sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Att inte bry sig på samma sätt

Kategori: Allmänt

Innan brydde jag mig för mycket om hur andra såg mig. Både kroppsligt och till sättet. Nu bryr jag mig inte alls på samma sätt. Jag ska fan bada även om magen väller över och låren är fulla av celluliter. Jag skiter i vilket! Det är såhär jag ser ut. Och en sak kan jag säga i ärlighetens ord. Jag trivs faktiskt oftast med mig själv rent kroppsligt. Jag är tjock men jag har mått dåligt över det så länge och vill inte hata min fantastiska kropp som har fött ett liv och producerat mat till en bebis. Jag har för fan en frisk kropp! Sen har allt två sidor. Rent faktamässigt skulle det inte skada att gå ner 10 kilo och äta nyttigare, men vi vet inte hur länge vi får lov att vandra på jorden. Så jag tänker bara gilla det istället! 

Denna dam med sina skor alltså. Skor skor skor! Hon pekar på sina fötter och ler stort. 

Ett år sedan

Kategori: Allmänt

För ett år sedan kom du till oss älskade lilla barn. Förändrade allt och gjorde världen till en helt annan plats. Så mycket glädje. Så mycket oro. Så maktlös över kärleken till dig mitt lilla barn. För dig gör jag allt. Min kärlek till dig kommer aldrig att förminskas eller förändras. Vad du än gör ska jag vara din trygghet och du kommer alltid kunna komma till mig med alla livets små och stora bekymmer. Ibland kanske du kommer att göra det och ibland inte. Men det gör du som du vill. Bara du vet att jag finns här. Jag skall aldrig döma dig för dina misstag eller val, jag vill bara dela dem med dig. 

Du kommer att bli lycklig. Du kommer att bli förtvivlad. Du kommer att få ditt hjärta krossat av någon. Du kommer känna glädje men även sorg. Men även sorg och besvikelse har en plats i ett liv. Det gör dig starkare och mer uppmärksam på det goda i livet. 
Min älskade dotter jag älskar dig så jag spricker! Du har lärt mig mer om mig själv än något annat. I dig ser jag mig. 


❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Varmt

Kategori: Allmänt

Denna värme. Herregud att vi inte smälter! Tur vi har fått upp poolen och kan svalka oss. Har inte badat såhär mycket sen jag var liten. Nästan så jag snart får fjäll eller fenor. Imorgon väntar nog gekås. Får kolla om där är kö först. Allt är slut hemma och skulle behöva några fler presenter till loppans dag.



Sandhamn igen

Kategori: Allmänt

Och så spenderade vi några dagar till i sandhamn! 











Stugan

Kategori: Allmänt

Hemma igen efter några dagar i stugan. Varför tar man inte mer kort? 1 kort är vad jag har tagit sen i söndags.. 
Vi har haft det gött. Solat, grillat, varit vid stranden.. Ja och sprungit efter en galen liten tjej! 


Okay jag tog 2 bilder, en på kopparödlan med!


Ständig städan

Kategori: Allmänt

Med småbarn spelar det ingen roll hur ofta man städar och plockar. Tror jag plockar upp från golvet 10 ggr per dag och ändå ser det aldrig städat och rent ut. Innan räckte det att jag städade 1 gång i veckan ordentligt men nu städar jag nästan varje dag för fasen. Den där dammsugaren kommer aldrig in i städskrubben för den används så ofta. Jag gillar inte att ha oreda runt mig, men Ellie måste ju få leka runt med grejer och leksaker. Annars älskar jag att städa. Men nu när det blir skitit direkt igen är det inte så kul längre! 




Kolla in minen! Somnar när som helst minen.. 

Sommardagar

Kategori: Allmänt

Ska tydligen vara ordentlig sommarvärme nu. Börjar faktiskt bli lite trött på det nu.. Jäkla flugor och smålryp. Vi kan knappt va i trädgården pga alla bromsar/blinningar. Det måste vara ett sånt år för vi har aldrig haft så många innan.. 



Sjuk

Kategori: Allmänt

Nu börjar jag nog pigga på mig lite tror jag.. Jädrans hals och näsa. Jag har tom haft feber! Det brukar jag aldrig ha även om jag är ganska kass. Nicco trodde inte jag var klok när jag hade frossa inne när det var över 25 grader! 





