sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Mellandagar

Kategori: Allmänt

Nu har alla tomtar åkt bort och bara julgran och stakar finns kvar. Adventsljusstakarna får vara kvar ett tag till men granen ska ut snart den med. Det händer inte så mycket nu i mellandagarna, nicco snodde min tatueringside och stack för att sätta den på kroppen och lillan tar sig en powernap på soffan. Jag ska försöka få fason på hemmet nu när tomtarna åkt ut. Har lite nya grejer som ska få komma fram! Både födelsedagspresenter och julklappar! 



Helger

Kategori: Allmänt


 
Öppnar första julklappen på julaftonsmorgon med lite hjälp av farbror Robin. 


På med tomtedressen och så rullar lillan runt helt själv under julgranen! 


Julafton 


Julklappsutdelning! 

Testar nya gåstolen, funkar finfint! 


Utelåsta på juldagen efter julfirande nr.2 


Smakar på julklapparna på annandagen


Gåstolen är jätterolig! 


Annandag

Kategori: Allmänt

Idag trodde jag nästan att jag skulle ha varit lite bakis men så blev det inte! Om inte sjukan kommit till både syrran och mig så var planen att åka till strandhotellet. Men men vad är väl en bal på slottet?! 



Julafton

Kategori: Allmänt

Vi hade en väldigt fin julafton men nästan alla var lite sletna och sjuka! Nicco och jag åkte också på sjuka tillsammans med syrran och lillan.. Men bra har vi haft det! 



Sjukstuga

Kategori: Allmänt

Alla verkar ha någon slags sjuka i vår familj! Ellie är för första gången förkyld, carro med sitt öga, nicco har ont i magen och jag har ont i halsen. Hoppas vi alla blir friska till julafton.. 




Lilla trollunge

Kategori: Allmänt

Min lilla rötocke! 




Ha sitt hjärta utanför kroppen

Kategori: Allmänt

Nu börjar man kunna mysa lite med lillan. Man kan lägga henne i knät eller mot sig och hon vilar sitt huvud mot en och bara ligger och tittar. Utan att försöka komma upp eller ställa sig upp. När man går runt och bär henne händer det att hon vilar sitt huvud mot en och det är det allra mysigaste som finns! Eller så är det mysigast när hon ligger och sover i min famn. Eller okay allt är myyyysss! Här är lite pappanyyyysss!



Julkänsla?

Kategori: Allmänt

Vart är den där julkänslan? Det är julafton strax och jag känner det inte! Kan det vara pissvädret, det är ju inte kallt ute för 5 öre. Hade julkänsla när det kom snö i 5 minuter.. Kan vi inte flytta julen till januari? Försöker med julmusik, slå in julklappar och sjunga "hej tomtegubbar slå i glasen" men ingenting händer.. 



Moster var poppis igår! 

Mammagris

Kategori: Allmänt

Ellie är en riktig mammagris. Men det är förståligt eftersom jag alltid är med henne?! Vissa dagar är bättre än andra. Ibland kan jag lämna rummet utan att hon störttjuter.. Nicco försöker och försöker men hon börjar strecka sig efter mig och skriker som en tok. Jag hoppas och tror att det bara är en period. Annars blir det ju bara jobbigt för mig och för henne. Vad ska man göra? Låta henne va hos Nicco? Det lättaste är ju om jag tar henne, hon slutar gråta och blir nöjd men jag vill ju att hon ska känna samma trygghet hos andra med och speciellt sin pappa. Men som sagt, det kanske bara är en period? 





Trög eller smart?

