sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Söndag 03.51

Kategori: Allmänt

Ja som ni kanske vet har lillan äntligen tittat ut! I söndagsmorse kom hon efter mycket om och men. Det var fruktansvärt. Fruktansvärt!! Men det allra bästa jag någonsin gjort i mitt liv. Så fort hon var ute släppte allt och världen skulle aldrig igen vara som den alltid innan har varit.

Just nu ligger hon och äter samtidigt som hon släpper gas.. Hon har nog ärvt sin fars bordskick och tarmflora! Och nu sket hon med.. Mitt i maten..

Morgon

Kategori: Allmänt

Hela natten har bestått av värkar. Med ca 10 minuters mellanrum. Så idag kommer hon nog. Nu väntar vi bara på att värkarna ska komma oftare så vi får åka in. Det ska vara var 3-4 min mellan värkarna helst när man åker in så vi har ju en bit kvar.. Men det är igång iaf!

Ooofyfaaan

Kategori: Allmänt

Sen 21.33 har jag haft ordentliga sammandragningar! Nu senast med 9 minuters mellanrum! Busar hon bara eller har det börjat? Det gör så ont att jag kan inte röra mig eller andas när de kommer.. Ooo nu kom det en till! Det gör helvetiskt ont kan jag säga.. Ska ta en pilla och försöka sova lite så får vi se vad som händer!

Halmstad

Kategori: Allmänt

Syrran och Stefan har rastat mig idag. Vi var på stenalyckan och gjorde av med lite pengar. Carro gjorde av med mest så allt var i sin ordning. Själv handlade jag mest mat och en golvmopp. Och lite kexchoklad.

Hos bm gick det fint som vanligt. Hon har det bättre än vad hennes mamma har det..
Och jag har inte gått upp mer i vikt fast jag ätit mö skit den senaste tiden. Godis, glass och mycket mat. Fast det är klart, hon tar ganska mycket näring nu när hon är så stor därinne..

Bf+2

Kategori: Allmänt

Vaknar och känner absolut ingenting. Seriöst?! Det blir nog inget barn.
Jag åker till Helsingborgsfestivalen istället och dricker öl och lattjar på stan.
Dricker öl.. Mmmm. Nästan ett år sen. Det sista jag drack med alkohol var glögg! I oktober!

Ja eftersom jag inte föder barn idag ska vi till bm. Mäta, väga, lyssna och känna. Se hur de e me na därinne.

Bf kom och gick..

Kategori: Allmänt

..Utan att hon ville komma ut. Övertiden har alltså börjat. Syrran har sagt att hon kommer den 28de (tror jag det var) och det tror Niccos mamma med. Så då säger vi la det då.

Imorse tröttna jag på att se mitt blekfeta face i speglen och tog mig ut i trädgården för att lägga mig i en solstol. Återigen blir jag påmind om min lastbilsvikt när solstolen sprack i tyget när jag satte mig i den.. Kul. Och inte orka jag ta mig upp heller. Tur klockan bara var 09 så det inte var så varmt.
Hur solar man baksidan när man är preggy? Får ta den i augusti.

Brödbak

Kategori: Allmänt

Blev så sugen på mammas bröd och fick receptet så jag kunde baka det själv. Tänkte att jag kör dubbel sats så man har lite bröd men jag tror att hennes recept var till två bröd för jag fick megabröd. Men det gör ju inte så mycket, så jäkla gott med hembakat bröd!

Just det, england fick en prins igår. Kate middleton fick alltså innan mig hon med!

5%

Kategori: Allmänt

Endast 5% av alla barn föds på den beräknade dagen så oddsen att hon kommer idag är mot oss. Så jag har inga förhoppningar om att hon väljer idag som sin födelsedag.
Det blir en fin (jobbig) dag idag med. Men jag gläds åt att nästan alla har semester nu så de är lediga när det är bra väder.

Jag ligger sorgligt nog i soffan med nerdragna persienner och ont ont ont.. Någon halvkass film på tvn och slänger mig i kallduschar emellanåt..

Bröderna Mertsch tyckte att vattnet var lite kallt igår vid stenbrottet.. Men alla kom i tillslut.

Måndag

Kategori: Allmänt

Varje morgon vaknar jag besviken över att jag inte vaknat på natten av första värken! Jag vet att jag skulle kunna gå mer än nån vecka till för att sen bli igångsatt men va fan liksom. V.41 imon ju. Ska till bm på torsdag och ställer in mig på att jag kommer behöva gå dit. Kanske de kan ta hål på hinnorna? Eller det kanske bara görs på sjukhus?

Annars gör jag ingenting. Ingenting. Har ingen ork. Men det är ganska skönt att inte göra någonting.. Ligger mest på soffan och halvsover. Ute i det fina vädret går inte att vara, får nästan panik i solen. Har försökt få lite färg men jag mår bara dåligt så det får va för nu.

