sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

New in

Kategori: Allmänt


Riktig myströja till kalla dagar. Så jäkla fin! 

Uppfostringsmetod

Kategori: Allmänt

Enligt vissa psykologer och beteendevetare ska man inte använda sig av "uppmuntransmetoder" längre. Alltså man ska inte säga när ett barn är duktig, att en teckning han/hon har ritat är fin eller uppmuntra när barnet gör rätt. Man ska istället fokusera på det barnet gör och ställa frågor om teckningen, varför barnet gjorde si och så. Som vanligt dras allt till sin spets. Varför kan man inte få prata om teckningen OCH säga att den är fin? Varför kan man inte få höra att man är duktig när man gör rätt? Kan inte hjälpa att tycka synd om alla barn som växer upp utan att få höra att de är duktiga och är bra på något. Sen är det fantomme varje förälders ansvar att intressera sig för teckningar och allt möjligt som hör till som barn gör. Inte att bara titta snabbt och säga "va fin". Hur ska annars barn lära sig att de är viktiga? Att det de gör är är intressant? Och att skilja på rätt och fel? 



Nya skor

Kategori: Allmänt

Som jag skrivit tidigare är Ellie tokig i skor. Igår fick hon nya vinterskor och de skulle spanas in ordentligt. Av och på och pilla, lägga dem överallt och titta på skorna med världens största leende. Jag älskar dem! Och det gör Ellie med! 



Pms

Kategori: Allmänt

Jag är så förbannad! På allt hela tiden. Får små utbrott och tappar tålamodet konstant! Sen jag fick barn har det där med pms fått en heeelt ny innebörd. Åt fanken med allt! Blääää. 


Känner mig lite djurisk idag! Lugn, jag ska inte gå ut såhär. Bara nannar loppan. 

Wintertime

Kategori: Allmänt

Det där med vintertid har ju aldrig rört mig i ryggen precis. Men tydligen kan det krångla till det för små loppor. Vakna tidigt. Somna innan lunch och somna efter fikat igen. Sen trött och gnällig hela kvällen men inte somna förrens för 10 min sedan. (Har legat i sängen sen 21). Och vilken mammagris dessutom. Det brukar hon vara men ikväll tog hon priset. Började gråta bara jag lämnade rummet och sprang efter mig.. Lilla boppaloppa! 




Föllsepresent

Kategori: Allmänt

Jag fick minsann en lite tidig födelsepresent i fredags! Hade tänkt köpa en ny vinterjacka detta året för den jag köpte förra vintern var inte så varm. Gock och frös hela tiden. Där ser man skillnaden på en rejäl jacka och en jacka! 



Denna blir det nog..

Kategori: Allmänt



Behövas

Kategori: Allmänt

Det gör mig stolt på något vis att vi kan lämna bort Ellie under dagen och under en natt utan att hon blir ledsen och saknar mamma och pappa. Det är som att hon är helt trygg i grunden. Som att vi har byggt upp en stabil trygghet för henne. Hon har ju inte någon snutte eller napp heller. Bara hon liksom. Jag vet ju inte hur andra har det så men man hör ju hur det skulle kunna vara.. 

Sen kan ju mitt ego bli lite, lite sårat över att hon inte alls saknar sin mamma! Undrar hon inte vart fan jag är? Haha! 
Ibland undrar jag om jag behöver henne mer än vad hon behöver mig. 





Fick nästan en chock när loppan kom in i köket med en napp i flabben igår! Lääängesedan jag såg Ellie med bappe. Hon tog ut den ganska snabbt. 

Vinterkläder

Kategori: Allmänt

Alltså blä! Att hitta bra, varma, flexibla och fina ytterkläder till vintern är lite knepigt. Har inte hittat någon som känns bra till Ellie. Har de alla kriterier, ja då kostar det mellan 1500-2000 och de tycker jag är för mycket pengar att lägga ut på något som används så lite och under 1 vinter.. Och det är bara en overall. Sen vehöver hon regnkläder som de med går på en 500-1000 spänn! Jag har inga problem med att lägga pengar på ordentliga saker som hon behöver men det är lite att ta i när de bara ska användas under några månader. Har förstått att rutinerade föräldrar handlar vinterkläder när de reas ut på våren till nästa vinter.. Något att ha i åtanke alltså. Så jakten fortsätter! Hade faktiskt velat kolla gekås utbud, så jag får börja fjäska för min man om en gekåstripp! 


Köttbullar

Kategori: Allmänt

Nu har vi gått och lagt oss och loppan snarkar gott. Hon låg och pillade på mina fingrar innan hon somnade. Huuur mysigt?! Storstädat idag. Brukar skicka ut nicco en gång i veckan med ellie så jag får städat ordentligt. Skönt det är att slänga sig i soffan när allt är rent och utbytt. Efter att jag har städat brukar jag rota igenom gömmorna efter saker att ta fram eller plocka bort något jag inte gillar här hemma. Nu försöker jag även rensa skåp från saker till en loppis vi kanske ska ha.. 


Sjuklingar

Hääärliga barn

Kategori: Allmänt

Inatt kunde jag bara inte somna. Kollade in loppans sovstilar. Det är ganska kul med barn. De är som små djur utan hämningar och är heeelt socialt missanpassade. Ja det vet vi ju redan men om man tänker på det är det ganska häftiga små varelser! De skiter i brallan, äter med händerna, hell de tom skiter i brallan när de äter,  sticker upp ett finger i din näsa och springer helst runt nakna. De ligger inte raklånga i en säng med huvudet på kudden och täcke på kroppen utan i en hög längst ner i sängen, utan kudde och täcke. De bryr sig fan inte om att de har mat i håret eller fula kläder. Och de bryr sig inte om hur andra ser ut heller. Jag tror de små jäklarna är något på spåren.. 


