sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Jag vet

Kategori: Allmänt

Har ni någonsin känt den där överväldigande känslan av total lycka? Innan vi fick Ellie hade jag inte det. Den känslan kommer rusande genom kroppen när hon skrattar med hela ansiktet och hela kroppen. Och när hon lägger sina armar om min hals och vilar huvudet mot min axel. Då känner jag mig bara lycklig. Vet ni hur häftigt det är? 


Snodde en bild från mamma som togs igår. På loppans 8 månadersdag! Smöööörgåstårta var smaskens! 

Det man ångrar

Kategori: Allmänt

Man kanske inte tror att det är så stor skillnad med att vara 27 och att vara 21,22. Men det är det faktiskt. Nu när man ändå börjar närma sig 30 och funderar över sitt liv. (Ja det gör man mer och mer). Så finns det vissa saker i livet som man ångrar. Eller kanske snarare situationer som man önskar hade blivit annorlunda. Det finns ett par tillfällen i mitt liv när jag har känt att " detta är inte rätt" och att jag skulle ha stått på mig, kanske inte det hade ändrat något men jag hade ändå sagt ifrån och stått upp för mig själv. Ofta är det vuxna, äldre människor som förminskar en och min generation är stöpta i "lyssna på de vuxna, vi vet bäst" formen och det har nog även satt sina spår. Att inte käfta emot. Inte tro att man vet bättre än någon som har varit med i 20 år längre än en själv. Och dessa stunder förföljer mig.. Men jag hoppas jag har lärt mig av dessa stunder. Att jag kommer att säga vad jag tycker. Även om det inte ändrar någonting. Och öven om personen är 20 år äldre än mig och auktoritär. 

Soooon

Kategori: Allmänt

Efter 2 års paus vill jag fortsätta på min sleeve! Många tatuerare vill ju inte gadda en ammande och jag har väntat för att vara säker på att det inte skulle skada lillan. Men snart så! Får göra klart armen och lägga till ett "Ellie" eller kanske "loppan"? Nicco snodde ju min 03.51.. 


Lillan då

Kategori: Allmänt

Ojojoj. Vilka tuffa dagar! Loppan vill ingenting. Allt är pest och pina för den lilla damen. På bvc idag, doktorn trodde det var tänder eller utvecklingsfas.. Bara att ta sig igenom det. Tycker så synd om henne. Vill inte äta, inte dricka och inte ammas. Allt är en fajt. Men även om det är lite trist just nu så händer det även roliga saker. Loppan kan numera krypa framåt med, inte bara bakåt! Hon ställer sig upp mot saker och förflyttar sig snabbt. Vi har även sänkt hennes säng så hon inte smiter eller ramlar över kanten. Hon börjar även bli lite busig! Tar helst saker som hon inte får, jag säger nej och så skrattar hon och gör det igen.. Speciellt kul är det att stoppa saker i munnen och jag säger nej usch tvi vad äckligt. Då skrattar hon väldigt! 




Lördag

Kategori: Allmänt

Promenerade ner till stan, tog en kaffe hos "svärmor", planterade, gjorde en ljuskronagrej. Loppan har varit ledsen hela kvällen.. Natti natt! 




Efter solsken kommer regn

Kategori: Allmänt

Ja vi hade några riktigt bra dagar med mycket sömn och många skratt. Men igår var det inte riktigt lika bra. Sov inte mycket och massa gnäll som fortsatte imorse. Jag tycker att det är jäkligt frustrerande när hon gnäller faktiskt. Jag kan ta skriken och att hon är ledsen, det är absolut inte jobbigt. Men när hon vaknar och gnäller och fortsätter gnälla vad man än gör.. Det testar mitt tålamod kan jag villigt erkänna. Aldrig att jag skulle bli arg eller visa det för henne så men inombords. Och så känner man sig så jäkla hjälplös. Jag vet att det kan vara så att hon har ont någonstans eller bara är trött men varför lyssnar hon inte på sin mamma och sover bort det onda?! Nä, alla har vi ju dåliga dagar. Det blir bättre igen! 



Längtar

Kategori: Allmänt

Jag längtar tills jag kan ligga med Ellie i soffan och titta på lejonkungen eller den lilla sjöjungfrun. Så ska jag lära henne alla sånger i filmerna och så sjunger vi så högt att vi får ont i halsen! Tacka vet jag Disney. Har ni hört eller sett dagens barnsånger och barnprogram? Jag vet att man alltid säger att det var bättre förr men här stämmer det faktiskt. Vi lyssnade på nya barnvisor och det var så dåligt så jag undrade om det var ploj?! Fast det kanske finns bra med? De sjöng om bajs och att det var normalt och annat pedagogiskt.. 


