sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

En småfixare tack

Kategori: Allmänt

Jag skulle kunna visa er min lista över vad som ska göras hemma men jag skäms. Den är så lång och full av saker som borde ha gjorts för ett par år sedan. Varför har det inte blivit gjort? Graviditeter och småbarn gör det inte lättare att hinna/orka med. Jag älskar att hålla på med hemmet. Stora som små saker men det blir typ halvgjort för en drar i benen och den andra ska hjälpa till.. Nicco tycker inte att det är kul och han är ganska lat med faktiskt. 
Egentligen vill jag fixa uteplatsen denna våren men vi får nog inse våra begränsningar och hålla oss till staket, kitta fönster, måla nockar och fönster osv. 




Stor

Kategori: Allmänt



Mammas trötta tjej somnade i soffan innan. Hon sa gonatt och la sig ner, somna på 2 röda. På dessa bilderna ser hon ut som hon gjorde för typ 1 1/2 år sedan. Min lilla första tjej börjar bli stor. Vemodigt måste jag säga! 

Ellie och Penny

Kategori: Allmänt


Ni är världens bästa ungar! Jag kan inte med ord beskriva hur jag känner för er, hur mycket jag älskar er. Orden är inte tillräckligt stora. Jag undrar så hur det blir när ni blir äldre? Vad för slags relation vi kommer att ha, hur jag kommer vara som mamma till tonåringar? Hur blir ni? Fotbollstjejer? Skubbisar? Hästar kanske? Musik? Vetenskapsnördar? Vad ni än blir spelar ingen roll. Har man ett gott hjärta och inte gör någon illa med flit är man alltid det bästa man kan vara. Det är det viktigaste man lär sig i livet. Att vara snäll. Enkelt men sant. 

Anemi

Kategori: Allmänt

Doktorn frågade mig om jag inte var jättetrött efter att jag fått ett stick i fingret och hon såg provsvaren. Jo, sa jag men det hör ju till när man är småbarnsmamma. Nja inte riktigt tyckte hon. Anemi har jag tydligen och ska tillbaka för att ta prover. Det är inte så farligt men säg inget till nicco. Detta ska jag glida på ett tag. 



Påsk

Kategori: Allmänt

Vi börjar påsken med bvc och doktorn om några timmar. Sen ska vi till halmstad och storhandla. Imorgon ska vi till stugan och fira lite påsk. Jag är inget fan av påsken direkt men att hänga med familjen är alltid kul. För vi är världens bästa familj! 
Ellie tittar på frost och Penny sover. Snart lunch och göra oss klara. Undrar hur många gånger jag sett frost? Måste vara varje dag i ett år... 365? 



Läget

Kategori: Allmänt

Vi har lite tuffare dagar hemma. Oron över barnen har släppt lite men hänger som ett mörkt moln över mig. Det är så jobbigt. Ellie är helt på tvären, vill inte göra något. Allt är en kamp just nu. Vill inte sova, inte klä på sig, inte byta blöja, inte gå på pottan, inte borsta tänderna, knappt äta.. Bryter ihop titt som tätt. Imorse vakna jag av att hon låg och grät tyst. Hon va förbannad och ledsen för att jag hade tagit mitt täcke?! 
Penny är glad som vanligt bara jag håller mig inom synhåll. Går jag iväg bryter hon ihop. Separationsfasen? Hon har lärt sig att kryphoppa fram, så nu förflyttar hon sig lite själv. Skönt, men jobbigt för allt hon hittar åker in i munnen. Får hålla golvet väldigt rent.. 





Det hände något

Kategori: Allmänt

Ja det hände en obehaglig sak i fredags som har fått mig riktigt ur balans.. Jag känner att jag börjar tappa det lite. Jag kan inte släppa det! Riktigt obehagliga tankar och sinnesbilder kommer upp i huvudet hela tiden under dagarna.. Det blir bara värre och värre. Jag är rädd hela tiden att det ska hända ungarna något. Vad som helst, olyckor, sjukdomar.. Idag har jag haft sån jädra huvudvärk eftersom jag spänner mig hela tiden. Har fått panik flera gånger för att de gjort nån konstig min eller något. Alltså riktig panik. Vad faaan liksom??!



