sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Stora tjejen

Kategori: Allmänt

22 månader! Snart har vi en 2 åring. Hon är oftast ganska lugn och älskar att bada och leka med vatten och att göra samma saker som vi gör, typ hjälpa till med tvätten, i trädgården, måla osv. Sen ett tag tillbaka kommer hon ihåg vart hon la en sak igår och kan hämta den. Hon har börjat vilja gå på toaletten och tar av sig kläder och blöja själv. Man märker att självbestämmandet kommer mer och mer. Vill inte äta om man hjälper henne exempelvis. Kan själv liksom. Hon blir heeelt tosig ibland när man ska klä på henne eller byta blöja. Får riktiga utbrott! 
Hon pratar i 2 ordsmeningar och det har hänt att det kommit 3 ord på raken med. Annars babblar hon på ganska mycket men som vi inte förstår. 

Även om hon är lugn så kan hon ibland bli en riktig terrorist. Speciellt när vi är på ställen hon inte är van vid. Då sitter hon enbart stilla om hon har något att äta på. Hon ska kolla allt och springa iväg, prata med alla och upptäcka allt! Får man tag i tösen blir hon bananas för att hon inte ska springa omkring själv. Det gör mig inget att hon vill springa och kolla på allt, det tycker jag är okay så länge hon inte har sönder saker eller stökar ner men jag är så jäkla rädd för att nån ska ta henne om vi är ute bland mycket folk eller i affärer. Risken är kanske liten men tänk om?! Och såklart att hon inte gör illa sig och så. 
Hon är oftast go och glad vår ellan, älskar att mysa runt i sängen och busa. Petar mig i näsan och skrattar, pruttar och skrattar, skrattar när någon annan pruttar så hon har kanske lite dålig humor! 
Hon älskar musik och att dansa och är inte så mycket för leksaker. De leks inte mycket med dem utan de bara töms ut från lådor och ibland plockas undan igen. Nallar och gosedjur tycker hon bättre om. Mest en rosa/lila maj (katt). 


Nyss i soffan 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: