl på tiden. Eftersom det blir en sommarbebis behöver hon nog inte så mycket kläder den första månaden om det inte blir en kall sommar. Så det får bli mer höst och vinterkläder senare. Hon har väckt mig ett par gånger nu den lilla, buffar och vänder och vrider sig. Nicco kände henne för första gången i måndags! Det är en mycket speciell känsla vill jag lova! Och det är så skönt att känna henne så mycket nu, hade det inte varit för det och faktumet att magen är i vägen ibland hade jag inte vetat att det var ett barn därinne, så oförskämt bra har jag mått de senaste 2 månaderna! Fast denna veckan har jag börjat känna mig tung och osmidig och kan inte gå långt innan det börjar värka i ben och fötter..


Att leva i en röra!

Kategori:

Det gör mig tokig! Saker överallt som bara flyttas runt och inte hittar sin plats. Jag kan leva med lite damm i hörnen och en full tvättkorg men jag blir fan deprimerad när det är saker överallt.. Kläder i högar, gardiner på golvet, slipdamm och tomma förpackningar.. Blä vad tråkigt!

On the road

Kategori:

På väg till Hbg med syrran och Stefan. Är taggad på ikea nu när det snart är klart hemma. Killarna lägger golv nu så förhoppningsvis äre klart när jag kommer hem.


Snygga syrran!