sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Ikea

Kategori: Allmänt

Varit på ikea och tittat på kök. Jäkla kul! Vi vet ganska bra nu hur vi ska ha det. Carro, mamma och pappa måste bara komma och bolla med mig. Ja, med mig. Inte oss. För det är jag som bestämmer i vårt hus. Speciellt om du frågar nicco. Jag försöker få honom att bestämma med men han vill inte och någon måste ju gör det annars kommer man ingenstans. Ikeas "homeplanner" som man ska rikta köket i är ett helvete och jag fattar ingenting så jag får nog rikta upp för hand och sen lämna den till dem och sen rita i datorn. 


Första trippen till ikea för pennsan! 



Ett underbart leende

Kategori: Allmänt


Hinner aldrig fånga det stora leendet denna tös kan ge en på kort men här kom slutklämmen på ett leende med iaf. 
Man blir ju helt galet lycklig när ungen smilar!  

Torsdag

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit på banken och fått klartecken på lån till köket! Det ska bli så jäkla kul! Först va jag inne på ikeas svarta kök med vitrinskåpsluckor, det är så jäkla snyggt. Men jag tror det passar bäst med samma svarta kök fast i vitt hos oss. Sen blir det ett mörkt golv alternativt schackmönstrat grått/vitt, vitt tak och svarta bänkskivor. Jag är så satans peppad! Men hur i helvete ska jag kunna ta alla dessa små och stora beslut?! Jag är så fruktansvärt velig. Men en sak är säkert, vi ska inte snåla utan ta det vi vill ha och det är jäkligt gött! 



Söndag

Kategori: Allmänt


Alltså ibland undrar jag hur allt hände?! När jag sitter på dass och ellie hänger i ena benet, penny panikskriker för att hon har bubblor i magen ️ och nicco ropar något om att penny kräktes i soffan undrar jag bara hur allt hände? Var det inte typ förra veckan som jag stod längst fram (nästan) på en slipknot konsert och vrålade mig hes och röstlös? Och fick gåshud när hela publiken sätter sig ner för att några sekunder senare "jump the fuck up"?! Var det inte nyss jag och "bästisen" cyklade in till stan nästan apfulla 02 en lördagsnatt för att vi ville ta en shot på innestället? Eller stack med ägaren till en restaurangkedja mitt i natten långt efter stängningsdax, satte på för hög musik, rökte och drack jäger i restaurangen i centrala hbg?! Det är fantomme 10 år sedan jag och en annan kompis verkligen trodde att vi skulle bli bokstavligt talat, slaktade. (En lång historia som börjar på en nattklubb med ett gäng killar hon träffat och har en mitten ute på landet i deras stooora hus och ett slut med oss springande ut i ingenstans för att timmar senare få lift hem). Nämnde jag att de var slaktare?! 
Just det, den där tråden jag tappar så lätt.. Ja vad hände? Ibland önskar jag att jag var 20 och bekymmerslös igen. Men oftast gör jag det inte! 

Kräftgille

Kategori: Allmänt




Festerna ser ju lite annorlunda ut nufötin'. Men vi hade trevligt och jag drack lite öl och skumpa! Ellie levde jäkel och Penny sov i vagnen nästan hels kvällen. 

19 augusti

Kategori: Allmänt

Jag längtar faktiskt efter hösten. Tända ljus och filtmys i soffan! Hoppas vi får ordentligt med snö i vinter. Tycker mer om vintern än sommaren, men då ska det ju vara vinter med och inte en lång höst. De dagar då det är vitt, vindstilla, nån minusgrad och sol. De dagarna är sällsynta och de absolut bästa. 

Penny sover fortfarande, jag och Ellie sitter i soffan. Hon lägger pyssel på paddan (hon är grym på det). Och jag dricker kaffe. Idag ska vi försöka rensa lite i trädgården om jag får penny att sova i vagnen vill säga. Ellie har fortsatt att dra mig i håret och jag håller på att bli tosig på hennes beteende. Man behöver ju inte vara Freud för att förstå varför hon gör det men hur fan får man henne att sluta? Det händer alltid när jag sitter med penny så det är svårt att hindra henne eftersom jag måste avbryta amning. Jag har testat att lyfta ut henne ur rummet, bli arg, låtsas bli ledsen, ignorera.. Hon visar ånger men gör det ju igen ändå. Tur att jag inte är ömhårad. Igår drog hon sig själv i håret och fick loss en hel tofs utan att blinka! 

Detta skulle postats imorse men det kom lite emellan. Vi har haft en jättebra dag! Inga sura miner eller utbrott. Och ellie har inte dragit mig i håret! 




Systrar!

Idol och daimtårta

Kategori: Allmänt

Jag vet inte vad jag ska skriva om. Vi gör inte så mycket. Nicco jobbar och jag försöker pussla ihop en vardag med bra rutiner och glada barn. Idag har jag bytt kläder 5 gånger! Tvättkorgen blir fan aldrig tom. Ja mycket mer än så har jag inte idag. Ska bli skönt att gå och lägga sig snart. 
Natti 



Mina små! 

Söndag

Kategori: Allmänt

Vi har varit i stugan och haft det gott! Lugnt blir det la aldrig när man är småbarnsföräldrar men gött kan man ha det ändå. Framförallt har vi ätit gott! Ellie, lilla Ellie.. Hon har vi det lite kämpigt med ibland. Eller det är kanske hon som har det kämpigt snarare. Hennes 2 års trots hade inte kunnat komma olämpligare, men det är ju naturens gång. Det är nu man sätts på prov. Jag läser mycket om trots just nu men om jag ska vara ärlig så funkar inte något av "metoderna" om hur man ska hantera det som förälder speciellt bra. Helt ärligt, det som funkar bäst när hon får ett "breakdown" är att låta henne skrika ut det en stund och sen bara kramas eller börja leka med något. Att försöka avstyra eller trösta just när hon skriker som mest funkar oftast inte. Att själv bli arg eller irriterad fungerar verkligen inte. Många menar att det beror på att de inte kan göra sig förstådda och/eller hantera de känslor de har och jag tror det stämmer. Ofta skriker hon bara neeej neeej om och om igen. Sen tycker jag också att det är viktigt att visa att det är okay att vara arg, men man får inte kasta saker eller förstöra saker när man är arg. Idag blev jag arg, hon drog mig i håret när jag satt med penny och vägrade släppa. En kombination av trötthet och frustration slutade i att jag skrek argt och när jag skulle ta tag i henne (i hennes hand för att få upp hennes grepp) så skulle hon springa iväg vilket slutade med att hon ramlade ur sängen. Hon slog sig inte men blev rädd när jag skrek.. Det var ju inte så lyckat. Så värdelös jag kände mig efter det. Det är inte en sån förälder jag vill vara. Som skriker och gör ungarna rädda.. Man sätts hela tiden på prov som förälder och oftast går det bra med en hel del tålamod men idag tappade jag det helt enkelt. Imorgon gör jag bättre. 





Fredag

Kategori: Allmänt

Vi har fått väldigt närhetsbehövande barn. Penny vaknar nästan så fort man lägger ner henne. Det gjorde ellie med men det var lättare med henne eftersom man inte hade andra barn då. Nu måste jag ju laga mat och ta hand om ellie med. Hon kan ligga själv i typ 5 minuter sen blir det skrikfest.. 



Decor

Kategori: Allmänt

Kommit in i en inredningsperiod igen. Vill bara gå på loppis och göra massa fynd.. Funderar och funderar på hur och vad jag ska göra hemma. Jag har ju en del saker som ska målas och mycket är provisoriskt här. Det är lite så jag jobbar. Knappt något är eller blir klart. Någonsin typ. Fast det är väl det som är charmen med inredning, förnya och förbättra hela tiden. Vet inte hur många gånger jag tänker på och ångrar att jag inte gick bygg på gymnasiet. Fan va kul det hade varit att kunna göra saker själv! 

Efter semestern

Kategori: Allmänt

Tillbaka till verkligheten efter att nicco varit ledig. Igår var vi på bvc på läkarbesök för Penny, hon växer så det knakar! Nästan 5,2 kg och 58 cm lång. Tur att jag inte köpt kläder i storlek 50 till mina ungar för de hade redan varit för smått. 

Igår var en mardröm, eller ja förmiddagen. Penny gallskrek i flera timmar, vi skulle iväg till bvc och jag svettades bara jag tänkte tanken på att gå till bvc med syskonvagnen. Eftersom ellie har vägrat sitta i vagnen ett tag nu och jag inte kan hålla koll på henne samtidigt som jag kör vagnen visste jag ju att det kunde bli problem så jag lämnade loppan hos farmor på vägen.. Jag tycker det är så jobbigt att be om hjälp eller be andra ta hand om mitt/mina barn. Jag ser det som ett misslyckande på något sätt. Typ som att jag inte kan ta hand om mina barn själv. Iaf, idag har det varit ganska lugnt. Penny har inte skrikit och ellie har varit go. Förutom när jag ammar penny. Då kommer avundsjukan/svartsjukan fram ibland och det visar hon genom att nypa mig eller dra mig i håret. Vad gör man?! Jag går därifrån och säger till henne att det gör ont och att man inte får göra så. Är hon riktigt ättrig så har jag burit ut henne från rummet. Efter en stund kommer hon och kramar mig eller lägger huvudet i min famn så är det bra igen. 