Kategori: Allmänt

Hunden i familjen driver mig till vansinne emellanåt. Hon vet precis vad hon får och inte får göra och gör aldrig något hon inte får när man är i samma rum. Men när man inte ser henne, då gör hon som hon vill. Drar runt på hundmaten i halva huset, knökar ihop mattorna, dricker i duschen och lämnar mörka tassavtryck på mina vita mattor, lägger sig i Ellies gym eller filtar, kissar på mattor eller gardiner, försöker komma upp på tvbordet osv. Kommer man in i rummet och ser att hon skäms, då vet man att något av det ovanstående har skett. Öronen viks långt bak och hon tittar inte åt ens håll. Alltså vet hon att hon inte får men skiter i vilket.. Undrar om det är av dumhet eller smarthet?! Hon vet ju att hon aldrig får något "straff" mer än orden "vad har du gjort, fyyyyyy dig". Jag vet ju det där med flockledare och att det är jag som bestämmer och det tror jag hon vet, oftast.. Hon får aldrig gå före mig på promenader om jag inte säger varsågod och då springer hon som tusan och när hon får mat äter hon inte utan att jag sagt varsågod. När vi äter får hon inte tigga utan ska ligga på avstånd och det behöver jag inte ens säga till om längre om det inte är andra som är med och äter för då tror hon att hon får mat av dem.. Just för att andra har matat henne när vi äter. Det är ju självklart viktigt att det alltid är samma regler som gäller när det gäller hundar och oftast så är det ju ens eget fel att hunden inte fattar för att den får göra det ibland. Jag menar en hund som inte får ligga i sängen, får aldrig ligga i sängen. Inte "bara för att det är lördag och vi ska mysa får du ligga i sängen" för det förstår ju inte en hund. Sen att hon får ligga i mammas säng när hon är där spelar ingen roll, och när vi är hos niccos mamma får hon inte vara i soffan osv. Hundar förstår olika regler på olika ställen. Bara det är samma regler på samma ställen. Folk tycker inte att det är så viktigt för att hon är så liten och det gör la inget osv. men det är för hennes skull också, en lycklig och harmonisk hund vet vad som gäller och vem som bestämmer! Just nu övar vi på att inte skälla när det kommer någon. Jag kan ju säga att "tyst" inte hjälper ett piss. Hon ska inte springa till dörren och skälla utan ligga kvar för att kanske lunka fram och kika vem det är efter att jag öppnat dörren.. Får se hur det går! 

True that

Kategori: Allmänt



Lite trött tror jag allt!

Kategori: Allmänt

Man är nog lite trött när man plockar upp en napp från golvet, tvättar av den och sen försöker stoppa in den i Niccos mun... Förstod inte "problemet" förrens han gav mig värsta "va fan håller du på med" blicken. 



Jul i vårt hus

Kategori: Allmänt

Sådär. Julgranen är påklädd och som vanligt blev det guld och rött. För en som annars bara gillar vitt/svart/grått tycker jag det är kul med lite färg runt jul! 



Lilla akrobaten

Kategori: Allmänt





Lucia

Kategori: Allmänt

Nicco och min pappa var och köpte en jättefin ädelgran igår som vi ska klä snart. Ellies första julgran! Det blir nog spännande med alla lampor och kulor i granen. 



Banan

Kategori: Allmänt

Ellie har för första gången ätit något annat än mjölk! Lite mosad banan var namnam i magen. 






Små händer

Kategori: Allmänt

Tänk att dina små nätta händer inte alltid kommer att vara så små. Och att dina pyttesmå tår kommer att bli stora tår. Din lena lilla babyrumpa kommer att bli stor den med och det kommer den lilla näsan också. På något sätt gör det ont i mig att du växer och bli stor. Samtidigt är det ju så spännande att du växer och utvecklas.
Igår när vi gått och lagt oss och lillan låg och åt kom jag att tänka på just det när hon la sin lilla hand i min och de små fingrarna letade efter ett finger att krama.. Hon kommer att bli stor. Som om jag inte vetat det tidigare. 




Gekås

Kategori: Allmänt

Igår var vi en hel jäkla dag på gekås. Har nog aldrig varit där så länge innan! Det blev en hel del julklappar och lite annat. Mest nöjd är jag över ett par träningsbyxor (hahaha) för 79 spänn. Så jäkla sköna. Kommer använda dem som oträningsbyxor, dvs. Sitta i soffan byxor! 



