sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Runt och runt

Kategori: Allmänt

Nu när det kommer en liten till så blir det ju inte så mycket dagis för Ellie. De får gå max 15/h i veckan om man är föräldraledig. Vet inte om vi kommer att ta det. Kanske testar och ser om hon tycker att det är kul. Inte för att vi vill det direkt. 

Jag vill aldrig in i det där jäkla hamsterhjulet och springa. Lämna på dagis innan solen går upp, jobba hela dagen och hämta från dagis när solen gått ner. Vad är det för ett liv egentligen? Båda föräldrarna jobbar mer än heltid för att ha råd med stora fina villan och 2 fina bilar i garaget? Och för att ha råd att ha 1 veckas semester tillsammans om året? Är det egentligen värt det? Vad kostar det då? Jag vet att nästan alla familjer har två arbetande föräldrar. Men tänk om de inte hade behövt ha bil/bilar under några år, eller bo billigare och jobba mindre? Umgås med sina barn och familj. Leva istället för att snurra runt i hamsterhjulet. Alla har inte möjligheten, det vet jag. Och vissa kanske trivs i hamsterhjulet. Men tänk, snart kanske nån blir svårt sjuk, ett barn kan bli sjuk, något kan hända.. Och allt du vill ha om något hemskt händer är tid. Tid bort från hamsterhjulet? 
Jag vill spendera så mycket tid som möjligt med mina ungar. Och Nicco är mycket föräldraledig han med. Det är något vi valt. Med de valet kommer vi inte kunna köpa allt vi vill ha. Vi kommer att få spara om vi vill/måste köpa något, vi kan inte åka utomlands varje år eller köpa oändligt med leksaker. Det går absolut ingen nöd på oss, och vi har ganska mycket tid till varandra. 💗

Kommentarer


Kommentera inlägget här: