sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Advent

Kategori: Allmänt





1a advent och tomten hade lämnat paket innanför dörren! Jag tycker det är roligt med adventspaket, de får ju ändå så mycket på julafton så bättre att sprida ut det lite. 

Adventspyssel och insikt

Kategori: Allmänt

Ikväll var jag iväg på adventspyssel på stråk några timmar. Mysigt! Nicco har varit själv ned barnen några gånger tidigare men ikväll när jag kom hem sa han "jag fattar inte hur du hinner med, du gör ett jävla jobb". Det är leksaker överallt, diskmaskinen är full, hela köksbänken är överfull, matbordet är fullt av grejer.. Gardiner hänger över soffan, kläder och blöjor överallt. Ingen har ätit eller duschat. Jag vet ju att jag gör ett jävla jobb men tydligen visste inte nicco det. Alla som är hemma med barn gör ett jävla jobb och vi förtjänar mer cred än vi får. Jag älskar det även om det är tufft emellanåt. Han tror att jag sitter i soffan med barnen hela dagarna.. Tvätten tvättar sig själv och viks in i garderoberna själv, automatisk dammsugning, maten lagar sig själv osv.. 





Finaste dagen detta året

Kategori: Allmänt




Att vakna till detta landskap! Vindstilla, minusgrader, snö och sol. På min födelsedag! Vi var ute innan vi var helt vakna.. 

Magi

Kategori: Allmänt

Jag och loppan har haft samtal om snö många gånger de senaste dagarna. Undrat när den kommer osv. Och så ikväll precis innan läggdags kom den efterlängtade snön! Jag ropade på henne och tog upp henne i famnen, pekade ut och frågade om hon såg att det snöar? Neeej sa hon (har frågat flera gånger innan när det inte har snöat för att se om hon vet vad snö är). Men sen när jag sa att hon skulle kolla vid gatlampan skrek hon till "jaaa snöööö". Ja mitt lilla hjärta, snö. 
Jag vet inte vad det är ned mig och snö?Jag älskar snön. Det är något magiskt med snö! Jag önskar mig alltid snö till min födelsedag, och detta året fick jag den lite tidigt! 

Andra fina presenter fick jag av min familj igår! En gynningbricka, en marmorbricka, presentkort på gekås, en ljusstake, en stor glaskupa och av mina tjejer fick jag en MK väska. Så himla fina presenter att jag smäller av! 




Lite nuläge

Kategori: Allmänt






Såhär ser det ut nu i köket. Fint va?! Alltså nu trivs man på ett helt annat sätt. Innan var det trångt, mörkt och fult..

Jag älskar er över allt annat

Kategori: Allmänt

Ett citat från "the prince of fucking darkness" aka ozzy. 
I love you all, more than life itself. But youre all fucking mad.. 





Lugn

Kategori: Allmänt

Nicco är ledig och loppan har lugnat ner sig. Så jäkla skönt! Kan ju inte påstå att här är städat och klart med renoveringen men lite händer varje dag och så får det va. Penny är en riktigt gla skit! Hon skrattar och ler typ heeela tiden! Goa, goa ungar! 


Just det, vi har börjat med smakisar. Hon älskar det! 



Och loppan somna lite innan.. 


Ny vecka

Kategori: Allmänt




Mysig måndagsmorgon 💕

#

Kategori: Allmänt

Kunde inte somna inatt. Uppdaterade aftonbladet var och varannan minut. För första gången sen kriget mot terrorismen startade var jag på riktigt rädd. Rädd för vad som händer i världen och vad som kommer efter detta. Vad ska vi få uppleva? I vilken värld ska mina barn växa upp? Vad kommer de få uppleva? När börjar det smälla i sverige? Innan har jag alltid tänkt att det är tur man bor i neutrala sverige som inte vågar lägga sig i någonting. Men jag är inte så säker på att vi går säkra här heller. Nu är jag bara tacksam över att jag bor i en liten stad och inte en huvudstad eller större stad. De kommer nog inte ge sig på lilla Laholm först iaf. Jag tror det blir ett världskrig.. Jag tror på att usa, frankrike och ryssland går in och bombar skiten för att få slut på eländet. Eller iaf stora delar av den. Det finns ingen annan lösning. De säger att tusentals is-anhängare nu finns överallt i europa som följt med flyktingarna.. Vidriga människor. #avskaffareligion 

Fredagsmys

Kategori: Allmänt

Vi har haft en riktigt mysig kväll. Tur det så man påminns om det fina med livet! Nicco och loppan gick och handla lite godis och jag och pellan myste i soffan. Älskar de stunderna när jag bara får njuta av den lilla! Sen åt vi mat, tjejerna badade och sen soffan i pyjamas och lite namnam. Mys! 




Its friday

Kategori: Allmänt

Idag ska det sista av själva köket göras, dvs bygga en låda till fläkten. Sen är köket klart. Det ska bara småfixas med lister, golv och väggar. Så himla skönt! Det blev fantastiskt bra måste jag säga.


Nya soffan. Visst är den fin?!


Ett tipitält

Kategori: Allmänt

Jag beställde ett tipitält som jag tyckte skulle passa bra i nya tvrummet. Men det var något för stort.. 


Det går ju inte! Men det är jättemysigt.. Får nog stå på pennys rum. 

Kvällstankar

Kategori: Allmänt

Barn har förmågan att ta fram det bästa och det värsta i en. Ellie kan driva mig till ett vansinne jag inte visste att jag hade i mig (Penny lär väl göra det sen med). Och hon kan få mig att plocka fram det allra bästa jag kan och har. De säger till nyblivna föräldrar att om man klarar av det första året som föräldrar så klarar man allt tillsammans. Jag skulle snarare säga att de första åren är lätta om man jämför vad som händer när de små liven får en helt egen vilja, vid ca 2 års ålder. Jag är långt ifrån perfekt som förälder. Men jag gör mitt bästa nästan (!) varje dag och man blir trött. Man kan inte vara pedagogisk 24/7 när man har att göra med orädda, konsekvensoförstående (är det ens ett ord?) småbarn. Eller jag kan inte det iaf. Det blir timeout i trappan nu. Jag orkar inte pedagoga mer. Jag förstår nu varför mamma och pappa alltid önskade sig snälla barn i både julklapp och födelsepresent. Sen har jag en döende man (vanlig förkyldning) att ta hand om med. Kanske därför tålamodet sviktar? Han tror på fullaste allvar att det är värre för honom att vara sjuk än vad det är för andra. På riktigt alltså. Han sa tom att det var bevisat att män har det jobbigare när de är förkylda. Vad jag sa var; jag hoppas att du inte tror på det, män är kanske bara gnälligare. Vad jag tänkte kan jag inte skriva här. Själv var jag sjuk 1 vecka, själv med 2 små barn att ta hand om, som dessutom var sjuka och extra gnälliga men det var ingen biggie.. Ja jag inser att jag är bitter. Jag ska försöka vara glad imorgon.  

Dagens bild

Kategori: Allmänt


Jävla gullunge! 

Det roliga har börjat!

Kategori: Allmänt

Min kära syster va här i flera timmar igår och hjälpte mig få ordning och städa undan så nu är här ganska mysigt. Det går iaf att leva här utan att bli irriterad och snubbla över grejer hela tiden! Tur man har sin lilla storasyster ;) 

Ellie har vaknat och varit ledsen flera gånger inatt och Penny tog stafettpinnen tidigt imorse. Men jag ska inte klaga för vi brukar sova gott oftast. 



Denna kolakladdkaka tänkte jag prova baka. Den vann tydligen något test.. 

Ellie goes bananas

Kategori: Allmänt

Alltså puuuh! Andas ut efter långa dagar. Ellie mitt hjärta.. Jag vet inte ens vad jag ska säga. Du är så arg och ledsen och det gör så ont i mig att se dig såhär. Jag vet att det är kaos här hemma och det kanske påverkar henne mer än vi tror. Kanske barn verkligen behöver fasta rutiner mer än vad vi tror? Den senaste tiden har inte varit lätt.. Det har varit för mycket och det märks på alla. Men det börjar bli klart som tur är. 




Freja på g

Kategori: Allmänt


Golv läggs, jag och pellan hänger på ellans rum. Jag har varit lite si och så med golvet men jävlar vad snyggt det blir! 

I detta nu

Kategori: Allmänt




Nu håller vi på med taket. Sen blir det nytt golv vilket innebär att de nya sofforna får komma upp från kartongerna! 

Sjukstuga

Kategori: Allmänt

Jag och barnen är sjuka. Usch det är tufft med barn när man själv är sjuk och bara vill gå och lägga sig och vila.. När man egentligen inte orkar något alls men måste. Massor av piller och nässpray men ändå kass. Verkar som om barn inte fattat det där med att vila och ta det lugnt när man är sjuk?