Bf tisdag

Kategori: Allmänt

Ja beräknad födsel är på tisdag, på Emmadagen. Hade ju varit ganska kul om hon kom på "min" dag. Har en ganska diffus magont idag. Typ som att man ätit något olämpligt. Känner mig lite sjuk nästan. Men inga större framsteg direkt. Känns som att jag kommer vara gravid resten av livet just nu. Eller att jag har glömt att göra något och det är därför det inte sätter igång.. Vad skulle det kunna vara? Hennes bb väska är packad, spjälsängen har rena lakan och vagnen står och väntar på att få komma ut på premiärrunda. Rummet är klart och vi längtar så efter att få träffa henne. Den som väntar på något gott eller..

Lördag

Kategori: Allmänt

Igår blev vi bjudna på grillat hos grannarna, vissa har ju det bra! Blev en fin sommarkväll med god mat, bus med hundarna och trädgårdshäng.
Testade blonderingsspray igår med. Sprayade på lite i utväxten och jag tror det blev lite skillnad. Den ska bleka håret gradvis så vi får la se om det är något att ha om nån vecka. Ganska skönt att slippa slinga håret utan bara spraya på lite när man duschat.

Idag samlar jag mest på mig vatten. Uppsvälld som en jäkla ballong. Och så jävla tjock! Ska försöka somna lite middag nu, natt natt!

Kanske

Kategori: Allmänt

Nu äntligen börjar jag känna av den berömda "mensvärken" folk pratar om. Så nu går jag mest och peppar på bebisen därinne. Kom igen, nu gör vi det här! Nu kör vi lillan!


Har aldrig hatat värmen som jag gör nu, det får gärna ösregna.




Google is your friend.

Kategori: Allmänt

Va tusan gjorde man utan google? Där finns verkligen svar på allt. Hittar man inte ett svar på google då vet man att man är körd. Jag är inte orolig längre, det jag trodde var konstigt de senaste dagarna var tydligen ingen fara och lugnet är tillbaka. Men fortfarande ingen bebis som vill komma ut! Drygt. Älskade lilla barn kom nu! Nu, nu, nu!

Jaja vi distraherar oss själva med husmålning och storstädning och lite pauser på soffan.. Och lite gott i magen.

Onsdag

Kategori: Allmänt

Allt var bra igår hos bm. Hon mätte och kolla hjärtslag och kände att huvudet var där det skulle. Men jag känner mig fortfarande inte helt säker på att allt är 100. Tror inte hon förstod vad jag menade riktigt. Jag förstår att de har många oroliga hyper blivande morsor som inbillar sig saker och vill kollas upp osv men fan jag litar på min intuition..

Jag är av den typen som helst inte går till doktorn om jag absolut inte måste och tänker att det mesta är nog inte så farligt men känner man att något är konstigt så tror jag att det oftast är så.. Njaaa jag vet inte jag! Tror jag ringer förlossningen ikväll om det inte känns bättre.

Från det ena till det andra! Titta så duktig karl man har! Åhh det blir så bra så!

V.40

Kategori: Allmänt

Det blev en tid hos bm

Kategori: Allmänt

Ringde barnmorskan för att lugna nerverna och fråga lite om det är med att hon inte ligger som hon brukar. Fick en tid kl 14 för att hon tyckte att vi skulle kolla läget och så beroende på hur hon ligger skulle vi vara beredda på att åka till förlossningen.. Hon har ju legat med huvudet ner sen jag var i v.28 så det är konstigt att det har ändrats nu. Tur att jag ringde!

V.40

Kategori: Allmänt

Jaha ja då välkomnar vi v.40. Hon ligger fortfarande konstigt och jag har ingen känsel på magen. Nervtrådarna som finns där har nog gett upp och brustit.

Vaknade av halsbränna och ryggont så nu ligger jag på soffan och slöglor på tv. Väntar och väntar på att något ska hända! Vill inte bli igångsatt!

What?!

Kategori: Allmänt

Vet inte om det är att bebisen har fixerat sig eller om hon har bytt position helt? Hon ligger inte som hon brukar iaf och det känns jävligt skumt! Hon har legat på ett visst sätt så länge jag kan minnas och eftersom bm då sagt att hon låg rätt då så blir man lite bekymrad nu... Fast som sagt det kan ju vara att hon fixerat sig med..

