sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Nytt år

Kategori: Allmänt

Imorgon är det ett nytt år och idag är det alltså nyårsafton. Vi vet fortfarande inte vad vi ska göra. Det blir ju lite sisådär när man både är gravid och har barn. Man vill ju göra något men antingen är det fylleslag eller typ ingenting. Det är tredje nyktra nyårsfirandet för mig, det är ganska skönt faktiskt. Man har ju insett att det är ganska skönt att inte dricka var och varannan helg. Man har la snurrat in i småbarnslivet.. 

Babyboost

Kategori: Allmänt

Jag önskade mig blondinbellas bok i julklapp och har nu läst ut den. Hade ganska höga förväntningar då alla mammor tydligen tycker att den är jättebra. Men njaa. Helt okay bok så men inget speciellt. En sak störde mig i boken och det var att hon tycker att det är okay att låta sitt barn ligga och skrika i barnvagnen när man är ute. Enligt hennes exempel, i 15 minuter. Jag blir galen på sånt. Det är inte okay! Ett barn skriker för att de vill något och inte kan använda ord. Jag har själv varit där 100 gånger. Man har gjort allt och ungen skriker fortfarande. Men jag hade aldrig låtit ett barn ligga och skrika i 15 minuter utan att ta upp hon/han. Även om jag redan har provat allt. Om jag var ute hade jag tagit upp barnet och gett närhet osv. Barnet kanske inte blir tyst men du finns där iaf! Sen är allt relativt, hade jag varit några minuter hemifrån hade jag kanske inte gjort det. Och som ellie som är 17 månader, hon kan få sitta i vagnen och sura och gapa. Men det är inte samma sak med ett spädbarn! 
Babyboost får inget högt betyg av mig.. 

Hallå där!

Kategori: Allmänt

Ville bara säga att loppan sa "hallå där" igår innan vi skulle sova. Alltså hennes första 2 ords mening eller vad man säger. Ord i följd. 



New in

Kategori: Allmänt



Nytt till mor och dotter. I 10 minusgrader och snö behöver man ordentligt fodrade skor! 

V 14

Kategori: Allmänt

Ja vi har ju passerat den magiska vecka 12 och tagit oss till 14de veckan. Antar att efter tolfte veckan är allt klart. Alla organ och leder finns där de ska och ska nu bara växa. Och det är väl därför det är större risk för missfall innan man passerat den tiden. Nu är ju bebisen klar och ska bara växa och lite annat.. 


Ser lite kul ut när man ligger ner.

Mellandagsrea

Kategori: Allmänt

Nicco skulle egentligen varit ledig hela veckan och helgen men han fick jobba istället. Så det har inte blivit någon mellandagsrea som det skulle blivit för oss. Var mest ute efter kläder till den lilla damen och till mig och den växande magen. Och som kylskåpet ekar! Tur man fick mat hos mamma och pappa idag.. 




Leker med alla julklappar samtidigt typ..

Julafton

Kategori: Allmänt

Vilken bra julafton vi haft! Ellie är utslagen, hon sover fortfarande! Men jag tror att hon är förkyld. Hon låter kass i näsan. Julafton var perfekt med god mat och massor av julklappar. Alla fick så bra klappar att jag kunde bytat eller tatt alla. Tycker alltid att det är sorgligt när julen är över, men detta året känns det lite lättare faktiskt! 







Ellie tyckte att tomten var lite skrämmande men hon vågade iaf vinka hejdå! 

Lillejulafton

Kategori: Allmänt

Imorse väcktes loppan motvilligt vid 07,30. Denna dam är inte van att bli väckt, det märktes tydligt. Tog lång tid att vakna ordentligt. Vi skulle en sväng till gekås, snabbt och lätt. Där är la inget folk på lillejulafton? Jo. Det var det visst. Tog lite längre tid än beräknat men allt är köpt och klart och tur är la det egtersom tomten kommer imorgon! 

Sen fira vi jul hos svärmor








Nu är det jul igen

Kategori: Allmänt

Nu börjar det närma sig julafton! Det blir en lugn jul iår, bara vi i familjen minus faster. På lillejulafton ska vi till Lotta och fira jul och på julafton blir det stråkvägen. Jag tycker faktiskt att det är ganska bra, jag menar man får ju två jular. Whats not to like?! Det är ganska skönt att nästan alla bor i samma håla vid jul. Vissa åker ju långt och jävligt.. 
Nästan alla klappar är köpta och idag ska jag köra ut nicco och ellie så jag kan städa ordentligt. 




