sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Januari och februari

Kategori: Allmänt

Snart dax att söka in till skolor. Jag vet ju inte vad jag vill göra med mitt liv men jag söker varje år. Söker lite olika, både program och kurser men jag kommer ju aldrig in på något! Jag har bra betyg men söker in på folkhögskola-kvoten.. tror det är lite svårare att komma in på den? Finns bara ett ex. antal platser på den kvoten. Just nu gör det ju inget om jag inte kommer in, planerar att vara hemma med Penny minst 1 år till men om jag kommer in på något som verkar bra kommer jag ju att ta platsen. Det är så bra att man kan läsa mycket på distans nu! Då kan jag ha barnen hemma mer än jag kunnat om jag skulle jobbat, hoppas jag iaf. 









En Penny

Kategori: Allmänt

Min lilla Penny är en glad tjej. 1,5 år blev hon den 11 januari. Hon älskar djur, dockor och att äta. Och så gillar hon att mysa, tror hon ger världens bästa kramar faktiskt. Sånna kramar dom gör att livet helt plötsligt känns helt jävla underbart. Hon kan bli jäkligt förbannad om Ellie tar hennes leksaker eller om hon inte får äta tandkräm eller schampoo. Det går över snabbt men är ganske intensivt. Hon roar sig lätt själv, vilket oftast gör mitt jobb enkelt. 

Jag kan liksom ge henne ett paket plåster sen leker hon med det i en timma och jag kan fixa mat eller städa lite. Ellie var tvärtom, henne var jag tvungen att roa nästan konstant.. hehe, så olika det kan vara. 

Hon älskar sin storasyster, älskar när Ellie ropar efter henne, då springer hon snabbt till hennes förfogande. Hon har slutat med att stoppa ALLT i munnen men har nu napp istället (på gott och ont). Det var liksom nästan tvungen för att jag skulle kunna vända bort blicken från henne. 

Hon sover hela nätter sen några månader tillbaka, med nappen och filten bredvid mig. 

Hon är, precis som sin syster, helt jäkla underbar! 











Tillbaka till vardagen

Kategori: Allmänt

Imorgon börjar officiellt vardagen, Ellie ska tillbaka till förskolan. Nu måste vi i säng tidigt och upp tidigt igen. Och jag ska rodda morgon med dem själv. Ja, för er som inte har barn betyder det att väcka, klä på, kamma och fixa håret, fixa frukost, tolettbestyr, vinterutstyrsel på och fram med dubbelvagn och gå till förskolan med två kids. Det låter kanske inte svettigt, men det är det oftast. Det är alltid något eller någon som går åt fan. Men det ska bli skönt för Ellie att komma tillbaka efter jullov, hon har klättrat lite på väggarna.