sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Down

Kategori: Allmänt

Så, då var den satans vaccinationen gjord! Det gick bra men Ellie blev lite rädd och ledsen.. Och det blev jag med. Det är konstigt det där, oftast vet man ju att; oj nu kommer jag börja gråta, men när jag blir ledsen för att Ellan är ledsen märker jag knappt att tårarna rinner. Det bara kommer. Iaf, nu ligger hon och sover så jag har lite tid för Greys, sons of anarchy och amarican horror story! Goood times! 




Vart tar tiden vägen?

Kategori: Allmänt

Ellie har funnits utanför magen i 94 dagar! Det har ju gått jävligt snabbt. Imorgon ska hon vaccineras.. Tycker det är pisstråkigt! Man har ju hört så många skräckhistorier om vad som kan hända. Men man kan ju samtidigt inte skita i det.. 




Julmat

Kategori: Allmänt

Igår var vi på stråkvägen och fick julmat. Fasiken va gott med grönkål! Sen satt vi runt godisskålen och pratade om priset och budade på en ipåååne halva kvällen som ingen tydligen skulle köpa? Jag köpte iaf en ren!




Lchf? Javisst!

Kategori: Allmänt



Små

Kategori: Allmänt

Små små lockar börjar titta fram på Ellie. Yeees säger jag bara! Jag vill att hon får ett lockigt, yvigt hår som sin pappa. Har alltid tyckt att min raka är så tråkigt och jobbigt att få snyggt. Det går fan inte ens att locka det utan det blir rakt direkt igen. Jävla trist. 

Kolla detta då! 




Miniform

Kategori: Allmänt

Nu har lillan fått miniform i 2 dagar och det verkar hjälpa! Hon har knappt skrikit någonting på hela dagen. Och vi har sovit 2 timmar och nu sover hon igen! Tänk vad lite sömn kan göra för en mamma.. Halleluja, viljen skillnad! Hoppas det håller i sig! 



Babygym

Kategori: Allmänt

Ellie har fått ett babygym så nu kan hon allt ligga och leka och kanske roa sig själv några minuter. Och igår fick vi punka på barnvagnen.. Bläää! Som vanligt kom pappa med räddning men det ville sig inte så han tog hem möget och ska försöka laga det. Det måste vara hans speciallitet, att laga saker! 




Ibland

Kategori: Allmänt

Ibland vill jag bara gå och lägga mig ett år! När Ellie vaknar och skriker tidigt och man knappt sovit någonting på hela natten och hon fortsätter att skrika för att hon har ont i magen. Och så jobbar Nicco, man är vrålhungrig och ingenting funkar för Ellie förutom att vara i ens famn. Och så gör det ont när man ammar, så har man ett sår vid röven, armarna har domnat bort för evigheter sen, ryggen gör förbannat ont och så ser man sig i speglen.. En aptrött mamma med kräks på kläderna och mjölk som läckt längs halva magen med risigt hår och stora mörka ringar runt ögonen. Ja då, just i det ögonblicket tycker jag faktist synd om mig själv. Fast jag vet att det finns de som har de mycket värre. Men just de minuterna vill jag bara gå och lägga mig i sängen och inte bry mig om något.. Tur det inte varar så länge, de där känslorna. 

Bubblor i magen

Kategori: Allmänt

Ellie har bubblor i sin lille mage. Vissa dagar skriker hon så det gör ont i öronen och man både känner och hör hur det bubblar runt därinne. Stackaren! Men igår köpte mamma lite miniform till henne som man ska ta innan hon äter och då ska bubblorna minska. Vi hoppas på det bästa nu! 

Mitt allt

Kategori: Allmänt

Min älskade fina lilla tjej. Du är mitt allt. Har jag inget förutom dig trygg i min famn är jag lycklig. Det är sant det de säger, innan man är mamma vet man inte vad ovillkorlig, oändlig kärlek är.. 




Pellets

Kategori: Allmänt

Att få hem 5 ton pellets var lite mer jobb än vi tänkt oss men fan va bra det blev tillslut! Skönt att ha det kirrat för ett år! 








Vi har en kossa i sängen...