Livet som mamma

Kategori: Allmänt

Okay, nu har jag varit mamma i 132 dagar. Eller 17 veckor. Kroppen är återställd (förutom den lilla pizzadegen på magen, tror den stannar) och nästan allt med lillan har blivit vardag. Det blev ju inte riktigt som jag tänkt mig, både på gott och ont. Jag kan ärligt talat säga att jag trodde att det skulle vara lite mer sömn än vad det varit och att det skulle vara jobbigare att göra saker med en bebis. Men nicco är bra på att "det löser sig, tänk inte på det" när jag stressar upp mig och han har smittat mig lite med det så jag försöker att inte bara se det jobbiga i situationer, vilket jag ganska lätt gör.. Det värsta är sömnen. Jag blir lättirriterad när jag inte får sova har jag märkt nu! Och är man aptrött så blir allt tusen gånger jobbigare. Och blir man irriterad och är aptrött blir man lätt förbannad med.. Men tro fan man är trött, de sista månaderna av graviditeten sov jag jäkligt dåligt och hade halsbränna från helvetet, sen blir man mörbultad av att föda barn och nu är man vaken 3 ggr varje natt för att amma och upp tidigt nästan varje morgon. En sak ska jag säga er, och lyssna noga. Det är en jäkla skillnad på att bli mamma och att bli pappa. Mitt liv är heeeelt annorlunda mot vad det var tidigare och niccos liv är ganska oförändrat. Och det är fakta. Inte för att han kan göra något åt det om han inte kan bära och föda nästa barn och amma då.. Som helammande mamma blir det ju så. Men jag tänker mig att han får ta lite mer sen när hon blir äldre. Och allt är ju värt det. Så jäkla värt det. Hon är vår lilla älskade loppa och jag skulle inte byta bort mitt liv för allt i världen! 
Hon gör mig till en bättre människa varje dag och hon får mig att vilja göra mitt allra bästaste varje dag! 



I love it

Kategori: Allmänt

Äntligen! Varför blir jag så jäkla lycklig av snö?! 



Skön stil

Kategori: Allmänt



Flaska

Kategori: Allmänt

Eftersom jag har varit sjuk och fortfarande inte är riktigt 100 produceras  inte lika mycket mjölk nu. Det har varit en jäkla vecka kan jag säga. Tålamodet har nog testats till max. Att vara sjuk när den andre måste jobba och lillan är nästan hungrig hela tiden vilket gör att hon såklart blir gnällig och skrikig. All mjölk från frysen är slut och vi har även provat ersättning men hon vill inte dricka ur flaskan och gjorde äckelmin av  ersättningen. Har provat sked med, gick la lite bättre men hon fattar nog inte riktigt det där med att svälja när man äter med sked så bra. Måste bara bli frisk nu! 



Det blev en dag hos syster

Kategori: Allmänt

Igår tack jag och loppan till syrran för kaffe och soffhäng. Det blev en jäkla massa chokladätande med.. Ellie somna som en stock vid 20 och vaknade bara några gånger för mat innan vi gick upp och la oss vid midnatt. Oftast somnar hon inte före 22 så jag hade mina misstankar om att det skulle bli en jobbig natt och en tidig morgon. Och visst blev det så. Vid 04 började hon gasta och ville upp. Hon fick lite mat och sov en stund till för att sen hålla igång var 20de minut. O fy fan, man blir bästan religiös och ber till gud om att hon ska sova.. Men nä, det är bara att kliva upp och börja dagen. 


Fattar inte riktigt hur hon ligger. Med huvudet helt uppåt sådär! 

Julskyltning

Kategori: Allmänt

Okay, förra året var vi nere i byn i Laholm på julskyltning. Det var det ynkligaste jag någonsin sett. Ett par stånd och idrottsföreningar som sålde lotter. Att det ens får kallas julskyltning?! Laholms kommun vet var de ska lägga krutet.. Vet inte hur det var iår eftersom vi var i Halmstad istället. Va la sådär där. Men vi tog en go fika på espresso house och Ellie fick lite nya kläder så det var ju bra! 


När jag ändå håller på att hata Kommunfolket ska jag tillägga att det är för jävla dåligt att de inte har lampor längs cykelvägen laholm-vallberga. Där går vi var och varannan dag för att handla eller hälsa på folk och där är mörkt som natten! Blir förbannad varje jäkla gång! Den vägen används även flitigt att både cyklister och gåendes så jag fattar verkligen inte varför? Sparar de till nya hattar eller vad pågår? 
Nä, ska tusan skriva ett brev till dem eller vad man nu gör! 


Bästa tipset!

Kategori: Allmänt

Jag har äntligen köpt en minidammsugare! Det kan vara det bästa som finns när man har en bebis som nästan tar all ens tid. Man ser att dammråttorna blir fler och större men har inte riktigt tid och prioriterar annat som är viktigare men nu tar det bara några sekunder att få bort det värsta! Gött! 



Första advent

Kategori: Allmänt

Jippiyeey! Nu börjar julen äntligen! Denna tiden är den absolut bästa på hela året! Min fina mamma då! Hon har gjort så fina julgrupper till mig eftersom jag inte kunde vara med i fredags när det var pysselkväll på stråk.