sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

6 månader

Kategori: Allmänt

Nu börjas det säger dem. Mycket händer i barnets liv och utveckling from denna ålder. Lära sig krypa, stå och gå. Säga ord som vi vuxna förstår. Inte helt omöjligt att få höra "mamma" snart då! Jösses. Man får hålla hårt i hatten för nu går det undan! 
Jag funderar mycket på hur hon kommer bli, alltså personlighetsmässigt? Och hur mycket eller kan man ens styra det som förälder? Jag vill ju såklart att hon ska bli en go och glad tjej! Jag vet inte men jag tror att det hjälper om man som förälder är glad och positiv, ler och skrattar mycket. Busar och har kul och försöker att inte tjafsa och ha dålig attityd. Man blir ju gladare av att ha glada människor runt sig! 



Loppan 1/2 år!

Kategori: Allmänt

Kvällen spenderades först hos doktorn med diagnosen förkyldningsastma.. Usch och tvi! Stackars lilla stumpan.. Men kvällen avslutades bra med hennes första tårta! 




En ängel i mitt kök

Kategori: Allmänt

Jag har en ängel som jag fått av syrran för att hon inte ville ha den längre. När hon kom med den hängde jag bara upp den på ett fult ställe där det fanns ett spik. Jag har vait på g att ta ner den hundra gånger för den passar inte där, men alltid är det något som stoppar mig. Den har suttit där läääänge nu. Den har tom spindelnät på sig! Men jag kan inte ta ner den! Något i mig säger att den ska sitta där och titta ner på mig när jag diskar.. Så den får la hänga där. 



Små bissar

Kategori: Allmänt

Igår kände jag något litet i underkäken på loppan och idag såg vi två små bissar längst fram! Ajajaj sluta amma snarast! Hehe! 



Jobbig natt och tidig morgon

Kategori: Allmänt

Precis såhär



Börjar bli tomt

Kategori: Allmänt

Det märks när man inte varit på gekås på ett tag. Det börjar sina lite här och där. Många kallar det skit, jag kallar det ekonomiskt. Att köpa våtservetter på konsum kostar dig ca 25-40kr per paket med 50-72 sevetter i. På gekås kostar ett paket typ 7 spänn! Nästan allt till detta hushåll handlas på gekås. Utom kläder. Eller ja nån tröja eller ett par leggings men det brukar inte bli så mycket kläder längre. Tycker de har blivit sämre med snygga kläder där.. Kläder till den lilla har det inte heller blivit så mycket på gekås, gillar inte deras sortiment så jättemycket. Är la mest okay kläder, inget jättefint direkt. Men men det är alltså dags för en tripp dit.. Jävla helvetes körkort.. 

Nattamat

Kategori: Allmänt

Har läst en del om sovmetoder för barn för jag känner att det där med att inte sova hela nätter börjar bli otroligt jobbigt. Det finns hundra olika metoder men jag gillar de inte alls. Att hon ska sova i sin säng på sitt rum är helt främmande för mig. Tänk om jag inte hör henne? Eller att hon ska ligga och skrika tills hon somnar själv? Helt ofattbart tycker jag! Jag lägger henne i sin säng som står brevid vår och sen vaknar hon efter ett par timmar och vill ha mat och sen sover hon hos oss i sängen tills det är dags att gå upp. Jag vill gärna ha henne i sängen men jag önskar verkligen att hon inte vaknade så ofta för mat. Och jag vill inte ge henne välling, vilket många gör så att barnet sover längre på natten. Så vi får la fortsätta som vi gör då. Kanske ska börja med att vagga henne istället för att ge mat på natten? Så kanske hon vänjer sig av med matandet.. 



När det knackar på fel dörr

Kategori: Allmänt

Vi har två ytterdörrar eftersom vårt hus tidigare varit 2 lägenheter. Den ena dörren som vi inte använder är den man ser först när man kommer till huset så alla som inte känner oss knackar ju på den. Och då vet man att det är något skumt på gång. Då är det tv-licensen, jehovas eller någon som säljer något. Den dörren öppnas aldrig! Knackar det på den springer man åt andra hållet för att undvika faran. Tv-pejlarna fångade mig nästan en gång.. Farlig dörr helt enkelt! 




Sitta själv

Kategori: Allmänt

Loppan kan numera sitta själv! Krypa vill hon inte ens lära sig verkar det som då hon absolut inte vill ligga på mage nån längre stund! 