Tänk om

Kategori: Allmänt

Först oroar man sig de första 12 veckorna för om barnet ska få stanna kvar i magen. Livrädd för minsta krämpa kan betyda ett missfall. Sen oroar man sig inför ultraljudet, kommer där att vara ett barn som ser friskt ut? Finns alla armar och ben? Slår hjärtat som det ska? Har hjärnan växt som den ska? Sen börjar man känna sparkar och rörelser och då blir man orolig varje gång man inte känner rörelser när man annars brukar känna dem. Nu när vi är så nära bf börjar man oroa sig för om barnet är friskt. Och "normalt" kanske? Det föds ju barn hela tiden med funktionshinder och diverse otäcka sjukdomar.. Tänk om vårt barn är sjukt? Hemska, hemska tanke! I djurvärlden stöter mamman bort de barnen som inte är friska eller "normala", som tur är vi människor är inte riktigt skapta på det sättet..

Jag lyssnade på Filip Hammars sommarprat för nån dag sedan och som ni kanske vet har han en syster som har något slags funktionshinder/hjärnskada. Han fick det att låta så jävla självklart att hon kanske inte är "normal" men vem fan behöver vara det? Varför måste man vara precis som alla andra för att bli accepterad? Vad är det som är så kul med att passa in i vår definition av att vara en tillgång för samhället? Jag småskrattade några gånger när han berättade om hur deras samtal ibland ser ut och Filip Hammar lugnade mina tankar om just stressen av att få ett friskt och normalt barn som är precis som alla andra..

Jag älskar redan barnet som finns i min mage och antar att alla blivande mammor och pappor gör det.. Oavsett om hon är "normal" eller inte. Sjuk eller frisk..

Nähe

Kategori: Allmänt

Ingen bebis än! Sammandragningarna slutade och nu känner jag nada.. Fast det spelar tydligen ingen roll då värkarna ofta startar som en blixt från klar himmel. Vi bara väntar och väntar.. Känns som man lever i en bubbla där tiden står still. Nu är vi nere på ensiffriga dagar kvar.. Tänk att vi började på 280!

Sandhamn

Kategori: Allmänt

Dagen spenderades i sandhamn med familjen! Finfint väder hade vi och har mest bara degat. Och ätit jordgubbar och glass.

Nu ikväll har nicco målat och jag har glott på med ganska täta sammandragningar och ganska ont.. Och ursäkta men (detta är ju lite av en gravidblogg så) lite slempropp har även släppt! Halleluja vi närmar oss en förlossning! Magen har även sjunkit en hel del.. Så natten känns lite osäker faktiskt. Ska du komma nu äntligen?





Halsbränna från helve..

Kategori: Allmänt

Sittligger i soffan med en jäkla halsbränna.. Kollar på serien "the killing" med Joel Kinnaman. Helt ok att glo på på sömnlösa nätter, det är lite som Beck fast de pratar engelska..

Sommar?

Kategori: Allmänt

Igår var vi och grilla hos Mackan och Mikaela, kändes nästan som första riktiga sommargrillningen fast man redan har grillat många gånger. Det är så kul att se deras lille kille prata och hitta på bus och varje gång man träffar honom pratar han mer och mer. Den går så satans fort den där tiden..

Jag har hittat ett hus att vara besatt av! Ett gammalt hus med sånt tak som ser ut som pressad halm från 1800-talet. Så himla fint att jag dör! Man är ju lite inne på att vi kanske flyttar i framtiden eftersom vi inte har så många rum i vårt hus. Hade det varit till salu om nått år hade jag pushat på nicco men nu finns det nog ingen chans för en försäljning av vårt hus och en flytt. Jag trivs jättebra i huset men det finns en del saker att fixa här och byta ut så det hade varit skönt med ett hus som redan renoverats, är större och har ett bra vvs-system.. Olja är så satans dyrt! Jaja nu får jag sluta tänka på det huset och ta tag i detta!




Vatten

Kategori: Allmänt

Inatt drömde jag att jag låg och sov på stråkvägen och så började det läcka in vatten från taket i hela huset. Sägnen säger att det skulle tyda på en snar vattenavgång och förlossning! Man har väldigt konstiga drömmar som gravid, tydliga och väldigt skumma drömmar! Har drömt om kidnappningar och mordförsök på mig och det enda jag tänker på i drömmen är att skydda magen och krypa ihop som ett foster.. Sen det här med att tappa tänder eller ha lösa tänder har jag drömt otaliga gånger vilket ska tyda på att det ska ske stora förändringar i livet och maktlöshet.. Och så är det ju!

Nu kör vi v.39. Är du inte klar snart därinne? Vi är redo för dig! Så konstigt det känns att vilken dag som helst kan livet vändas upp och ner och vi får en liten bebis! Snart får jag ju börja med alla huskurer för att sätta igång förlossningen.. Trappor, ricinolja, hallonbladste, kanel osv..