Ellan fixa mitt hår för nån vecka sen. Otroligt va de snappar upp saker snabbt. 

Det bästa som finns är skor

Kategori: Allmänt

Skoellie


Sitter och tar det lugnt med nya inneskor från adventspaketet. 


Provar mammas skor.


Provar nya skor. 


En gran och en lucia

Kategori: Allmänt




Det blev en kungsgran detta året med. De luktar ju inte så mycket men jag gillar att de är "burriga" och tjocka. Det blev silver iår, brukar annars ha rött och guld eftersom jag tycker att det är ganska fint till jul. Men var tvungen att köpa plastkulor så då kunde jag ju byta lite i färgval. 

Idag har vi jättetradigt väder. Jag och Ellan som skulle vara ute idag.. Har nästan varit inne hela helgen. 


Kärlek

Kategori: Allmänt

Det bästa som finns i hela världen är att vara mamma! Det ger så ofantligt många fina, minnesvärda och fantastiska stunder. Och en sak ska jag säga er. Jag har inte gjort mycket att vara stolt över i mitt liv, men att vara mamma och hur jag är som mamma, det är jag stolt över! 


Frusna gröna bönor mot tandvärk funkar fint. 

Vagga

Kategori: Allmänt

Igår var ellie jätteledsen precis innan vi skulle gå och lägga oss och hon ville bara vara nära i famnen. Så jag vaggade och tröstade in henne i sömn. Tänkte att  det var länge sedan jag vaggade henne till sömns. För bara ett ögonblick sedan vaggade man nästan i timmar varje dag med en rygg som nästan gick av och ett drömmande om "tänk när hon somnar själv". Då slank det ut en liten tår från ögat, att jag redan nu fick tanken om att det kanske inte händer så många gånger till. Jag menar hon är ju bara 16 månader. Men det händer så sällan att jag vaggar henne i famnen eller att hon somnar i famnen. Och hon kommer att bli så stor nu när hon blir storasyster.. Får passa på att njuta av lilla ellie! 



En mörk dag

Kategori: Allmänt

När ellan vaknade imorse trodde jag att klockan var 05 men det var den som tur var inte. Bara jäkligt mörkt idag med regn och blåst. Stanna inne väder. Vi ska få någon slags snöstorm denna veckan, bara vi får snö blir jag glad! 
Idag ska vi gå och köpa gran! Whhoooop! 




Tisdag

Kategori: Allmänt

Ellie har fullkomligt snöat in i paddan. Från hon vaknar på morgonen tills vi går och lägger oss. Vad gör man?! Går vi ut vill hon ha mobilen för hon vet att "babblarna" finns där med. Usch, det är ju hemskt. En 16 månaders som sitter med paddor och mobiler.. Det började med att jag skulle visa gonattvisor. Sen dess har det bara eskalerat. 



Sover

Kategori: Allmänt

Ellie har sovit i 2,5 timmar nu. Jag blev kissinödig när hon sovit 5 minuter men vet att när jag går upp så vaknar hon direkt nu när hon sovit så länge.. Jaha, väntar bara på att hon ska vakna. Vi har missat fika och allt.. 


Andra advent

Kategori: Allmänt

Idag hade jag tänkt att familjen skulle gå och köpa gran men med detta vädret är inge kul att gå i. Tänk att få gå och köpa en gran när det snöar och det ligger snö på marken. Dra Ellie i pulka och kasta snöbollar.. Det hade varit något! 


Andra adventspaketet! 

Jag älskar dig mer än allt

Kategori: Allmänt



Ellie hjälpte mig att bädda rent igår. Bästa vardagslyxen, rena lakan! Är faktiskt ganska manisk med att byta lakan. Ofta 2 ggr i veckan. Gillar när de är "krispiga" och hårda och luktar sköljmedel! En gång gick det 2 veckor utan att jag bytte..
Kan säga att jag har en bekant ungkarl som sa till mig en gång att han inte bytt sängkläder sen han flyttade in i hans  lägenhet. Jag; har du inte typ bott där i 2 år? Svar; jo.. 
Då ville jag bara spy. 

Busfabriken

Kategori: Allmänt

Igår var vi på busfabriken för första gången. Ellies blick när vi kom in och fick se alla grejer! Skrattade och hoppade upp och ner! Det var riktigt lyckat och hon somna somen stock när vi kom hem.