Penny 8 månader

Kategori: Allmänt

Hur snabbt har inte 8 månader gått?! Snart har hon varit ute längre tid än vad hon var i magen. Ni vet la att det bara är ungarna som blir äldre? Vi har absolut inte blivit 8 månader äldre iaf. 
Penny är också en riktig mammagris. Jag trodde Ellie var extrem men jag vette tusan om inte Penny är mer mammig än Ellie. Hon är som en liten apa, ständigt på min höft. Jobbigt men mysigt. Hon kör redan storlek 80 i kläder, ligger före sin syrra i snabbhet med växandet. Ellie hade 80 när hon va över året. Och de goa låren börjar försvinna lite nu.. Vad ska jag ligga och gosa med sen? 
Hon sitter själv sen många månader tillbaka men vill inte krypa alls. Hon avskyr att ligga på mage och därför övar hon typ inget heller.. Men står och lutar sig mot saker och idag höll jag henne i ena handen och hon tog flera steg själv. Ellie tog sina första steg vid 10 månader, ska bli spännande att se när Penny börjar knata runt. 



Lucky Penny 💜
Find a penny, pick it up. All day long you'll have good luck! 

Förälder

Kategori: Allmänt

När vi fick reda på att vi vänta Ellie trodde jag att mitt liv skulle förändras lite, inte helt och hållet. Festkvällar och lata dagar i sängen och soffan trodde jag skulle finnas kvar på agendan. Inte lika ofta såklart men ibland iaf. Det gör det inte. Här ska vi va glada om man får sitta ner när man äter, eller försöker gå på toa för den delen! Men jag älskar det. Jag är så tacksam över att jag har varit hemma med loppan och nu med Penny. Det är värt allt och mer därtill. Tiden kommer aldrig igen, vet ni. 
Det bästa med att vara förälder är kärleken så klart. Någon älskar dig mest av allt även när man står där i skitiga kläder som luktar kräks, otvättat hår och mörka ringar under ögonen. Man är varandras allt. Trots att man ser för jävlig ut och luktar (stinker) gammal bröstmjölkspya får man världens goaste kramar och pussar och min favorit, ett lutat huvud mot ens axel. Man får sova nära. Riktigt in your face nära. Det är gött! Man får somna till ljudet av små andetag, snarkningar och smaskande. De blir alltid glada när man kommer in i rummet, skiner upp som solar. Hur kan de bli så glada av lilla mig? Haha! 
Man får dansa när man vill. Inga konstigheter! Helst ska man dansa hela tiden. Och i affären ska man definitivt dansa. Och sjunga högt.. Man får köpa saker hela tiden. För det är mycket mer okay att handla till någon annan, speciellt till barn. Och de behöver ju verkligen nya kläder nästan hela tiden. Perfekt ju! Och det är roligare att handla fina saker till barnen än till sig själv.  
Man lär sig nya saker om sig själv. Var går gränserna? Vad är viktigt? Hur många äpplen är okay att äta per dag egentligen? Och hur dålig blir ett barn i magen efter 5 äpplen? Svar: jättedålig! Hur äckligt är det egentligen med lite kiss på fingret? Svar: inte så äckligt! Hur många gånger kan man trampa på en legobit innan man plockar upp den? Svar: 5. 
Hur svårt är det att bajsa med publik och dörren öppen? Svar: inte alls svårt. Hur ont gör det i hjärtat när ens barn blir besviken? Svar: värsta som finns. 
Hur mycket kan man älska någon? Svar: så mycket att man nästan inte vill leva för att det är för mycket! 