Plocka hallon

Kategori: Allmänt

Så snabbt allt går nu med loppan! Hon nästan springer nu. Förstår att vi ska gå ut när man tar på henne skorna, pekar på vagnen när hon vill gå ut, tar fram majskrokarna och ger dem till mig så att jag ska ta ut en ur påsen till henne, hämtar saker man pekar på, plockar hallon själv.. Jösses nu går det undan. Det är bitterljuvt (säger man så?). Det är häftigt att se hur mycket hon tar in hela tiden men samtidigt känns det som att den lilla bebisen Ellie försvinner på något vis.. 



I böckernas värld

Kategori: Allmänt

Innan jag väntade Ellie läste jag en hel del. Älskar den känslan att försvinna in i en bok. Jag älskar ju att försvinna i allt.. böcker, tvserier, film, spel.. Men det är något speciellt med just böcker. Iaf, nu har jag börjat läsa igen när hon sover. Började där bokmärket låg sen sist, i 50 shades of Grey. Gillar mer att läsa på engelska än svenska på något märkligt vis? Jaja. Den där Mr. Grey alltså. Fan jag gillar de böckerna. Inte för den något snuskiga tonen utan för hans kärlek till Ana. Den där kärleken som vi alla drömmer om. Omtumlande, totala, galna, helt från vettet jäkla besatta kärleken. Den som man undrar finns. Nu är ju jag en gift kvinna och är helt och hållet kär i min man, men ni vet vad jag menar?! Nykär livet ut kanske? Så som det var innan disken skulle diskas och hyllan dammas, maten skulle lagas och räkningarna betalas.. Så att. Ja, jag har alltså börjat läsa igen. 




Snart 1

Kategori: Allmänt

Vår älskade lilla Ellie fyller snart 1 år! 
Denna fantastiska lilla människa alltså. Full fart framåt, pilla på allt och lämna ett virrvarr av saker efter sig. Hon har härlig energi och en vilja av stål.
Vill oftast vara i knät eller i ens famn, tungt men mysigt med. 
En liten busunge som inte har långt till skratt även om hon är ledsen eller arg. 
Jag älskar dig. Min underbara lilla tös. 
❤️


Sandhamn

Kategori: Allmänt










En som gillar regn

Kategori: Allmänt



Loppan tyckte det var fantastiskt roligt att springa ute i regnet! 
Hon skratta högt och med hela ansiktet! 
Sen var det ju mysigt att va omfamnad av badhanduken i pappas famn med. 

Följa fotspår

Kategori: Allmänt

Ja så gifte vi oss på loppans namnfest. Som mamma och pappa gjorde på syrrans dop. Ingen visste någonting! Möjligtvis hade de små, små misstankar. Nicco och jag stod i trädgården när gästerna kom tillbaka från en tipsrunda för Ellie vi skickat iväg dem på och det tog lite tid innan de fattade vad som skulle hända ;) Det var fantastiskt att se deras miner när de såg oss och fattade att vi skulle vigas! 

Precis som jag alltid tänkt att mitt bröllop skulle vara. (Visst hade jag kunnat gifta mig och ha hela tjofaderittan med, men det är inte helt jag och inte Nicco heller). Bara enkelt, fint och de närmsta där. Och att dela den dagen med Ellie och hennes namnfest kändes underbart! 

















Gift kvinna

Kategori: Allmänt



5 månaderssoffan

Kategori: Allmänt

Soffan är klar. Var god och ignorera det vita bodet och ankan på marken! 




Snart kalas

Kategori: Allmänt

På lördag ska vi ha namnfest för loppan. Och jag har beställt kläder i goood tid till både mig och loppan. Inget jättefancy så men ändå nya kläder. Tror ni att jag fått mitt paket från gina tricot? Nä. Och det är snart 1 månad sedan jag beställde. Har haft kontakt med dem och de vet inte vart mitt paket tagit vägen och de ville inte skicka ett nytt paket. Men de tyckte att jag skulle betala fakturan, för paketet kommer nog fram snart.. Sen fick jag en returbekräftelse. Se paketet har nog legat på posten i laholm och nu skickats tillbaka till dem. Jäkla skit! Va på maxi igår för att köpa något annat men där fanns ju verkligen ingenting.. Så jag får nog va naken på lördag! 


11 månader

Kategori: Allmänt


Denna busungen har passerat 11 månader! Hon är så härlig att hänga med nu. Det har hon ju alltid varit men nu är hon mer en person liksom. Hon  skrattar och busar och visar, pekar och går som att hon druckit en flaska whiskey. Hon är fortfarande väldigt mammig men det går jättebra med andra med. Oftast! ;)