Kategori: Allmänt






Bananflugor

Kategori: Allmänt

Jag har satt ut fällor, jagat dem med dammsugaren, smällt dem med eltennisracket, städat noggrant och tömt sopen oftare än nödvändigt, hällt kokande vatten i alla avlopp och vaskar. Jag har provat allt! Förresten, det som funkar absolut bäst är att öppna en öl och dricka hälften, i med en droppe diskmedel och låta stå en natt. På morgonen tar man plast (snabbt som fan) över burken så de inte hinner ut så har du nog fångat de flesta. Men de jävlarna pippar och lägger ägg som kläcks på 24 timmar, det är därför de är så svåra att bli av med. Men iaf, idag hitta jag boven. En gammal morotspåse bland städgrejerna under vasken.. Fy fan vad äckligt, där krälade det kan jag lova! Äckliga djur! Att jag har missat den beror på att den låg jävligt gömd och att någon annan än jag lagt den där.. 

Shoppinghelg

Kategori: Allmänt

I fredags var vi på eurostop och igår var vi på ikea och väla. Här har ni en familj som gillar att spendera pengar ;) Ellie fick fina kläder av sin mormor, en koutstyrsel och lite vinterkläder. Så himla fint så! Sen fick hon en prydnadsnalle som är så fin så fin som ska stå på hennes rum. Jag har lånat den lite tills vi får ordning på hennes rum.. 





Smilfink

Kategori: Allmänt

Träningspass för nacken är roligt!



Huvudvärk..

Kategori: Allmänt

Jag som aldrig har huvudvärk annars har haft det sen vi började med lchf.. Att vakna med skallebank är ganska frustrerande. Tydligen kan man ha ganska mycket olika symtom när kroppen avvänjer sig från socker. Känner mig även trött och orkelös så det där jävla sockret är nog inte så bra.. 

Och så var det fredag idag! Skönt med helg även när man är mammaledig. Igår var jag på mammasamtal på bvc. Det största problemet jag har är att Ellie smackar, stönar och stonkar när hon äter.. Det gör ju inget så men det kan bli lite pinsamt när man är bland folk. Som när vi var på väla i amningsrummet.. Massor av andra mammor som matar sina små lugnt och fint, tyst och fridfullt. Så sitter jag och Ellie där och håller låda! 




Usch

Kategori: Allmänt

Ellie vaknade vid 05 idag.. Låg kvar ett tag och trodde hon skulle somna om men ikke. Upp och hoppa, på med kaffet och börja dagen. Så när man själv vaknat somnar Ellie om.. Går man och lägger sig då? Nej dumt nog gör man ju inte det. På bvc säger de att man ska sova när bebisen sover men när fan ska man hinna med allt annat som ska göras då? 







Lchf

Kategori: Allmänt

Det blev biff och brunsås med broccolimos till middag idag, inte jättegott och jag är konstigt mätt.. Jag ger det 1 månad för att se hur jag mår och hur jag går ner i vikt.. Tänker redan på bröd! 


Måndag

Kategori: Allmänt

Fasiken va snabbt helgen gick.. Var på ikea och väla i fredags med Jennica och Affe. I lördags hade vi fikakväll och igår tömde vi förråden inför 5 ton pellets. Fan va härligt att bli av med skit som stått länge och samlat damm! Det lättar som fan även om man inte ser skiten särskilt ofta. Jag Var även iväg första gången utan Ellie, på loppis med "orginalfamiljen". Det gick ju bra, Nicco hade kallat på förstärkning i form av sin mor.. Haha! 







Saknar

Kategori: Allmänt

Åhhh. Saknar min bebismage! Speciellt när man ser andra gravida. Det är så mysigt och ser fram emot nästa graviditet. Ja det blir ju inte än på ett tag men om nått år eller två. Lika bra att smida medens järnet är hett. Ser fram emot nästa förlossning med, fan va häftigt det är! Ont så in i helvete och det absolut värsta jag varit med om men samtidigt helt jäkla fantastiskt! Man känner sig lite som superwoman ett tag efter även om kvinnor fött barn sen begynnelsen och alla gör det. Det är lätt det bästa man gör i sitt liv! Att man får ett litet knyte som man älskar redan då man får sitt plus och den kärleken blir bara starkare och starkare och starkare och när man tror att man inte kan älska någon mer än vad man gör, så inser man att det kan man visst det! Finns enormt mycket plats i hjärtat för kärlek! 








Pappas tjej

Kategori: Allmänt



Såhär trivs Ellie bäst. Hängandes/sittandes i mammas eller pappas armar.