sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Ett första sommarlov

Kategori: Allmänt

Vi gör lite allt möjligt, jag fixar i trädgården och de leker i lekstugan. Badar när temperaturen tillåter, fikar i skuggan och sover länge. Kan knappt ha det bättre! 

Att njuta av sina barn

Kategori: Allmänt

Jag har tagit mig igenom det. Missförstå mig inte, det har varit en fantastisk resa. Med upp och nedgångar, sorg och glädje, skratt och gråt. Men det bara slog mig idag. Jag njuter något så in i helvete av mina barn. Och vad betyder det? Jo, att åren av sömnlösa nätter/vakna flera gånger per natt, konstant oro över att någon ska dö och ständigt konkande på ett barn är över. Jag har nästan bara roligt med mina barn nu. Lite trots och gnäll hör ju till men ni kanske förstår vad jag menar? 


När Penny var spädbarn och sen upp till ca 1 år och Ellie då 2, 3.. Ja vad ska man säga. Det var fan tufft emellanåt. Nicco jobbade mycket, så alla nätter var mina, alla dagarna med. Jag minns att vissa dagar var bara "ta sig igenom" dagar och minuter räknades tills att Nicco kom hem.. Jag drömde om att få sova en hel natt och att bara få vara ifred i 10 minuter. Utan att någon ständigt behövde mig eller behövde något från mig. Jag var så trött och tömd på energi. Jag kände mig så jävla bortglömd och ouppskattad. Kanske låter bortskämt men det var så det kändes iaf. 
Kommer ihåg speciellt några dagar när båda barnen var sjuka, inte kunde sova och var extremt gnälliga. Jag hade nästan 40 graders feber och mådde så jävla dåligt. Kunde knappt stå upp (även när jag var fullproppad med värktabletter) men nicco var så jävla oumbärlig på jobbet så att han inte kunde komma hem. Fy fan jag är fortfarande förbannad över det! 

Alla jävla såriga bröstvårtor, sprickor i gumpen, mjölkstas, inflammationer i bröst, inte kunna gå på toaletten ordentligt på 8!! månader.. varenda jävla morgon satt jag på toaletten och skrek, kved och grät, alla jävla magsjukor, feberkramp.. ja jag kan fortsätta i oändlighet känns det som. Men jag tog mig egenom det! Och det gör alla jävla supermammor där ute med! Fan grattis till oss!! (En del få pappor med). 😎🖕🏻

Nu njuter jag. Och jag skulle göra om det tusen gånger om, för det är så värt det när man kan njuta ordentligt. 







Pippi

Kategori: Allmänt

Det har hänt något i mig. Jag vet inte om det är för att jag har en 30-års kris eller för att ungarna börjar bli stora. Eftersom jag inte behöver vaka över dem konstant så har jag lite tid över. Ja, jag måste ju ha koll på dem men, ja ni fattar. Frågor börjar poppa upp i mitt huvud. Om stora och små saker. Det händer tydligen när man inte har små som kräver en konstant. Vad vill jag göra? Ska jag börja jobba? Fler barn? Flytta? Om jag kommer in på högskolan? Jag har tom funderat på att flytta familjen utomlands. Eller om "this is it". Ska vi gå här resten av livet? Eller vad finns det för möjligheter? Ni som känner mig vet kanske att ibland kan det vara mycket snack och lite verkstad och det är säkert så i detta fallet med.. kan va. Men man undrar ju. 


Ett kid till, eller inte? Eller vänta bara? Jag har ju alltid velat bila genom USA och nu skulle vi kunna göra det typ nästa sommar.. om vi vill. Om vi får barnvakt, eller vänta tills barnen blir större och tycker det är roligt eller okay att sitta i bil mycket. Ja att släppa kidsen i flera veckor till någon annan är ju också en fråga. Jag vill ju inte vänta tills man blir för gammal heller! 



Sommaren har knappt blrjat

Kategori: Allmänt

Glad jag är över att vi bor i hus. Bara att slänga på ungarna solkräm och öppna dörren sen är dagen gjord. Fy farao att bo inne i en storstad, i lägenhet med kids.. ryser nästan av tanken.