sommarbebis.blogg.se

En blogg som skrivs för att komma ihåg alla dagar med Ellie. En dag skrivs allt ut och blir en minnesbok över graviditeten och livet med barn. Men det blir en del inredning och lite annat också!

Adventspyssel

Kategori: Allmänt

Som jag har längtat och väntat på denna fredag! Adventspyssel på stråkvägen. Vi har hämtat granris i samdhamn, jag har köpt mossa och hämtat upp allt småkrams från källaren att dekorera med. Så kommer jag på
 idag (har varit kass hela veckan) att jag är ju sjuk, jag kan ju inte dra med min smitta till adventspysslet och smitta ner alla pysslare.. Speciellt syrran, hon har ju varit dålig hela hösten och börjar bli bra nu så henne vill jag definitift inte smitta! Piss och päreskal! 





Att titta upp på huset

Kategori: Allmänt

Är det bara jag som har den skräcken?! Att titta på översta fönstret på ett hus?



Spara

Kategori: Allmänt

Vi har ju öppnat ett konto till Lillan och satt in en peng till henne och så har hon sparbössor som fylls på med allt skrammel man samlar på sig och så. Men nu slog det mig att det är ju så jäkla krångligt nu att sätta in kontanter på banken?! Kostar pengar gör det med ju. Så det där med sparbössa är nog inte längre sådär jättebra. Bättre att handla för småpengarna och sätta in pengar på hennes konto. 



Ingen jäkla välling!

Kategori: Allmänt

Vår lilla tjej får ingen välling. Hon kommer först att få mjölkersättning när jag slutar amma och sen kommer hon att få varm mjölk och senare varm mjölk med kanel. 

Det är alltså vatten eller mjölkpulver och olika sorters mjöl i välling! Som vi alla vet blir mjöl till socker i kroppen. Då kan man lika gärna ge ungen en godispåse på kvällen.. Plus att små magar inte kan hantera fullkorn så fullkornsvälling går också bort! 

Bästaste leksaken

Kategori: Allmänt

Man kan ju köpa hur mycket leksaker man vill men det är oftast inte de som är roligast. Ellie gillar hennes tvättservetter mest, eller ja förpackningen.. 




Att växa

Kategori: Allmänt

Det känns otroooligt jobbigt att packa undan Ellies kläder som blivit för små. Det är med tårar i ögonen som jag viker de fint och lägger dem inne i hennes översta hyllplan i garderoben.. Tänk att hon fick plats i dem tänker jag och känner att tiden går alldeless för fort. För ett år sedan idag fick vi reda på att hon låg i min mage. Dagen efter min födelsedag. Och snart är hon 4 månader gammal.. 




27

Kategori: Allmänt

Officielt 27 år gammal. Känner mig mer som 24. Man är ju närmare 30 än 20, hur galet är inte det när man tänker på det? 

Jätteglada när jag får paket! 


Och så kvällen









Nicco avslutade kvällen 20.45.. 

Minus

Kategori: Allmänt

Äntligen kom de efterlängtade minusgraderna! Kom snö! Det brukar faktiskt snöa innan min födelsedag, inte så att det lägger sig men det snöar iaf. Kanske är för att jag alltid önskar mig snö? Så än har snön några dagar på sig att komma.. 

Nu ligger vi tjejer i soffan, bara jag som är vaken. Snart kommer herrn i huset hem och kvällsrutinerna börjar. Det är då allt händer. Tvättmaskinen sätts igång, maten lagas, det duschas, diskas och plockas efter dagen. Det allra första jag gör är att sätta på kaffe och tända ljus. Håller ni inte med om att livet blir lite bättre när man har massa tända ljus?! Nog för att livet är bra men ni fattar vad jag menar?! 

Här har ni mig och Ellie imorse, nyvakna och glada. Jag är vara låtsasglad eftersom Ellie vaknat många gånger under natten och ville gå upp tidigt...




Personlighetsdrag

Kategori: Allmänt

Det börjar hända mer och mer med Ellan. Hon greppar saker och stoppar dem i munnen, håller upp benen och rullar till sidan. Hon försöker hela tiden sitta upp själv, vilket gör att det ser ut som att hon gör situps! Hon pratar mer och mer, gör de mest konstiga läten. Hennes personlighet börjar komma mer och mer. I början är det mer ett litet knyte som behöver vissa saker, nu vill/vill hon inte vissa saker. Det är ganska häftigt när hon gör något som hon inte gjort tidigare kan jag säga! 

Hon är som allra bäst när hon är nyvaken! Som här, lite trött och undrande! 