Nytt till hösten

Kategori: Allmänt


Älskar denna! Väst i dov rosa färg med gulddragkedja, volangkant och små öron! Till Ellie. 


Två bodys till Penny.


Mysdress till Penny. Så himla söt! 



Kunde inte motstå dessa söta skor fast att de var gröna! 


Basics till Ellie


Mysig tröja med volangkant och ficka på magen till Ellie.


Tröja med broderi. 


Rosa munktröja till Ellan med kaniner på. 


Höstjacka till Ellie, rosa den med! 


Utsvängda leggings till morsan! Tycker det är så snyggt med utsvängda byxor. Passar mycket bättre till oss med "bastanta" ben ;) 

Och så köpte jag även två amningströjor, men de är inte värda ett kort! Så fult men nödvändigt.. 

Onsdag

Kategori: Allmänt

Vi har varit på kalas och ätit tååååta som Ellie säger. Eller så säger hon tåRta (betoning på r). Ellie har lekt med massa barn och haft roligt hela kvällen. Hon somnade i min famn på 2 sekunder, härligt att va så trött. 
Innan dess var vi och badade i Glänninge. Första gången detta året. Ellie fick ett mindre utbrott när hon inte fick bada var hon ville och skrek i säkert 10 minuter. Folk börja titta och undrade la vad vi gjorde med ungen som gjorde att hon skrek så jävligt. Det har jag aldrig brytt mig om, att folk glor och skakar på huvudet när ens barn skriker. Blir mest irriterad på dem. Hallå, hon är 2 år! Hon får utbrott ibland när hon inte får sin vilja igenom. Och då skriker hon. Hon skiter rakt ner i byxan med och äter med händerna också. Det är ett litet barn som håller på att lära sig hur man förhåller sig till olika saker och människor. Kan inte du som vuxen acceptera det i några minuter när du är ute bland folk kan du fan stanna hemma. 




Dagar

Kategori: Allmänt






Värmen är ju tillbaka så nu badas och grillas det igen! Kan vara gött med några varma dagar innan hösten kommer. 

Magknip

Kategori: Allmänt

Sen ett par dagar tillbaka har Pennsan haft riktig magknip och mest varit ledsen och besvärad stackarn. Köpte sempers magdroppar och hela ungen slappna av! Hon har knappt sovit de senaste dagarna så det måste ha varit jätteskönt för henne att det släppte. Äntligen kunde jag lägga ner henne utan att hon vaknade! 



Det där med osynligt skit

Kategori: Allmänt

Jag har en fobi mot osynlig smuts. Okay jag hatar all sorts smuts men den osynliga är värst för då vet jag inte vad det är. På p3 pratade de om att lägga sig i sängen med ett par byxor man haft på sig en dag, på jobb, bussen, i affären osv. Det är en sak jag ALDRIG skulle göra kan jag säga. Jag behandlar de kläder jag har haft på mig ute som en smuts och bakteriehärd. Jag tänker mig att det kan finnas allt möjligt mög på kläderna. Har jag suttit nån stans? Ja då är det säkert nån äcklig gubbe som suttit där före mig eller något. Jag vill inte mysa ner mig i sängen med nån annans hårstå eller kissbaciller som kan ha fastnat på mina kläder.. Är det inte därför det finns överkast förresten? För att man inte ska lägga sig i sängen med skitiga kläder? Eller så är det estetiskt bara med överkast.. Denna åkomma kan ibland vara problematisk. Speciellt när man bor med Nicco. Han kan ha varit ute en hel dag (tänk allt man tar i på en dag) och sen börja bre och äta en macka utan att tvätta händerna. Då kryper det i hela mig. Jag vet ärligt inte om det är han som är en lortgris eller om det är jag som är paranoid. Han kan lätt lägga sig i sängen i typ jobbekläder. Eller äta ett äpple UTAN att tvätta det innan! Hemska tanke, hur många har pillat på det äpplet innan du köpte det?! Och vad hade de för mög på sina händer tro?! Jag vet att det inte är något farligt (om det inte är sjukbaciller) men jag tycker det är fruktansvärt äckligt med smuts som inte syns. Och det blev värre efter vinterkräksjukan med min åkomma kan jag lova er. Jag fasar för dagisbacillerna..