Älskar verkligen denns pyjamasen från lindex! 

Sjukstuga

Kategori: Allmänt

Den lilla sjuklingen har nu smittat sin mamma! Så här blir det inte mycket gjort. Trodde barn skulle sova när de var sjuka? Här är det tvärt om. Hon kommer inte alls till ro. Vaknar minst 1 gång i timmen, stackarn.. Nu har vi varit och köpt frukt och halstabletter så vi får i oss vitaminer! Nu sover hon och jag ligger i soffan och kollar på.. 





Sjukling

Kategori: Allmänt

Ellan har blivit förkyld stackarn. Det började inatt med gnäll och rinnande näsa. Så sovit har vi inte gjort mycket. Men nu så får vi hoppas att hon sover ett tag! 





What is up

Kategori: Allmänt

Det är snart mitten av oktober och det är ju nästan sommar fortfarande?! Jag längtar ju efter snön! Advent, köpa julklappar och göra julgodis! Jag ääääälskar december, bästa månaden på hela året. Och det blir ju bara roligare när man har barn. Och när Ellie blir lite större, då ska vi kolla efter tomten, leta efter fotspår i snön och ställa fram gröt och kakor till tomten.. Jäääädrans vad jag längtar! 


Förra julen var hon bara 5 månader och rulla in under julgranen, första gången hon rulla runt! 

Tittut

Kategori: Allmänt

Nyss kommit hem från stråkvägen och ligger i sängen. Vi har käkat gott som vanligt och loppan har härjat runt, som vanligt. Nu ligger vildingen och sover gott bredvid. Den bästa stunden på dygnet. Jag längtar alltid till läggdags nuförtiden. Så jäkla mysigt att krypa ner i sängen, ligga och snacka lite, klia rygg och bara gosa in sig i lilla pluttan! Och förståss, sniffa henne i nacken! 







14 månader

Kategori: Allmänt

Ellie är 14 månader gammal nu. Det är så kul att följa hennes utveckling. Hon förstår mycket av orden vi använder varje dag. Hon hämtar saker man frågar efter, förstår vad vi ska göra när jag säger det och försöker säga mer och mer ord. Hon testar ständigt gränserna och jag vet inte hur många gånger jag använder ordet "nej" varje dag! Hon är rolig och skrattar mycket och busar in i det sista på kvällen. Hon är social och inte speciellt blyg alls. Hon går gärna fram till främmande människor och snackar lite eller petar lite på dem. Det hoppas jag inte försvinner. Jag har alltid tyckt det varit jobbigt med människor jag inte känner. Inte så farligt längre men när jag var yngre var jag vettskrämd för att vara i centrum. Mamma har berättat att jag tom sprang från bordet på min födelsedag när de skulle sjunga för mig när jag var liten.. Har alltid önskat att jag var social och utåtriktad, jag tror att livet blir mycket roligare och lättare då?! 



Helg över

Kategori: Allmänt

Helgen är slut igen. Jag och mamma var iväg och shoppade lite i fredags. Mest blev det kläder till den lilla vildingen, men jag köpte en pyjamas och lite höstblommor till mig själv. Det är så jäkla kul med barnkläder! Roligare att handla till Ellie än till mig själv. Jaha, i lördags var vi och fika hos kusinerna och idag åt vi smörgåstårta med familjen. 
Ellie är back on track med humöret. Lite gnäll bara men annars lugnt. Så jäkla skönt för oss alla. Stackars liten, och stackars hennes föräldrar.. 













En tannajäkel, skrik och nästan en smörgåstårta

Kategori: Allmänt

Ellie is still going strong! Hujedamig! Att detta lilla älskade barn kan förvandlas till ett skrikande, bitande och trotsande monster?! Idag har jag bett på mina bara knän att den allsmäktige tar min hörsel eller gör ungen stum! Näää men nästan. Vet ni, jag har pip i öronen när det blir tyst. Hoppas tandjävlen spricker genom snart för annars kanske jag råkar peta in topzen för långt in i örat.. 


Tyst och lugnt nu. Hoppas på en bättre dag imorgon! 

Göra bättre

Kategori: Allmänt

Igår em och kväll hade både jag och Ellie en förbannat dålig kväll! Jag hade huvudvärk och mensvärk plus att jag jag var på ett jävla humör.. Ellie hade tandvärk och var allmänt skrikig och för första gången, riktigt jävlig. Hon var förbannad, ledsen och hade ont. Och hon gjorde allt hon vet att hon inte får. Skrek, bankade med allt i allt.. Det var första gången jag verkligen kände att jag bara ville slänga på mig jackan, gå ut och stänga dörren bakom mig och bara få vara ifred. Jag försökte trösta, gav alvedon, försökte distrahera henne men det fungerade inte. Allt var fel. Hoppas vår goa lilla tjej kommer fram igen snart..  




En nyvaken tjej som var glad i typ 1 minut.. 

Galltvål

Kategori: Allmänt

Ni anar inte hur tråkigt det är när man köper nya kläder till loppan och de blir förstörda efter att ha använts 1 gång! Vanish funkar inte, ta bort spray funkar inte.. Nu har jag googlat mig till galltvål. Yeees tänker jag, äntligen ska jag få bort alla jävla fläckar! Det säljs tydligen överallt så jag knatar bort till konsum, förväntansfull till max! (Jaja jag vet att jag kan bli upprymd av de minsta). Hur besviken blir jag när det inte finns? Ganska. Sablans skit med! Det finns tydligen överallt förutom på konsum i Laholm. 


Ja den innhåller tydligen galla från oxe..