sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Loppis

Kategori:

Vart på loppis igår och hittade en skänk till hallen. Har letat efter något att ha där lääänge lääänge men har aldrig hittat något med rätt mått eller förvaring. Plötsligt händer det, där stod den! Med en prislapp på en tjuga var det inte så mö att snacka om.. Så nicco slipade den igår och idag är det min tur att målartvätta och måla.

Härligt!

Yees!

Kategori:

Nu har vi bestämt oss för vad det blir för vagn! Och det är jäkligt skönt. Hittade faktiskt en som var jättelik den vi ville ha från emmaljunga, med svängbara hjul fram, stooor varukorg under och den kostar hälften av vad emmaljungan kostar. Happy, happy day! Och så får msn babyskydd till denna! Fantastiskt!

V.28

Kategori:

Ny vecka igår! Okay, jag trodde det började bli tungt för några veckor sedan, nu börjar det bli tyngre och jobbigt att andas.. Rörelserna från lillan är annorlunda med. Innan kände jag buffar och sparkar och nu känner jag även när hon rör på sig typ vänder sig och så.. Svårt att förklara. Nu börjar det kännas att det faktiskt ska komma ett barn till oss. Alltså på riktigt! Och jag börjar känna att det hade inte gjort något om tiden går mega snabbt så jag slipper va gravid mer. Det är mysigt med magen och häftigt att vara gravid men jag kommer inte ens ihåg hur det är att inte vara gravid?

Morgon

Kategori:

Efter nätter som denna är jag väldigt glad för att jag inte jobbar. Stackars alla kvinnor som får avslag från försäkringskassan när de mår dåligt och sover dåligt. Visst det är ingen sjukdom att vara gravid men ibland är det inte roligt. Kanske man inte sovit ordentligt på flera nätter, mår illa, yrsel, huvudvärk.. Jobbade sista passet i v.15 tror jag, hade det inte varit ett så tungt jobb med mycket tunga lyft och fan farliga maskiner o fan så hade man kunnat jobba ju men fy.. Tur och otur att bara vara timmis!

Barnvagn

Kategori: Allmänt

Igår var vi och tittade på barnvagnar. Visste ni att man "ska" beställa barnvagn 3 månader innan bebisen kommer om man beställer från butik? Det betyder alltså att det redan är försent! Eller att vi måste beställa nu. Den vi hade tänkt oss var en utgående modell så alla delar fanns inte kvar.. Och den fanns bara i grönt och blått. Bläää!
 
Men vi hittade en jättefin som var extremt lätt att köra och som vi fastnade för direkt. Det är en Emmaljunga med svängbara framhjul, vilket gör den väldig smidig att gå med. Priset inklusive ligg och sittdel var 8.200kr vilket var ett par tusingar mer än vi tänk oss så nu är frågan om vi ska beställa en sån eller om vi ska vänta och kolla efter en annan vagn.. Jag tyckte nog vagnen var värd pengarna för det är en ordentlig vagn som har en lite längre liggdel än vanligt vilket betyder att barnet kan använda liggdelen längre än med andra 
 
 
vagnar...                                                                                                                                                                                                                                          
 
 
 
 

Helg igen

Kategori:

Just det, v.27 är vi inne i nu och magen växer och växer. Det är så konstigt när man glömmer bort att man är på tjocken! man håller på med något och är inne i det så ska man plocka upp något och kommer på att magen är i vägen för att böja sig normalt.. Eller så ska man öppna en dörr eller något där det är lite dåligt med plats och så öppnar man dörren in i magen nästan. Eller när man suttit eller legat länge och ska resa sig upp snabbt och gravitationen vinner några gånger innan man kommer upp.

Btw! Ikväll ska vi äta smörgåstårta! Nooom nooom.

En man i plast

Kategori:

Nu får man la säga att våren är här! Som vi väntat på den jäklen..

Hörde ni om juden (ortodox) som plastat in hela sig och satte sig på ett flygplan för att ta sig från plats A till B? Bilder på denna man har cirkulerat lite överallt på nätet. Han sitter på ett plan och läser tidningen som om allt är i sin ordning. Folk trodde att det var p.g.a att vi kvinnor är så smutsiga så hans religion säger att han inte får ha någon kontakt med kvinnor som har mens och det blev ett jäkla liv på feministerna. Den förklaringen fick mig att skratta för mig själv och samtidigt skaka på huvudet för religionens vettiga regler och människans ständiga dumhet gällande mycket av religion. Samtidigt funderar jag på om jag hade kunnat hålla mig från att peta hål på plasten och ge honom lite av mina smutsiga mensbakterier eller vad det nu är han är rädd för..

Men det som var det roliga var att detta inte alls var anledningen till varför han plastat in sig. Härligt tänkte jag att vi kvinnor kanske inte är så smutsiga ändå! Den riktiga anledningen var mycket logisk. Han skulle antagligen flyga över kyrkogårdar och som vi alla vet är det där vi begraver de döda. Och han får inte ha någon kontakt med döda eller vara i närheten av döda så för att skydda sig plastade han in hela sig.
Att han var sådär 10,000 m över kyrkogården var tydligen inte tillräckligt, inte heller flygplanets stål skyddade honom! Men plasten, den är ogenomtränglig... Och vi kvinnor är inte så smutsiga.



Bm

Kategori:

Nu har vi varit och lyssnat på bebishjärta! Så häftigt att höra ett hjärta inuti magen! Allt var bra förutom att jag hade dåliga järnvärden så jippi till det. Magmåttet låg bra men något i överkant så allt är i sin ordning.

Lilla stollan, vi läääängtar efter dig!

V.26

Kategori:

Trött och tung beskriver mig bra nu. Sover extremt dåligt. Ligger i någon sorts halvsömn och vrider och vänder mig. Hittar inget bra sätt att ligga på då det egentligen bara är vänster sida man ska ligga på. Går upp vid 04 efter att ha legat vaken ett tag och använt alla svordomar jag vet.. Bläääää. Men tiden går ganska snabbt nu, veckorna flyger förbi. Hoppas bara Nicco blir klar med sitt körkort innan hon vill ut..



Vetskap.

Kategori:

Jag vet att jag kommer älska dig alltid. Du gör mig lycklig varje dag, även när du gör mig vansinnig.

Ever thine, ever mine, ever ours.


V.25

Kategori:

Påskhelgen flög förbi och nu är det helg igen. I veckan har lillan fått sin framtida spjälsäng med tillbehör av sin framtida farmor! Den är så fin så.

Annars har vi varit på banken och pratat pensionsplacering, haft besök av två gigantiska, numera avlidna husspindlar och stängt av värmen i huset.
De där jävla asen, spindlarna.. Hur fan kommer de in när man har stängt alla ventiler och knappast har dörrar och fönster öppna? En sak har jag lärt mig iaf, finns det en finns det fler..