Måndag igen

Kategori: Allmänt

Snart blir ju Ellie 6 månader som sagt. Nicco börjar undra lite försiktigt när vi kan låta någon passa henne några timmar. Inte så att han vill lämna bort henne men han vill nog hitta på något och har snackat om att han vill gå ut och äta en lördag eller så. Jag tycker det är lite onödigt att ta med henne ut en lördagskväll när folk är fulla och högljudda.. Inte för att det är något fel med det men jag känner mig inte bekväm med en bebis på wild west en lördagskväll. Möjligtvis en vardag. Och jag ammar ju fortfarande så det blir lite svårt att lämna bort tösa. Jag har ju bara varit borta från henne som längst 5 timmar och kanske 3-4 ggr i hennes liv så det blir nog tuffare för mig än för henne! Jag hade inte kunnat slappna av om jag lämnat bort henne, därav hade jag inte haft en rolig kväll. Jag tycker att hon är för liten ännu. Det får nog gå några månader till innan jag kan vara trygg med att låta någon annan ha henne. Sen att hon är så mammig gör ju inte saken lättare heller.. Men jag tycker att man ska curla bebisar! Jag tror det ger trygga och nöjda barn. Men nu pratar vi om bebisar och inte 2-3 åringar eller ännu värre, tonåringar.. 

Mia skäringer

Kategori: Allmänt

Har ni läst hennes senaste krönika? Hon pratar om lycka och att vi alltid ger skenet av att alltid vara så lyckliga även om vi mår pest. Hon ville inte ge fotografen ett stort leende när hon skulle plåtas för att hon inte kände för att le just då. Hon är fantastisk den där Mia! Hur kommer det sig att vi är så jäkla lyckliga men ändå håller på att förbättra våra liv hela tiden? Vi vill alltid ha något bättre, lite mer av allt. Aldrig är någonting nog. Bli smalare, få ett bättre jobb, större hus, ny bil osv. Kyl och frys är fullproppad med mat och ändå vill vi ha något som inte finns hemma att äta. Måste man alltid vara så jäkla lycklig? Kan man inte få lov att låta bli att le nån gång ibland? Även om man i grund och botten är lycklig och har tak över huvudet och mat på bordet? Alla har vi nog våra krämpor och orostankar som ingen ser eller vet men vi är lyckliga ändå. Men ibland kan man väl få lov att inte le? 

Kärlek

Kategori: Allmänt

Idag slog lillan sig för första gången i sitt liv. Pang rakt ner med huvudet i en bricka som stod på bordet. Skrik i 5 sekunder då mitt hjärta gick i tusen miljoner bitar men så va det bra med den saken. Hon fick nog inte ont utan blev nog mest överraskad över vad som hände.. Snart ett halvår gammal, lilla loppan! 


Love the hair! 

Du vet

Kategori: Allmänt

Ellan har börjat få smaka mat mer och mer och det är ju så jäkla noga med vad de inte får äta och vad de får äta. Och tydligen måste man fråga bvc om allt innan man ger något alls.. Man ska endast ge sånt som är gjort för bebisar i just den åldern de är just nu. Vilket med andra ord är gröt som kostar skjortan och burkmat som är ganska dyr. Ganska dyr om man jämför vad det hade kostat att göra det själv. Hur bebisar i alla tider har överlevt är helt jäkla otroligt! Nu skiter jag faktiskt i vad folk säger. Hon får mat som jag gjort själv också. Havregrynsgröt med mosat äpple är ju jättegott! Jag tror att det är bättre än helfabrikat oavsett vad de säger! 



Januari

Kategori: Allmänt

Det blir tydligen ingen vinter sa de på nyhetsmorgon. Får det verkligen gå till så? Tänk om det hade varit sommaren, nä det blir ingen sommar detta året.. Vilket jäkla hallå det blivit då. 

Igår var vi och köpte dammsugare! Så jäkla glad över en dammsugare. Den andra åkte ut med en jäkla smäll innan jul. Jag och dammsugaren hade varit ovänner ett bra tag över att munstycket släppt och en slang som inte ville sitta kvar men när den där grejen man håller i inte ville hålla sig uppe utan man fick dammsuga som en pygme fick jag nog. Den åkte ut på gården med full fart ut i regnet. Det kändes så skönt att ge igen! Nu har jag en ny fin med fjärrkontroll i handtaget, längre sladd och så är den tyst med! 





Borsta "tänderna"

Kategori: Allmänt

Efter att ha spanat in mig borstat tänderna med stora ögon fick lillan en egen tandborste. Den gör susen på kliande tandkött verkar det som för hon älskar den! 


Nyvaken med snyggaste frillan! 

Nyår

Kategori: Allmänt

Detta nyåret blev lugnt och sansat. Var på nyårskalas hos Mackan och Mikaela och halvvägs in slulle vi hälsa på vänner men lillan däckade i min famn när hon käkade så jag stannade hemma med henne. Ville inte väcka henne när hon sov så gott efter en del "munvärk". Hon vaknade till vid 23.45 och då jäklar gick det undan med mat och klädsel för att skynda ut till fyrverkerier och en skål!