The love of my life

Kategori: Allmänt



Vaccinera

Kategori: Allmänt

Okay, nu har jag googlat igen.. Åhhh! Det är så jäkla svårt det här med vaccination. Damn if you do, damn if you don't. Det finns alltså erkända fall av plötsligspädbarnsdöd, autism och massa andra sjukdomstillstånd till följd av vaccinationen vid 3 månader. Ellie fick den första för ett par veckor sedan, mest för att man aldrig hade förlåtit sig själv om hon fått någon av sjukdomarna man vaccinerar mot. Men nu läser jag hur mycket skit de har (tillsatser) i blandningen och hur mycket pengar läkemedelsindustrin tjänar på vaccineringen som tydligen inte har bevisad effekt?! Wtf? Det finns ingen bevisad effekt av vaccinet vi sprutar in i våra 3-månaders?? Bara erkända bieffekter?! Skojar ni med mig? Hur stort lär inte mörkertalet vara här? Vet ni vad det bästa är? Eliten av människor, ni vet de som är lite bättre än oss vanliga dödliga? Kungligheter, kändisar osv. Får heeeelt rena vaccin? Utan tillsatser.. Undrar varför? 

Jag har nu bestämt mig för att vänta med de andra vaccinationerna på Ellie tills hon är lite äldre. Man får inte vara extrem till det ena eller det andra. Man får inte vara blind för hur medicinjättar tjänar sina pengar men heller inte vara blind för att de bara vill tjäna pengar.. 

Hänga på bb

Kategori: Allmänt

Man läser överallt och hör hela tiden om folk som stannar på bb i flera, upp till 5-6 dagar. Vad gör man då? Visst jag kan la förstå till en viss del om man inte får igång amningen eller man är jätteosäker och självklart om bebisen är sjuk eller om det var en komplicerad förlossning osv. Men vad gör man på bb så länge om allt är som det ska? Man får ju inte ha besök på rummet, man delar rum med andra (och toalett!!) som man givetvis måste respektera och vara tyst, man får knappt använda mobilen osv. Visst är jag otroligt tacksam över den svenska sjukvården och personalen på förlossningen men jag tycker att det är lite märkligt att man spenderar så lång tid på bb. Vi var på förlossningen typ 6 timmar efter att Ellie kom och på bb typ 7 timmar så ca 13 timmar efter att Ellie föddes var vi hemma igen. Som förstföderska. Vi ville ju bara hem och hänga med Ellie! Men det var inte det lättaste att "få" åka hem så tidigt som förstföderska. Det var ett jäkla velande från personalen och de var inte glada över att låta oss åka hem. Men jag kände mig trygg i nya mammarollen och i ärlighetens namn så; det är inte så jäkla komplicerat. Funkar amningen? Perfekt. Om inte; mata med ersättning. Skriker bebisen? Byta blöja, mata eller närhet. Svårare än så är det inte. Man har ju faktiskt haft 9 månader på sig att fundera och planera saker. Och skulle det vara något som krånglar så finns det alltid bvc.. Eller google, min bästa vän sen Ellie föddes. Och familjeliv!



Aaa aa ooouu

Kategori: Allmänt

Ellie har börjat prata mycket, vilket är otroligt underhållande! Dessvärre sker detta oftast på natten och tidiga morgonkvisten! Hon verkar gilla vokalerna speciellt. Aaaooouuu aaa oooo! Aa! 



Det där med mat och barnmat

Kategori: Allmänt

Ellie blir ju snart 4 månader och "får" äta okyddad och osaltad mat men tänkte nog helamma 2 månader till. För det första så är det ju smidigare, man har ju alltid maten med sig (även om jag och Ellie nästan blir oskiljaktiga) och rekommendationen är just 6 månader. Tänkte kanske ge henne något annat till jul, julgröt kanske?! Det värsta med att hon börjar med mat är ju att det inte blir kul att byta bajjeblöja då.. 



Gekås

Kategori: Allmänt

Igår var vi och många, många andra på gekås. Blev inte så mycket shoppande eftersom Ellie var med. Blir mest spring mellan skötrummen och amningsrummet kände jag. Men lite fick vi med oss hem! En åkpåse och lite kläder till lilltjejan, ljus, kuddfodral och bordstabletter hann slinka ner i vagnen. Vi hade en bra dag men nästa gång får ellan stanna hemma med pappa tror jag! Det blir lite lättare att få med sig det man tänkt då. 



Dagar

Kategori: Allmänt

Dagarna börjar smälta ihop tycker jag. Var dag är den andre lik. Nästan! Betyder det att man har kommit in i rutiner med sitt "nya" liv? Kanske det. I början när Ellie var nykläckt, kaos! Ingen rutin på någonting. Åt middag klockan 02 på natten, disk överallt osv.. Nu vet man ju hur ofta hon äter, när hon brukar vilja sova, när hon bajjar osv. Emellan det försöker man aktivera henne så mycket som möjligt för en 14 veckors. Det finns ju inte jättemycket att göra med en liten bebis.. 