Denna lilla dam vill inte krypa, bara försöka stå och gå! 


Nattinatt

Kategori: Allmänt

Vet inte om loppan är inne i en fas eller något, sover jättemycket mot vad hon gjort tidigare. Innan tog hon mest powernaps ala 20 min, nu kan hon sova 1 timme, ibland 2 timmar per gång ett par ggr per dag! Det är förbannat skönt kan jag säga. Man får lite paus från att ständigt roa denna tös. Från att vakna 5-6 ggr per natt och bara sova småstunder på dagen till att vakna ett par ggr på natten och slagga några timmar på dagen gör underverk för min sömn och hennes humör! Happy happy happy! 



Kanske hon blir trött av alla nyheter?!

Älskar den!

Kategori: Allmänt

Loppan har nästan storlek 74 nu.. Denna helbody älskar jag! Stickad vit med stora knappar och luva. 




Geeekås

Kategori: Allmänt

Det blev en tripp till gekås igår. En jäkligt dyr sådan. Där var faktiskt mycket kul igår. Fick bromsa mig själv några ggr. Ny matta, ny barnstol, massa kläder, gunga till loppan.. Mer än nöjd med den shoppingen! Nicco fick en del nya kläder med, hittade en apsnygg vårjacka till honom! Nä, det var längesedan där var så mycket jag vill ha som där var igår. 





När blev hon så stor?

Kategori: Allmänt

Sitter helt själv, äter mat 3 ggr om dagen plus mellanmål, står upp mot saker (inte så länge men ändå), försöker ställa sig upp osv. När hände allt detta?! Känns som att jag bara blundade och från att bara ha varit typ liggandes till en klåfingrig liten tjej med spring i benen.. 



Nytt i applefamiljen

Kategori: Allmänt

Min iPhone bara kastade in handduken helt plötsligt så det fick bli en ny iPhone och så blev det en padda med till niccos förtjusning. De hade något paketerbjudande så det blev ju bra. Han har tjatat om den där paddan i år nu så han blev ganska glad! 

Vi var ute i solen innan idag, ellie älskar det! 

Skogen

Kategori: Allmänt





Ellie hundranittio!

Kategori: Allmänt

Ellan går numer under aliaset "ellie hundranittio". Hon är överallt hela tiden. Snabbare tassar har jag ej mött. Klåfingrig liten dam om man säger så. Hon är lite "mer" än vad hon var för några veckor sedan och det är så häftigt! Det måste vara nån utvecklingsgas hon är i nu. Inatt vaknade jag flera gånger av att hon sitter upp eller ligger på mage med huvudet uppe. Herregud tösatosa.. Hur ska du nu kunna sova i sängen med oss?! 



En värld full av liv

Kategori: Allmänt

Idag var vi och käkade buffe på kinan. Så jäkla gott. Skulle nog kunna käka där varje jäkla dag. Skönt med paus från jobbet i trädgården med. Det artar sig mina vänner, sakta men säkert. Längtar efter att få fixa iordning uteplatsen nu. Nya utemöbler och plantera! Sommar, sommar, sommar.. 





Kan inte

Kategori: Allmänt

Nicco frågade mig om vi inte kunde kolla film och käka gott på torsdag. Javisst sa jag. Då svarade han med att "då lämnar vi loppan hos mamma ett par timmar". NEJ. NEJ. NEJ. Paniken spred sig och jag började nästan hyperventilera. Jag kan fan inte! Detta kan ju inte vara normalt?! Nästan skräckslagen av tanken bara? Herregud.. Hur ska detta gå? Stackars barn.. Och stackars mig som inte kan vara normal i huvudet.




 

Jobba

Kategori: Allmänt

Det tar sig!





7

Kategori: Allmänt

Lilla loppan har nu passerat 7 månader! Finaste lilltjejan som finns! Vi älskar dig mer än allt 💕 





Söndag

Kategori: Allmänt

Idag var orginalfamiljen ute på den traditionella söndagstrippen. Vi besökte ängelholm och dess loppisar. Finns mycket man kan tänka sig men tycker att priserna höjs för var gång man är ute på loppisrunda. Det kanske är bra iofs, köper man inte så mycket som man gjorde förr! Jag köpte en (lite töntig) karaff till nicco. Den spelar musik när man häller upp spriten!