Upplyst

Kategori: Allmänt

Jag läser Meekatts bok och allt känns lite bättre. Det kunde varit mina ord, men hennes är roligare! Hur man hela tiden kastas mellan "bajs i håret, inte ätit på hela dagen och har kräks på hela tröjan, sjungandes imse vimse sp.. Neeeej rööör inte Ellie.. Spiiindel" och denna otroliga kärlek och ödmjukhet man har för sina barn. Denna ständiga dans av lycka och förtvivlan. Ena stunden sitter man vid matbordet, alla glada och man kanske tom sjunger en liten sång, skrattar och busar. Nästa minut gallskriker Penny, Ellie springer gråtandes från bordet, nicco börjar gasta och jag vill bara krypa in i ett hål. För så är det med barn. De kan göra dig lyckligare än något annat men de kan också få dig att bli en smågalen, irriterad och en halvt psykotisk person. Vid vissa tillfällen har jag bara skrikit rätt ut. Aaaaaaaaahhhh. Lita på mig, det får alla att tystna. Och glo på dig som om du vore helt från vettet. Men tyst blir det. Och vet ni varför jag blir så frustrerad ibland? Pga "mammamaffian" bland annat som hon skriver om. De som har barn som sover hela nätterna och halva dagarna så de är utvilade och har tid att hålla hemmet i topp, maten klar i tid, alltid tom tvättkorg, hela frysen full av hembakat, göra eko hemlagad barnmat, mysiga barnvagnspromenader, lugna butiksbesök osv. Och de som har tid att duka upp en nyttig, 7 olika sorters frukostalternativ med finporslin och lägga ut på insta morsorna.. De hatar jag allra mest. För det är inte rimligt när man är ensam med barn! Om man inte låser in dem någonstans. Och snygga är de med, hinner med att träna varje dag. Lägger en contoursminkning, smycken, rena fina kläder.. Allt medens ungarna sitter inlåsta i källaren. För det är så det måste gå till. Allt annat är orimligt. 

Gonatt



Gå på pottan

Kategori: Allmänt

Ellie har börjat visa intresse för pottan och toaletten. Vi försökte potträna i somras men så kom Penny och det rann lite ut i sanden med att försöka hålla koll på när hon kunde tänkas behöva gå. Nu både kissar och bajsar hon i pottan. Vi försöker lite med trosor men hon förstår inte riktigt än att man inte kan kissa när man bara har trosor.. Tänkte köpa lite fina trosor med Elsa pch Anna! 



Niccosdotter

Kategori: Allmänt









Gisslandrama

Kategori: Allmänt

Torghallen i laholm alltså! Vilka nötter de är som jobbar i paketutlämningen! Jag har haft så mycket bekymmer med dem. Får hem avi med paket till Emma Magnusson, Emma lovisa Magnusson, Emma Mertsch, Emma Mertsch Magnusdotter osv. Alltid olika namn. Det skapar problem när jag ska hämta ut rek. Post. I mitt pass står det Emma Lovisa Magnusdotter men det gör det inte alltid på paketen. Jag har lagt till mertsch som mellannamn och jag skulle ju egentligen byta ut pass men detta är inte kirurgi för en kassörska att lista ut. Dessutom ska det räcka med rätt förbamn och efternamn enligt postnord. Därför har jag inte brytt mig om att ta nytt pass än. Gick dit för nån dag sen och lämna fram avierna med en emma mertsch magnusdotter och en emma magnusson på. Fick ut den med magnusson. Wtf?! Den andra får jag inte ta ut, hon i kassan ville inte prata om det. Jävla trams. Jag förstår att de ska göra sitt jobb inget snack om saken, men de ser ju att det är jag på bilden. Vad tror de att jag gjort? Letat upp någon i världen som heter nästan exakt samma som jag och ser ut exakt som jag, snott alla uppgifer av personen, beställt smågrejer och sedan campat utanför dens hus för att ta avierna osv. Det är befängt ju! Jag blir galen på sånt.  
Har beställt personbevis, får se om det hjälper. Så får nicco följa med och legitimera mig. Det måste ju funka! Fast man vet aldrig med torghallen..