sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

En ask center

Kategori: Allmänt

Varit i stugan, trodde på lite lugn och ro. Trodde lite fel. Jag såg dem sittandes i poolen med leksaker och jag bredvid med en kall öl och ben i högläge. Penny hade tydligen en extra växel hon la i istället! Pilla på allt och drog i allt. Jag förstår henne, upptäcker världen och alla små fina grejer mormor har men det stämde ju inte med min bild av vad vi skulle göra. Sen tyar jag inte riktigt heller, har fortfarande ganska ont i bihålorna. Ont i käken och ögonhålorna. Bihålsinflammation, vilket piss. Men som vanligt, härligt att träffas och hänga med familjen.

Nu andas jag i soffan med en ask center. Ska gå och lägga mig, så himla trött!

Hittade gamla bilder... Ellieplutt 💜

En midsommarnattsmardröm

Kategori: Allmänt

Ellie ganska pigg, Penny snorar och hostar och jag är fortfarande kass. Och så är det midsommar imon! Jag har vin, öl och klänning och ska vara barnfri.. Och så har jag en ständigt rinnande näsa, feber och huvudvärk. Koooommm igeeeen!!! Allvar, kom igen! 
Nicco har bjudit hem vänner på firande så jag får antingen hålla mig inne eller långt ifrån de andra. Jaja det är som det är. Jag är inte bitter. 




Krupp, förkyldningar och sömnlös

Kategori: Allmänt

Usch vilken vecka vi har. Penny fick först krupp, hostade sig igenom 3 nätter. Jag satt upp i soffan med henne så hon fick sova. Sen kom förkyldningen med. En riktig jävlig förkyldning.. Hennes ögon rann och näsan med. Lilla plutt. Nu är jag och Ellie dåliga.. Hon har feber och skakningar.. Obehagligt. Tror ni vi blir friska till midsommar? Det tror inte jag.. 



Min stora tjej

Kategori: Allmänt

Jag vet inte vad som hände med loppan. En dag bestämde jag bara att nu får det vara nog med blöjan, inget hattande hit och dit med blöja ibland och ibland utan blöja. Och det har funkat jättebra! Några olyckor igår, när kusinerna va här men annars jättebra! Hon får ju ha när man åker bil eller sover men inte annars.. När man inte kan gå på toa liksom. 
Hon klär på sig själv, går själv på pottan, tar på skor osv.. Börjar bli väldigt självgående. Min stora tjej! 



Torsdag

Kategori: Allmänt





Livet. 
Läste någonstans att barn aktiveras för mycket idag. Det är förskola, fotboll, dans, kompisar, lek och stoj och hej och hå hela dagarna. Att barn idag aldrig har "tråkigt" och får använda fantasin. Och att föräldrarna är rädda för att barnen ska ha tråkigt. Herregud, vad folk flänger och vad folk köper grejer till sina barn. Så mycket leksaker som möjligt så man slipper umgås med ungarna.. 
Jag har aldrig aktiverat mina ungar speciellt, nu är de ju ganska små fortfarande iofs. Och mest av allt älskar de ju att leka med oss, föräldrarna. När man busar, berättar historier, fjantar sig och sjunger ser man ju glädjen.. Det kan aldrig någon leksak eller aktivitet mäta sig med.. När man sitter ner ihop och ritar, leker och låtsas. Det är det bästa som finns. Och jag tror att det är det bästa som finns för ungarna med. 

Penny kan gå

Kategori: Allmänt

Lilla Penny.. Nu kan hon gå. Tänk om det är sista gången jag är med om detta? Den störta milstolpen! Bitterljuvt. 



Varmt

Kategori: Allmänt


Glänninge, vilket äckligt ställe. Smutsigt och skräp överallt. Var nog första och sista gången jag var där denna sommaren.