Fars dag

Kategori: Allmänt

Idag firar vi farsdag för första gången för Nicco! Ellie väckte honom med paket, kort och kaffe på sängen för ett tag sedan. I paketet fanns ett halsband med texten "älskad pappa". Det gav hon helt själv, från en liten hand till en stor pappahand. 



Smartphones

Kategori: Allmänt

Har ni hört om "nyheten" om användandet av smartphones och föräldrar? Mammor och pappor som instagrammar och facebookar på bb och då senare alltid har mobilen i ena handen och barnet/barnen i andra handen. Det är ju förjävligt! Det skrivs även om att en mamma satt med sin mobil och märkte inte att hennes bebis slutade andas på bb.. Varför måste vi alltid hålla koll på vad andra gör eller uppdatera andra om vad vi gör? Och varför måste vi alltid vara nåbara? Jag använder min mobil ofta men tänker på att den inte får stjäla uppmärksamheten från Ellie. Nu när hon är så liten är det kanske mest för min skull men när hon blir äldre då tycker jag att det är superviktigt att man som förälder inte sitter och glor på mobilen istället för att eller samtidigt som man umgås med sitt/sina barn. Lägg undan mobilen för fan! 

Morsa

Kategori: Allmänt

Nicco sa precis att jag är en bättre mamma än vad han trodde att jag skulle vara. Jag ställde naturligtvis frågan om han inte trodde att jag skulle bli en bra mamma, och han trodde att jag skulle bli en bra mamma men att jag var mycket bättre än så. Jag vet inte om det är en komplimang eller en diss?! 
Jag har alltid varit en person som inte gillar ansvar, inte gillar att anpassa mig efter andra och gillar inte när jag inte kan göra som jag vill när jag vill. Det borde vara egenskaper som gör en usel morsa! Men man förändras när man blir förälder. Inget är så viktigt som ditt barn. Visst det är jobbigt att man inte bara kan gå vart och när man vill eller göra saker när man vill göra dem men det är inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara faktiskt. Syrran säger att Ellie är som ett p-piller, hahaha! (Med glimten i ögat givetvis). Och vänta du bara syster, du kommer nog bli en riktig hönsmamma! Även om du inte tror det ;) 



Lasange

Kategori: Allmänt

Ikväll blire lasange! Så jäkla gott. Tänkte faktiskt ta ett litet glas vin till! Long time no see, mr. Wine. Eller är det kanske mrs? Hen skulle jag aldrig få för mig att kalla något iaf. Säger någon "hen" om Ellie blir jag förbannad! Hon är en tjej, tös, flicka osv.. Jag ska inte ens börja argumentera om "hen" för då åker topplocket.. 







Ågren

Kategori: Allmänt

Fy tusan! Varje gång jag får minsta lilla ont i magen får jag ångest! Kan ni gissa varför? Jo för att jag tror att jag ska föda barn då. Undrar om det är vanligt att man känner så ett tag efter? Fy fan säger jag bara! Paniken sprider sig och jag blir nästan lamslagen! 



Måndag igen

Kategori: Allmänt

Nu börjar Nicco jobba som vanligt igen efter att ha varit ledig mycket sen lillan föddes. Så nu är det bara hon och jag på veckorna. Det är lite lättare att vara själv med henne nu, innan skrek hon bara man la ner henne men nu kan hon vara själv ett tag innan hon blir tosig. Det var lite jobbigt att försöka äta eller gå på dass kan jag lova.. Nu är tvn hennes bästa vän och hon är ganska nöjd om hon får ligga och glo på den. Just nu ligger hon och pratar med dem på nyhetsmorgon.. Lala uaaaee gooo aahhh! 





Helg

Kategori: Allmänt

Igår var vi på halloweenfest hos Jennica och Affe. Det är ju inte riktigt samma fester när det är barn med. Inte samma hålligång om man säger så. Men det var trevligt ändå! Man börjar bli gammal tror jag visst.. 27 om nårra veckor! 



Vad gör man?

Kategori: Allmänt

Har framkallat 602 bilder på Ellies första månader. Mobilen är full och hårddiskarna är fulla. Vad gör man då? Känns fel att radera allt på nå vis. Får köpa ett usbminne och lägga allt där tror jag. Ellie har även fått lite nytt i garderoben. Det är så jäkla kul att köpa babykläder. Hon har fått lite klänningar nu till alla helger som kommer. Det är ju lite dumt att köpa massa klännigar och typiskt tjejiga kläder om man då inte får fler töser sen men det är ju så sött!