Babyshower

Kategori: Allmänt

Ja, jag skulle ju till stråkvägen och fika igår. Men det blev ju en babyshower istället! Även om jag hade mina aningar om att något inte riktigt stämde så blev jag ordentligt ställd när jag såg alla! De hade gjort så fint med dekorationer och presentbord, mat och lekar. Det är kanske jag, hormoner eller mammahjärtat som gör mig så himla glad och lycklig över att det finns människor i mitt liv som tar sig tid, planerar, fixar och firar vår kommande tjej! Då kommer det en tår eller två!
(Och sen i smyg när ingen ser kommer det en störtflod..) Ett minne för livet som jag kommer att minnas med ett leende på läpparna!

Tack finaste syster och mamma för igår, ni är bästast! Och tack till alla tjejerna som ville vara med och fira!

Jul. 07, 2013

Kategori: Allmänt

Igår blev det fyra små rätter äntligen! Jag åt som en häst och trodde jag skulle få sota för det hela natten i form av extrem halsbränna men tydligen är kinamat väldigt snällt mot magen när man är preggy. Gott!

Nu har jag en chokladsockerkaka i ugnen och ligger i solen. Ska till stråkvägen och fika så får se om det är något kvar av den sen som vi kan fika med då. Har, by the way redan tryckt i mig två isglassar..

Det ständiga fixeriet

Kategori: Allmänt

För några veckor sedan målade Nicco husgrunden och igår påbörjade vi fasaden. Förstår inte hur de tänkte när de förra ägarna målade några väggar på huset ljusblå. Jättekonstigt. Men nu blir det vitt iaf. Sen tar Nicco de gröna husgavlarna på sin semester, så huset blir vitt, svart och grått. Tror det blir kanoners.

Ikväll hoppas jag att vi ska äta kinamat! Har längtat så efter det sen jag blev gravid men det har inte blivit av så ikväll kanske man har tur?!

Syns nog inte så mycket på bild men det är en ganska stor skillnad irl.

Vitt

Kategori: Allmänt

Håller på att bestämma vad som ska med in till förlossningen. Jag kör på vitt eftersom det faktiskt skulle kunna komma en kille, även om det är sagt att det antagligen är en tjej. En klänning får slinka med men annars blir det könsneutralt!

Småprat

Kategori: Allmänt

Nicco ligger och har ett ensidigt samtal med lillan. Han säger att hon gärna får komma nu, vilken timme/dag som helst.

Kärlek!

Bm

Kategori: Allmänt

Kom nyss hem från bm. Allt var bra, hon växer som hon ska och jag hade gått upp 1,2 kg. Total viktuppgång 19,2 kg..

Vi fick ett extra ultraljud idag! Bm var inte helt 100 på att hon låg rätt så vi fick se vår lilla loppa igen! Åhhh hon låg rätt och sög på sin lilla tumme och det var det finaste jag någonsin sett! En liten, liten tumme i en liten, liten mun. Underbart!

Nu hänger bebiskläder på tork!

Yey ny dag!

Kategori: Allmänt

Vaknade tidigt imorse med ett lyckorus! Lillan bökade runt och jag hade sovit hela natten utan att vakna! Jag har inte ont nånstans utan är bara happy. Tänk vad en helnatt med sömn kan göra. Så idag tänkte jag passa på att ta ett fotbad och fixa det sista i lillans rum, tvätta och städa. Bäst att hålla igång när energin är på topp!

Usch vilken dag!

Kategori: Allmänt

Fy fan rent ut sagt! Vilken jävla dag. Mår så jävla dåligt. Trött, ont i magen, kräkkaskader, dålig i magen.. Fy och blä. Folk frågar om det börjar bli jobbigt nu.. Jag klarar snart inte mer! Snälla kom nu bebben.. Försöker hålla humöret uppe och tänka att allt detta är positivt och kroppens sätt att förbereda sig och det funkar mestadels, men ibland går det tamigfan inte.. Riktig fispruttdag!

Jag och nicco gjorde vårt bästa igår när vi gipsade magen men det var inte så lätt!

Helgen

Kategori: Allmänt

Har haft en bra helg med middagsgäster och kalas. En helg full med dans, mat och vänner! Nu väntar graviditetsvecka 38! Just nu känns förlossningen så långt borta. Trodde ju nästan hon var på g ut för några dagar sedan men nej.. Läste idag att bebisen redan "vet" när h*n ska komma, att det ligger i arvsanlagen och beror på när föräldrarna föddes. Så det är bara att vänta, vänta och vänta.. Och fråga mamma när jag och syrran kom! Nicco vet jag var ett par veckor tidig iaf. Nicco fick även födelsenummer 666 när han föddes.. Barnmorskorna frågade hans mamma om hon ville byta nummer men hon sa nej.. Iaf, välkommen slutspurten på denna graviditet!